Pre par dana sam napokon resio da odnesem zvucnike u servis "PS centra", pre nego sto mi istekne garancija. Nisam ih nesto koristio, bukvalno su mi stajali bezveze, a i servis je u Malom Mokrom Lug-u :wall:, trebalo mi je 3 sata kolima kroz guzvu do tamo

.
Ali sve bi bilo lepo da su posao zavrsili skroz. Kvar je bio u "elektrolitu u mrezi" tako pise na papiru iz servisa. Problem je sto sad opet bruji, ali dosta manje, isti simptom, posle pola sata pojaca se malkice, ali dovoljno da ga cujem i da me nervira.
E otvorim ja lepo woofer da vidim sta je menjao, iako se ne razumem u elektroniku. I naravno imam sta da vidim, dva velika kondenzatora na uglu stampane ploce stoj labavo. Kad pogledam bolje, jedan je zalemljen za plocu a ovaj drugi selotejpom zalepljen za ovaj prvi, dok je on sam zicama zalemljen za plocu. Kondezatori su 4700 mikroF 35V.
Vidi se iz aviona da mi je skinuo crknuti i stavio drugi, STARI kondenzator, koji je verovatno skinuo sa nekih drugih zvucnika (vide se na njemu ostaci od lepka), sto je najcrnje verovatno ga mrzelo da se muci, pa je zalemio na plocu uz pomoc dve zice

.
Posto mi se ponovo ne ide do Malog Mokrog Luga, mislio sam da kupim oba nova i sam ih zamenim.
Pitanje je da li bilo koja marka moze da se stavi, samo dok je isto 4700 mikroF 35v 85c i jel moze ovaj "ELKO 4700uF/35V, 18x40mm, RM=7,5mm, 20%" ?