Šta je novo?

Brisanje System Volume Information

• Začetnik teme Začetnik teme stereo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

stereo

Čuven
Učlanjen(a)
11.12.2003
Poena
630
Imam sledeci problem. Spojio sam dve particije na jednom hdd-u sa Parition Magic-om 8 i posle odradjenog posla sam hteo da obrisem nepotrebne repove sa particije – tacnije stari System Volume Information folder (od vise nepostojeceg E diska) ali stalno dobijam poruku access denied ili could not be deleted...
Posto su mi sad oba hdd-a u NTFS ima li neko da zna kako bih mogao to da obrisem jer u dos-u nevidim hardove zbog pomenutog file sistema.
Ah, da probao sam i da iskljucim System Restore i da onda iz Safe moda brisem ali nista opet ista situacija.

Taj folder mora da se brise iz DOS-a...ili mozda neko isklucivanje protekcije sistemskih fajlova...

Ne pomaze iskljucivanje windows file protection, mora da se brishe iz Dosa + ntfspro, ali svejedno ce ostati jedan taj folder (kapiram da ima dva), tj. ako se obrishu oba, Win ce ponovo da napravi (jedan).

Desni klik na fajl, properties, security, pa advanced (iako ti nigde nije cekirano deny), view/edit pa vidi da li tu stoji deny za brisanje za svaku grupu posebno...

FNM je napisao(la):
Ne pomaze iskljucivanje windows file protection, mora da se brishe iz Dosa + ntfspro, ali svejedno ce ostati jedan taj folder (kapiram da ima dva), tj. ako se obrishu oba, Win ce ponovo da napravi (jedan).

a jeli taj ntfspro fajl ili je i to neka dos disketa i gde da nadjem tako nesto ako imas neki link javi ili mi posalji to ako je fajl u pitanju mali na mail

drapin je napisao(la):
Taj folder mora da se brise iz DOS-a...ili mozda neko isklucivanje protekcije sistemskih fajlova...

to sam i ja skapirao ali kad dignem sistem u dos-u on mi nevidi hardove jer su u NTFS-u ima li neki dodatak koji treba da stavim na tu sistemsku disketu pa da mogu da vidim hardove koji nisu u FAt32 fajl sistemu nego u NTFS-u

nasao sam ntfspro

hvala ljudi sad cu da probam moze li to da odradi posao

stereo je napisao(la):
Imam sledeci problem. Spojio sam dve particije na jednom hdd-u sa Parition Magic-om 8 i posle odradjenog posla sam hteo da obrisem nepotrebne repove sa particije – tacnije stari System Volume Information folder (od vise nepostojeceg E diska) ali stalno dobijam poruku access denied ili could not be deleted...
Posto su mi sad oba hdd-a u NTFS ima li neko da zna kako bih mogao to da obrisem jer u dos-u nevidim hardove zbog pomenutog file sistema.
Ah, da probao sam i da iskljucim System Restore i da onda iz Safe moda brisem ali nista opet ista situacija.
Iamo sam identican problem, tj apsolutno isti. Ako nisi uspeo ili neko ima isti problem, nek se javi. Napatio sam se svojski, ali sam uspeo da ga obrisem (iz jedno 20-og pokusaja i 200 restarta racunara).

po defaultu samo SYSTEM može da pristupa tom direktorijumu.
moraš da imaš administratorske privilegije da bi uradio ovo:
prvo isključi system restore za taj disk,
desni klik na folder, kartica security, advanced, add..., ukucaš "administrators" i pritisneš enter na tastaturi, čekiraš full control u allow koloni, klikneš na OK, i još jednom na OK. sada bi pored SYSTEMa i Administrators trebalo da imaju pristup System Volume Information folderu.
ovo ćeš proveriti ovako:
desni klik na folder i izaberi delete, ako obriše imaš pristup 🙂 , ako ne, onda nisi uradio sve kako sam napisao.

cyberdude je napisao(la):
po defaultu samo SYSTEM može da pristupa tom direktorijumu.
moraš da imaš administratorske privilegije da bi uradio ovo:
prvo isključi system restore za taj disk,
desni klik na folder, kartica security, advanced, add..., ukucaš "administrators" i pritisneš enter na tastaturi, čekiraš full control u allow koloni, klikneš na OK, i još jednom na OK. sada bi pored SYSTEMa i Administrators trebalo da imaju pristup System Volume Information folderu.
ovo ćeš proveriti ovako:
desni klik na folder i izaberi delete, ako obriše imaš pristup 🙂 , ako ne, onda nisi uradio sve kako sam napisao.

Pa da, znao sam da sam nesto izostavio 🙂 To sam i ja pokusao da kazem, no nebitno sad...

Nazad
Vrh Dno