Šta je novo?

Brzina rezanja audio diskova

nidzoni

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
619
Imam rezac TEAC 48 brzina i zanima me da li mogu tom brzinom da rezem audio diskove? Da li ce ih citatati obicni cd playeri. Koja je optimalna, najveca, brzina kojoj mogu da se rezu audio diskovi?

Hvala unapred.

U principu moze, ali bi se ipak drzao max 16x rezanja kod audio cd-a.

Mozes da rezes naravno i bice citljivi, samo ne vidim gde ti se toliko zuri. Ja licno nikada ne rezem preko 4x. To je otprilike najoptimalnija brzina.

Aca je napisao(la):
Mozes da rezes naravno i bice citljivi, samo ne vidim gde ti se toliko zuri. Ja licno nikada ne rezem preko 4x. To je otprilike najoptimalnija brzina.
Takodje se slazem sa Acom, i ja ih ne rezem brze od 4x.

HAL je napisao(la):
Takodje se slazem sa Acom, i ja ih ne rezem brze od 4x.

Koristim i ja 4x za audio diskove, ali obično kopiram više diskova koje moram da vratim čim pre i uvek se unervozim čekajući :eye:

Ja sam sve rezao 8x i nisam do sada imao nikakvih problema niti sam primetio razliku u odnosu na 4x, ali se trudik da ne idem iznad (8x rezac) :D
ako su losiji diskovi nemoj preko 4x, za kvalitetnije moze i malo brze, ali ne preteruj ako imas nameru da posle pustas to na nekom stubu :)

Vise nista ne kapiram:confused:
Bio je pre nekih par meseci slican thread jer sam i ja bio u slicnoj nedoumici.
Mislim da je Bane (ali nisam siguran) savetovao ljude da slobodno rezu audio diskove i do 24x, sto sam ja i poceo da radim i nisam imao nikakvi problema, cak i sa pustanjem na stubu, a uglavnom ih rezem za slusanje u kolima.
Koliko se secam cak je i savetovao da se ne reze na manjim brzima zbog ne znam tacno cega.
Ajd malo razjasnite- Bane javi setype;

Pozdrav

Pa radice TEBI na stubu.. ali akorezes nekom drugom pitanje je kakav taj neko ima player odnosno citac i da li ce da uchita disk. u tome je stvar. Mada bi uglavnom trebali da citaju i na 4x i 8x isto.
Ja lichno audio rezem na 4x. Sto je siguirno - sigurno je, da ne bude da pravim posle dupli posao.

[Sto je brzo - to je i kuso] :D :D

Vinyl

Jeste li culi za Verbatim Vinyl? E, to vam je CD koji je specijalizovan (osim naravno Audio CD-a koji su skuplji) za snimanje Audio-a, mada se mogu na njega rezati i podaci, i sa one gornje strane gde je stampa izgleda kao "stara dobra" singlica. On vam je fabricki ogranicen na max brzinu rezanja 12x. Znaci da je to u stvari max preporucena brzina rezanja Audio CD-a.
Ja licno ne idem iznad 8x, mada i to radim na silu ne bas usled nedostatka vremena vec zbog toga sto me mrzi da cekam 20 minuta da mi se nareze CD, vec ga "sprzim" za oko 10-ak.

ma da srele sto rece ko ce da ceka dvaes minuta ... znaci ako se gleda apsolutna razlika vise dobijate ako ucinite kompromis pa sa sa 4x dignete na 8x (ustedis 10min) nego sa 8x na 16x(ustedis samo 5) .... ja uvek rezem na 8x nekako mi je besmisleno na rezacu koji je 40x i na nekom CD-u od 48x rezem na 4x ...

Re: Vinyl

srecko77 je napisao(la):
Jeste li culi za Verbatim Vinyl? E, to vam je CD koji je specijalizovan (osim naravno Audio CD-a koji su skuplji) za snimanje Audio-a, mada se mogu na njega rezati i podaci, i sa one gornje strane gde je stampa izgleda kao "stara dobra" singlica. On vam je fabricki ogranicen na max brzinu rezanja 12x. Znaci da je to u stvari max preporucena brzina rezanja Audio CD-a.
Ja licno ne idem iznad 8x, mada i to radim na silu ne bas usled nedostatka vremena vec zbog toga sto me mrzi da cekam 20 minuta da mi se nareze CD, vec ga "sprzim" za oko 10-ak.
Cekaj malo...
Koliko ja znam gornja strana izgleda kao singlica, a donja je standardna i na njoj se reze, zar ne ?!
A ti sad kazes da moze i sa gornje. Jel to znaci da moze da se reze sa obe strane ?!
Ajde objasni malo....

srecko77 je napisao(la):
Pa dobro, sta bi s ovim ?

Re: Re: Vinyl

Crni je napisao(la):
A ti sad kazes da moze i sa gornje. Jel to znaci da moze da se reze sa obe strane ?!
Ajde objasni malo....

