Šta je novo?

Brzina interneta

Beki

Poštovan
Učlanjen(a)
10.07.2015
Poena
59
Pozdrav svima,
Imam jedan problem,bio sam korisnik telekom adsl oko tri godine,sa brzinom oko 4mb/s.Resio sam da promenim provajdera ,jer su mi u telekomu rekli da zbog velike udaljenosti od centrale ,ne mogu mi povecati protok.Presao sam na Kopernikus sa protokom 20mb/s,e sad se javlja problem sto na tih 20mb vrti mi stranice po desetak sekundi mnogo sporije nego kad sam imao protok 4mb,obratio sam se provajderu u vezi problema,dobio sam odgovor (kod nas je sve uredu,los ti je kompjuter).Mislim nije mi jasno,cak i kad povezem mobilni internet mnogo brze otvara stranice.Pa bih zamolio ako neko zna, kako da resim ovaj problem.

Pozdrav svima,
Imam jedan problem,bio sam korisnik telekom adsl oko tri godine,sa brzinom oko 4mb/s.Resio sam da promenim provajdera ,jer su mi u telekomu rekli da zbog velike udaljenosti od centrale ,ne mogu mi povecati protok.Presao sam na Kopernikus sa protokom 20mb/s,e sad se javlja problem sto na tih 20mb vrti mi stranice po desetak sekundi mnogo sporije nego kad sam imao protok 4mb,obratio sam se provajderu u vezi problema,dobio sam odgovor (kod nas je sve uredu,los ti je kompjuter).Mislim nije mi jasno,cak i kad povezem mobilni internet mnogo brze otvara stranice.Pa bih zamolio ako neko zna, kako da resim ovaj problem.
Prvo pitanje je odakle si, mozda ti neko i pomogne ako ima slican problem a da je iz tvog mesta (mozda je globalni problem)?
Kako ti je Kopernikus provajde probaj da napises post u temi:
https://forum.benchmark.rs/showthread.php?214338-Kopernikus-Internet-provajder-i-kablovska

Poslednja izmena:
Otidji na speedtest.net pa vidi koja ti je brzina. Koju konfiguraciju imas?

Merio sam speed testom milion puta,i uglavnom je kako treba.Ali kad surfujem vidi se da ipak nesto nije u redu.

Mozda je DNS spor. Neka neko napise koji valjade, pa da proba covek.

Vrh Dno