Šta je novo?

Browser Chrome i Firefox problem sa pozadinskim taskom

dalek

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2002
Poena
630
Da li je neko imao problem sa pregledačima interneta Google Chrome i Firefox da imaju pozadinske procese koji ostaju i zauzimaju preko 50% procesorskog vremena. Radi se o i5 windows 10 i windows 11 64 bit OS. Deaktivirao sam opciju koju ima Chrome da procesi nastavljaju da rade u backgroundu ali ne pomaže. Windows defender ne javlja da postoji neki virus ili malvare.
Može li neko da pomogne?

Probaj nešto bolje od Windows defendera, npr Malwarebytes Anti-malware i AdwCleaner

Da li je neko imao problem sa pregledačima interneta Google Chrome i Firefox da imaju pozadinske procese koji ostaju i zauzimaju preko 50% procesorskog vremena. Radi se o i5 windows 10 i windows 11 64 bit OS. Deaktivirao sam opciju koju ima Chrome da procesi nastavljaju da rade u backgroundu ali ne pomaže. Windows defender ne javlja da postoji neki virus ili malvare.
Može li neko da pomogne?
Zavisi gde surfujes. Kako je webassembly omogucen po defaultu, svaka susa moze da ti uvali majnera...

ja upravo muku mucim sa chrome browserom jer mi prilikom pretrage izbacuje samo blank rezultate!!!!.....ono sto mogu da otovrim jesu stranice koje sam oznacio u bookmarks....sve sam uradio, reinstal, brisanje historyja, malwarebytes pronasao 36 virusa od kojih je jedno 10 kms hacktool....obrisao ove viruse koji nemaju veze sa kms restartovao i opet isto...onda instaliram mozilu i ista stvar samo sto mi izbacuje neki sertifikat da mi fali....explorer otvara normalno pretragu ali mi je skroz bzv....ako neko ima ideju bio bih mu zahvalan jer me vec 4 dana zeza.....

Prilozi

• chrome.jpg
    chrome.jpg
    80.9 KB · Pregleda: 12
  • mozzz.jpg
    mozzz.jpg
    141.3 KB · Pregleda: 13
ja upravo muku mucim sa chrome browserom jer mi prilikom pretrage izbacuje samo blank rezultate!!!!.....ono sto mogu da otovrim jesu stranice koje sam oznacio u bookmarks....sve sam uradio, reinstal, brisanje historyja, malwarebytes pronasao 36 virusa od kojih je jedno 10 kms hacktool....obrisao ove viruse koji nemaju veze sa kms restartovao i opet isto...onda instaliram mozilu i ista stvar samo sto mi izbacuje neki sertifikat da mi fali....explorer otvara normalno pretragu ali mi je skroz bzv....ako neko ima ideju bio bih mu zahvalan jer me vec 4 dana zeza.....
Ne bih rekao da je to do browsera....
Mislim da i najbolji antivirus otkriva neki postotak, a nikada sve...

KMS i nije problem, ako je legit KMS.

Ti imaš sada i u Chrome-u ostatke virusa, tj. browser hijack (vidiš gore pretragu odakle vuče). Promeni to prvo iz podešavanja Chrome-a na Google.

Osim toga imaš verovatno i DNS hijack i slično, pa proveri unutar network konekcije šta je setovano za DNS.

kako da promenim podesavanje chrome??
nisam bas vican nekim podesavanjima i ne bih znao kako da proverim unutar mreze setovanje

Nazad
Vrh Dno