Šta je novo?

Broj kanala i broj strana teleteksta i digitalni risiver

Kritika

Slavan
Učlanjen(a)
26.02.2010
Poena
320
Gledao sam neke televizore tipa http://www.voxelectronics.com/proizvod.php?id=101&lang=sr i imaju samo 200 kanala i čak 1000 strana teleteksta.

Da li je to greška ili se broj strana teleteksta ne gleda prema kanalu nego doslovno prema broju strana tj telopa koje može da prikaže.

I još nešto može li se broj programa povećati tj. da li digitalni risiver povećava broj kanala ili koristi samo postojeće

Broj strana teleteksta je količina koja se smešta u memoriju (ovde 1000). Kada promeniš kanal u pozadini se automatski stranice teleteksta memorišu pa ako nakon par minuta okreneš na teletekst biće gotovo sve stranice memorisane i možeš brzo pregledavati. Kada promeniš kanal memorisane stranice se brišu i kreće novo memorisanje za novi kanal.

Zahvaljujem na pojašnjenju.
Znaš li možda odgovor na ovaj problem sa brojem strana, tj. da li risiveri dodaju broj kanala ili je on ograničen brojem kanala na tv

Ne razumem baš pitanje... O kakvom digitalnom risiveru govoriš, onom ugrađenom u TV? Ovde 200 kanala znači da imaš 200 mesta za memorisanje bilo kojih DTV, TV ili Radio kanala. Recimo, ja imam 95x DTV, 65x TV (analognih) i 15x Radio, ukupno 175 kanala što znači da imam mesta za još 25 bilo kojih od ova tri moguća.

Kod TV koji si prikazao na linku nema DVB-C (koji je za digitalnu kablovsku i trenutno jedino isplativo rešenje) već samo DVB-T.

I onom ugrađenom u tv i onom tipa: http://www.sbb.rs/Digitalna+televizija/305/Digitalni+prijemnik.shtml koji ide uz sbb pakete digitalne televzije.

Kasko Sbb u proširenoj ponudi već nudi (uključujući i radio kanale) preko ili tu negde oko 200 kanala znači li to (a tako m ise čini po tvom odgovoru) da bi sva mesta bila popunjenja i da neki novi kanali nebi mogli biti memorisani?

Ili možda neki od ovih spoljašnjih risivera povećavaju taj broj kanala (nekom svojojom internom memorijom ili nešto slično)?

Ovo za standarde digitalne tv nisam te najbolje razumeo jer ni jedan ni drugi neće biti standard kad se uvedu kod nas

Ne znam kako ide sa SBB ali pretpostavljam da njihov eksterni risiver ima svoje memorije za kanale a ti taj risiver povežeš na neki HDMI ili AV ulaz pa menjaš kanale daljinskim od risivera. U tom slučaju ostaju tvojih 200 kanala na TV kao posebni.

Što se tiče standarda nema veze sa to sa digitalnom kablovskom za koju je standard DVB-C. DVB-T2 će biti standard za antenski prijem signala, znači one TV stanice koje će emitovati u ovom standardu moći će da hvataju samo oni sa DVB-T2, a to će biti par domaćih kanala ali za kablovsku je bio i ostaće DVB-C.

Da svak irisiver ima svoj daljinac i onda ako sma te dobroshvatio uopšte nije bitan broj kanala na tv (osm hvatanja analognih).

Nazad
Vrh Dno