Citaj malo pazljivije sledeci put " i sa one gornje strane gde je stampa izgleda kao "stara dobra" singlica

Vinyl

"za snimanje Audio-a, mada se mogu na njega rezati i podaci, i sa one gornje strane gde je stampa izgleda kao "stara dobra" singlica."

Ljudi, jeste li vi pismeni. Pravopis se uci jos na pocetku osnovne. Ko je pomenuo rezanje sa gornje strane Vinyl CD-a???? Kakovo rezanje na gornjoj strani??? Pa zar ne vidite zarez "," (zapeta, koma) iza "rezati i podaci,,,,,,,,I (dakle) I sa one gornje strane gde je stampa izgleda kao "stara dobra" singlica." Ovde radnja "rezanje" nema veze sa gornjom stranom CD-a, odvojena je ZAREZOM i nije nikako vezana za deo recenice u kome se kaze kako on izgleda. Pa zar ste bre dosli na forum a niste prosli ni pravopis.
A Aleksandru svaka cast !!!

srecko77 je napisao(la):
"za snimanje Audio-a, mada se mogu na njega rezati i podaci, i sa one gornje strane gde je stampa izgleda kao "stara dobra" singlica."

Ljudi, jeste li vi pismeni. Pravopis se uci jos na pocetku osnovne. Ko je pomenuo rezanje sa gornje strane Vinyl CD-a???? Kakovo rezanje na gornjoj strani??? Pa zar ne vidite zarez "," (zapeta, koma) iza "rezati i podaci,,,,,,,,I (dakle) I sa one gornje strane gde je stampa izgleda kao "stara dobra" singlica." Ovde radnja "rezanje" nema veze sa gornjom stranom CD-a, odvojena je ZAREZOM i nije nikako vezana za deo recenice u kome se kaze kako on izgleda. Pa zar ste bre dosli na forum a niste prosli ni pravopis.
dobro deder ... razumeli smo...
ali zar nije logicno audio rezati na brzini recimo kao po obrascu:
brzina_rezanja = MIN(max_brzinarezaca, max_brzina_medija)*koef, gde je koef < 1

srecko77 je napisao(la):

Pravopis se uci jos na pocetku osnovne.

A ti si bezao sa casova, a? :p

"Audio-a"??? Zarez, pa "i"??? "...gde je stampa izgleda..."???

OK narode, vazno da smo se razumeli. Pre neki dan sam prvi put video pomenute diskove, nalik na singlice, stvarno super izgledaju. Cak im je gornja strana hrapava kao i sam vinil. Jedino sto su dosta skuplji od standardnih, tako da osim izgleda, ne vidim razlog zasto bih trosio iste. Fora je imati ih i poklanjati za rodjendane i sl.

srecko77 je napisao(la):

Pa ako cemo vec o pravopisu i pismenosti...
Necu da se vezujem za druge stvari, ali "i" je sastavni veznik, a ispred sastavnih veznika se nikad ne stavlja zarez !
Ti si ocigledno bezao sa casova kad se ucio pravopis :)
Ono sto je mene zbunilo je sam kraj recenice koji se nikako ne uklapa u pocetak.
Kad se zavrsi neka misao logicno je staviti tacku, zar ne?
E, to vam je CD koji je specijalizovan (osim naravno Audio CD-a koji su skuplji) za snimanje Audio-a, mada se mogu na njega rezati i podaci, ....
A nastavak je totalno nepovezan i prakticno nema nikakve veze sa onim sto mu prethodi:
..., i sa one gornje strane gde je stampa izgleda kao "stara dobra" singlica.
Te dve "misli" nemaju ama bas nikakve veze jedna s drugom, a ti razmisli malo, pa ces videti da sam u pravu.
Nije mi cilj da pokrecem svadju ili bilo kakvu raspravu na tu temu, jer je ovo Hardware Comunity, a ne forum lingvista Srbije ili nesto slicno.
Jedini razlog sto ovo postujem je nacin na koji si odreagovao koji definitivno nije na mestu. Ja shvatam da vecina ljudi u brzini pogresi u kucanju ili mozda ne sroci bas najbolje ono sto bi zeleli da kazu, ali to nije razlog da ti ili bilo ko drugi na taj nacin odreaguje, a najmanje ima mesta vredjanju i pljuvanju.
Da si malo bolje konstruisao svoje recenice ja svakako ne bih odreagovao i bilo bi mi kristalno jasno sta si hteo da kazes.
Nadam se da ces kritiku prihvatiti kao dobronamernu i da je neces shvatiti kao uvredu, jer mi to definitivno nije bila namera.
:wave;

ma ja ga przim na 16x i nikada mi u zivotu nigde nije pravilo probleme. Naravno reze se iskljucivo na princo diskovima

Nazad
Vrh Dno