Šta je novo?

Brza instalacija XP-a i svega pride ... ?

vladoA

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2004
Poena
309
Evo zaredjalo me, valjda ljudi vise kupuju komjutere pred novu, tone instalacija OSa, officea, pa drajveri (komsije, rodjaci, kolege)...

I sami znate koliko je to dug, smoren, najdosadniji posao. Kako da ga skratim ? Da li postoje/kako da napravim diskove koji zaobilaze redovnu proceduru, i brze instaliraju samo kopiranjem sadrzaja?

Poslednja izmena:
Rešenje: nLite 1.0 RC3

Pročitaj uputstvo na sajtu i videćeš koliko će ti nLite pomoći! ;)

Program nLite. Potrazi na google kao i na ovom forumu. Besplatan. Preporuka.

Na 1 masini se sve zivo instalira pa se masina sysprep -uje i naprave se images sa ghost-om.

jaksa je napisao(la):
Na 1 masini se sve zivo instalira pa se masina sysprep -uje i naprave se images sa ghost-om.
sysprep, znaci, sta ? :S: :)
Pokusavam da skinem nLite, nesto se ne da.
Znaci instaliram OS, i neki softver, ali ne i drajvere. I da li ce onda image takvog OSa moci da se kopira na bilo koji drugi komp, hardverski razlicit od onog sa koga je uzet image.

vladoA je napisao(la):
sysprep, znaci, sta ? :S: :)
Pokusavam da skinem nLite, nesto se ne da.
Znaci instaliram OS, i neki softver, ali ne i drajvere. I da li ce onda image takvog OSa moci da se kopira na bilo koji drugi komp, hardverski razlicit od onog sa koga je uzet image.

Nece moci i nema veze sa drajverima vec sa generickim ide drajverima valjda :)
Npr, sistem sa intel chipsetom na sistem sa intel chipsetom, mozda ce moci ali ne i sigurno. Ako je southbridge isti, sigurno ce moci.

Ali koliko ja znam, ako pripremis instalaciju sa sysprepom, moci ce, cak i kad podignes sve drajvere.

jos jedan glas za Jaksu
-3 cipseta ces imati (nV,Intel+VIA) i to ti je to
-grafe posle po zelji
za intel skini najnoviji kao i za ove druge pa ces imati sve od npr i975 do i810, za VIU isto vazi a za nForce ne znam
dakle ako te mrzi da se zezas sa ovim nLitom samo ghostuj i to ti je to
...
naravno imaces malo reseta al na XP sp2 mnogo manje

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno