Šta je novo?

brzina gif animacije: browser vs. image viewer

ZoNi

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
859
nisam bio siguran gde ovo da stavim, pa mi nekako klabing ispade najbolje mesto...

dakle, pogledajte moj avatar
equalizerwj1.gif

kod mene, na dva kompa, u Maxthonu, FFu i Operi (sve najnovije verzije) animacija ide mnogo sporije nego u XnView ili Win Picture Viewer-u...

da li je tako i kod vas? Ako jeste, moze li neko da objasni zasto se to dogadja?

kod mene opera pusta sve gif animacije razlicitom brzinom!

npr. smajlije sa bench foruma: otvorim prozor sa dodatnim smajlijima i oni (animirani gif smajliji) idu odredjenom brzinom, odna povucen scroll na dole pa gore nazad na smajlije i oni idu drugom brzinom! i svaki puta kad izadju sa ekrana i kad se vrate (scroll gore/dole) idu drugom brzinom ?!?!?!!

cudno ali koliko se secam sa operom je oduvek ovako...

Stvarno zanimljivo, i kod mene u ACDSee-u ide brze nego u browseru (FF).

I kod mene je brze u ACDSee-u...

Ja takodje ne mogu da objasnim, al eto samo da javim da je to kod mene oduvek tako i da nema veze koji je pregledac slika ili browser u pitanju (uvek u view-eru brzo a u browseru normalno).

Isto je i kod mene. Meni ovo pravi velike probleme kad pravim animirani GIF, jer nikad nemam pojma kako će tačno ispasti u browserima. Eksperimentišite sa vrednostima zadrške između frejmova i videćete da u browseru rezultati uopšte nisu proporcionalni.

Vrh Dno