Šta je novo?

Brzina Interneta

Y2K986

Slavan
Učlanjen(a)
13.11.2007
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600X + Lian Li Galahad 2 LCD 360
Matična ploča
ASUS ROG Strix B550-F Gaming Wifi II
RAM
64Gb Corsair Vengeance RGB RT
GPU
Sapphire RX 7800 XT Nitro+ Gaming OC
Zvuk
Klipsch The Fives
PSU
Corsair RM850x SHIFT 80 PLUS Gold
Kućište
Lian-Li O11D Evo RGB
Monitor
LG UltraGear 32GP850-B
Miš & tastatura
Logitech G G900 Chaos Spectrum + Razer BlackWidow V4 Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Zdravo svima.Pre nego sto zovem ljude iz telekoma hteo sam ovde pitam.Imam telekomov ADSL internet i svakog meseca placam 2Mb/s internet.Ali u IDM mi prilikom download-a stalno prikazuje brzinu od 223kB/s.E sad,ja znam da je 2Mb/s=256kB/s i zelim da pitam da li je ovo normalno ili nesto ne stima?
Kada sam radio test brzine pokazivao mi je protok od 1.89Mb/s.O cemu se radi?

Zdravo svima.Pre nego sto zovem ljude iz telekoma hteo sam ovde pitam.Imam telekomov ADSL internet i svakog meseca placam 2Mb/s internet.Ali u IDM mi prilikom download-a stalno prikazuje brzinu od 223kB/s.E sad,ja znam da je 2Mb/s=256kB/s i zelim da pitam da li je ovo normalno ili nesto ne stima?
Kada sam radio test brzine pokazivao mi je protok od 1.89Mb/s.O cemu se radi?

To je sve ok.10 posto otpada od centrale do tebe.

To je potpuno normalno za ADSL, već je bilo reči o tome na forumu ;)

To je sve ok.10 posto otpada od centrale do tebe.

Pa zar nije to *****no?Ocekujem uslugu koju placam,ako vec znaju da se ~10% gubi u protoku onda neka iz centrale salju 2.1 Mb/s?Zasto da ja placam taj gubitak??

EDIT: Nisam nasao temu na forumu,ako mozete dajte mi link da ga iscitam.Hvala! :)

Poslednja izmena:
Takva je tehnologija ADSL-a.

Predji na kablovski, manji je gubitak. Postoji ali je manji.

Pa zar nije to *****no?Ocekujem uslugu koju placam,ako vec znaju da se ~10% gubi u protoku onda neka iz centrale salju 2.1 Mb/s?Zasto da ja placam taj gubitak??

EDIT: Nisam nasao temu na forumu,ako mozete dajte mi link da ga iscitam.Hvala! :)

A ti si sa marsa pao...kao sto ti je covek rekao,takva je adsl tehnologija i nigde u svetu neces naci drugacije...i google je velika riznica znanja :wall:

Predji na kablovski, manji je gubitak. Postoji ali je manji.

To mi je u planu.Ali kako sam iz Leskovca sacekacu jos malo jer kod nas jos uvek nisu u ponudi paketi koji se nude po Bg-u i Vojvodini.Konkretno me zanima ovaj paket od 4Mb/s + Televizija za cca 2000din mesecno.***,moram da sacekam :D

A ti si sa marsa pao...kao sto ti je covek rekao,takva je adsl tehnologija i nigde u svetu neces naci drugacije...i google je velika riznica znanja :wall:

Opusteno...samo bez nervoze...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno