Šta je novo?

brzina ADSL-a

Swiper

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
765
Imam ADSL 512/128 i interesuje me da li je moguce nekako da se "prevari" provajder i da se brzina poveca ?? neki warez ili sta vec ... hvala

ne mozes da uradis nista slicno...:(

Moras malo bolje da objasnis svoj slucaj...

Koju karticu DSL,ADSL ili HDSL imas interna ili eksterna varijanta,kako ti obracunavaju potrosen protok ,kroz vreme,kolicinu MB/s ili ti je flat rate pristup, koji su sa druge strane uredjaji CISCO ,3COM ili ....
Pa bi tek onda mogao da vidis da li bi ti neki drugi proksi ili busenje acces server-a pomoglo!!!!

swiper je napisao(la):
Imam ADSL 512/128 i interesuje me da li je moguce nekako da se "prevari" provajder i da se brzina poveca ?? neki warez ili sta vec ... hvala
FX Ja se mucim na 56k, a ti bi da povecas brzinu ADSL-aFX

u stvari, moze. provalis kod provajdera u prostorije, i malo im cackas po serveru :)

ps. ovo gore nemojte shvatiti ozbiljno. autor gornje recenice neije odgovoran za eventualni kriminalni akt korisnika prema svom provajderu internet usluga

Swiperu, lepo sam ti rekao da imas malo obzira prema drugima ovde... vecina nas se vuce na 56k modemima na kojima je i 56k misaona imenica. U vezi s tim, kako ocekujes da ti neko pomogne kad ovde niko nema ADSL...

Re: Moras malo bolje da objasnis svoj slucaj...

lucky2001 je napisao(la):
Koju karticu DSL,ADSL ili HDSL imas interna ili eksterna varijanta,kako ti obracunavaju potrosen protok ,kroz vreme,kolicinu MB/s ili ti je flat rate pristup, koji su sa druge strane uredjaji CISCO ,3COM ili ....
Pa bi tek onda mogao da vidis da li bi ti neki drugi proksi ili busenje acces server-a pomoglo!!!!

Imam Siemens modem kao i siemens XpressLink koji deli telefonski signal i signal za net a inache imama internu LevelOne LAN karticu .... ne znam sta imaju oni sa druge strane :((
No limit je, znahci nema ogranichenja u downloadu samo se placa mesechno 70 dem ....

Geek_master je napisao(la):
Swiperu, lepo sam ti rekao da imas malo obzira prema drugima ovde... vecina nas se vuce na 56k modemima na kojima je i 56k misaona imenica. U vezi s tim, kako ocekujes da ti neko pomogne kad ovde niko nema ADSL...

Znam ja to sve dobro ali nadje se neko i ko zivi van Yuge kao i malo informisaniji korisnici 56k modema ....

Re: Moras malo bolje da objasnis svoj slucaj...

lucky2001 je napisao(la):
dsl,hdsl ili adsl ????? sve su to dsl kartice samo razlicite vrste - ne postoji tehnicki "obican: dsl.
Busenje access servera??? hoce to, al zamalo. Prvo ko prvo svaki od provajdera je ogranicen uplinkom koji zakupljuje od telekoma, tako da kad bi pustili pun bitrate , par korisnika bi povuklo ceo moguci protok kod provajdera sto bi bilo i te kako primeceno i spreceno istog momenta.

Pa brate znas ti ono PLATI PA SE KLATI tako ti i ovo smuvaj nekako da za jeftnije dobjes vecu brzinu mozda dobijes i full adsl brzinu 8/1 mbs :)))))))
pozdrav

Imam ADSL, pise valjda kao subject Post-a koliko ja vidim :p

Re: Re: Moras malo bolje da objasnis svoj slucaj...

austin je napisao(la):
Prvo ko prvo svaki od provajdera je ogranicen uplinkom koji zakupljuje od telekoma, tako da kad bi pustili pun bitrate , par korisnika bi povuklo ceo moguci protok kod provajdera sto bi bilo i te kako primeceno i spreceno istog momenta.

Pa bas i ne verujem da swiper ide peko telekoma, doduse mozda preko onog slovenackog :p
Inace za ovo gore si, nazalost, potpuno u pravu...

Jeste ide preko telekoma slovenije i ja mislim da je nekih 40 gB/s [ne drzite me za rech, nisam siguran] ...
a sto se tiche brzine znam da mora da postoji ogranichenst samo je mene interesovalo da li bi mogo nekako softverski da prevarim server ili uz neku kompresiju da ide brze ...

Malo blize objasnjenje...

Ako ti uredjaj dozvoljava da primis recimo 2,3 mbit/s to je onda tvoj teoretski maximum, jedino sto tvoj provajder moze da uradi jeste da te recimo ogranici na 64,128 ili npr 512 kbit/s,
svaki acess server ima rpc prilazni mod za slucaj da server pukne tako da bi mu se prislo sa drugog mesta recimo 10mbit/s ili 100mbit/s prikljucak ili terminalski odnosno seriski232 prilaz to jest kod najmodernijih Ciscovih servera sa direktnim Modemskim RPC prilazom pod malim UNIX-om.
Ukoliko bi ljudi slusali price da je nesto nemoguce odavno bi firewall programi odnosno uredjaji zaustavljali prestupnike u ceprkanju sistema,tako da je to itekako moguce i ne tako tesko.
Ukoliko je tvoj provider skromnijeg znanja najcesce ce ostaviti default prilaz(to jest password,mozes ih lako naci na astalavisti.com) rpc-u na svom acces serveru( a i ukoliko je promenio sa tako velikom pristupnom brzinom direktno u lokalu mozes ga za kratko vreme izbusiti recimo u toku noci), dignes Linox ,poskidas exploite sa poznatih sajtova,nadam se da tvoj provajder ima nesto drugo osim tih simensa zato sto Amerikanci uglavnom pisu te exploite i Kinezi a oni bas nesto ne vole Evropsku opremu.
Naravno moras se spufovati na 0.0.0.0 il 127.1.0.0 u svom lokalu pa tek onda sve to raditi tako da bi preskocio neki firewall .
E sad kad ja to pisem izgleda prosto ali nije moras da koristis zadnje exploite zato sto Administratori patchuju redovno svoje masine ,mada provajderi nemaju dovoljno para da plate dobre administratore pa samo kod nas ,hrvatskoj i Sloveniji mozes da nadjes vrhunskog administratora na malo placenom mestu(ispod 40000$ mesecno) u okviru nekog sitnog provajdera.
Da to se odnosi i na Vecerinu,Azdaju i sve te administratore iz YUBC-a,Verata itd...........

Naravno to se sve neradi tako jer ce te vrlo lako uhvatiti i osuditi a kazne su strasne ,oduzimanje svog Hardwera,kazne od 10000 do 50000 eura,dozivotna zabrana pristua racunarima ili dozivotan prisilni rad za drzavne obavestajne sluzbe u cilju spijuniranja preko interneta za najmizerniju platu ili naravno ZATVOR!!!!!
Sve je moguce ali da li je ISPLATIVO!!!!!!

ma ljudi ne zelim da pravim probleme sebi da upadam u sisteme provajdera vec sam samo jednostavno pitao da li postoji nekakav softver za kompresiju ili tome slich... kao sto recimo ima da ISDN digne sa 128K na 256K ....

A jel znate mozda kako bar da "preskocim" diskonektovanje sa servera na 24 h zbog promene Ip-a ??? Imam dinamic Ip i to zna da me nervira nekada :D znam da je nelagalno ali mozda ima neka fora ... :)

Nazad
Vrh Dno