Šta je novo?

Brujanje zvucnika

Ser Gile

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2008
Poena
319
Pozdrav,
Problem je sledeci, komp je iz potpisa, zvucnici su vezani na pojacalo pa na zvucnike. Ukljucen je stereo zvuk, i kada se ne pusta nista (muzika ili film) cuje se brujanje zvucnika. Kada se kabl iscupa iz zvucne nista se necuje. Da li je problem u kablu ili kompu ne znam. Taj problem je bio i ranije na drugoj mini liniji, (philips) a sada je druga mini linija (Denon) i problem je ostao. Sta mi je ciniti?:wall:

problem je u struji.

nestace ukoliko kompjuter i zvucnike / i pojacalo, ako ga koristis / povezes na ups, sa regulacijom napona.

Pojacalo koristim, nema veze sa kompom, kao ni zvucnici, U pitanju je mini linija, komp je vezan na aux. znaci ups ce da resi problem, mada mi je mini linija na drugom kraju sobe, pa mi je malo nezgodno da vezem sve na 1 ups, a da nije upitanju uzemljenje? Tu mi onda ups ne moze pomoci.

Do uzemljenja je. Potrudi se da sve to spojiš na jednu (uzemljenu) utičnicu.

Negdje ti nevalja masa na tom kablu sto spajas pc sa pojacalom.

Da li si pronašao uzrok? Imam identičan problem.

Cekam drugara da dodje da mi izmeri kablove nekom spravom, on je elektronicar:eyebrows:(ili tako nesto) da proveri da nisu hladni lemovi ili tako nesto, a probacu da vezem neki mp3 player na to pa da vidim ako i dalje bruji onda je do kabla a ako ne onda je do kompa, mada sam zamenio plocu i procesor pa kad sve to instaliram, videcu sta se desava.

Mogu da se kladim da je struja. Kod mene dimeri za halogeno osvetljenje prave shum u naponu, i to se manifestuje zujanjem iz zvuchnika. Kad zvuchnike ukljuchim u drugu fazu, sve je OK.

Moram i ja da se pozalim na brujanje, sve isprobano, izmenjena mesta, probao na drugoj uticnici i jedino sto je ostalo je da je do struje u sobi......

Мени је неко време брујало па сам све пробао и нашао кривца. Проблем је правио кабл на лине ин тј кабл који из Д3 иде у звучну. Да ли је лошег квалитета или и дужина утиче, тек од сада искључим тај улаз и више нема брујања на звучницима. А некада нисам смео да одврнем преко трећине на појачалу јер је страшно брујало.

Sve isprobao, doneo produzni i probao na svim uticnicama i isto..
Naravno i taj kabl od linije do maticne mi je sumnjiv, zamenicu ga pa cemo videti

Да ли си пробао још неки извор звука на том или другом каблу? Да ли имаш нешто на лајн ин на компу?

Doneo laptop i prikljucio, zuji ali jedva... Tako da moze da bude i do ploce, sad kad sam zagledao vidim da mi mis svetli i kad je ugasen komp

Resio sam problem sa novim kablom, funkcionise extra - nema ni trunke brujanja ili slicno...

Meni D3 risiver (SBB) izaziva brujanje u pozadini, nije strašno ali nervira. Ne pomaže ni bolji kabel. Kad hoću muziku da slušam, izvučem činčeve iz pojačala i to je to...

Meni D3 risiver (SBB) izaziva brujanje u pozadini, nije strašno ali nervira. Ne pomaže ni bolji kabel.

Uradi sledeći test: iskopčaj antenski kabel (između risivera i antenske utičnice), i vidi da li će nestati brujanje. Ako nestane, može ti pomoći antenski filter za galvansku izolaciju, koji prekida petlju koja stvara brum (masa između kompjutera, risivera i kablovske instalacije). Filter možeš nabaviti recimo u Kelco (ili nekoj drugoj prodavnici koja ga ima u asortimanu):

http://www.kelco.rs/katalog/detalji.php?ID=15523

Nazad
Vrh Dno