Šta je novo?

brzina otvaranja programa

• Začetnik teme Deleted member 30833
  • Datum pokretanja
Jel moguce rasparcati Mac OS strukturu podataka kao sto je to moguce na Linuxu? Recimo da izdvojim sve User foldere na externi disk (sem Library-a i tako tih sistemskih stvari) i da Documents, na primer, bude fizicki na externom FW disku?

u startu sam 99% siguran da može jer znam kad sam radio bekap biblioteka iPhoto-a, iTunes-a da mu je potpuno svejedno gde se nalaze (samo da mu dam lokaciju) ...
a malo gugla npr: ovo ili ovo

a što se tiče hard diska biraj neki koji se ne greje jer se hard nalazi tačno (a u malom kućištu to je tik) uz memoriju ... njegova memorija nema nikakve fensi hladnjake niti bilo šta slično tako da direkt ide toplota na toplotu ... a vala kada ga malo uprgnem, dobra mu toplota izbija sa donje strane tako da to nije naivno.

i ja bih takođe hteo da menjam moj hard i sad merkam da jurim neki 2.5" na 7.200 bio sam čitao opise nekih koji neznatno više greju od 5.400 ili bih samo stavio neki od 500gb (što kaže driver samo izvadim iz onog eksternog) ...

naravno da je SSD najbolja varijanta, ali to je ipak stvar toga šta je kome potrebno .. meni je npr potrebno da imam svoju iPhoto galeriju i iTunes biblioteku, programi mi rade potpuno ok tako da nemam neku potrebu ..

[my 2 cents]
ako bih npr stavio neki ssd, sistem bi se brže podigao, program bi se brže otvorio, ali ako na primer otvorim iMovie sa gomilom klipova (koji moraju onda biti na nekom eksternom jer su ssd-ovi mali ..) onda ne znam koliko bi to brže bilo kada bi onda on maltene stalno drndao po eksternom ... tako da za neku MOJU potrebu mi ne treba SSD (ne po trenutnim cenama) više mi znači količina prostora i siguran bekap (time machine + povremeni "ručni" bekap) ... [/my 2 cents]

Jel moguce rasparcati Mac OS strukturu podataka kao sto je to moguce na Linuxu? Recimo da izdvojim sve User foldere na externi disk (sem Library-a i tako tih sistemskih stvari) i da Documents, na primer, bude fizicki na externom FW disku?

na iMacu na kojem je intel SSD imam externi USB 1TB i na njemu se nalaze svi user folderi (osim Library!).

ima na netu usputstvo kako da obrises sistemske foldere i kako da napravis hardlinks istih foldera na externi disk.

ako ne nadjes objasnjenje javi se ponovo pa cu prekopati bookmarks...

Nazad
Vrh Dno