Šta je novo?

Brisanje laptopa

milanm2

Slavan
Učlanjen(a)
12.06.2007
Poena
304
Sa cime bih mogao da obrisem ekran laptopa.Jer postoji neko posebno sredstvo,krpa....Na koji nacin da izduvam prasinu iz tastature,jer postoji neki sprej,usb usisivac ili tome slicno..........

Za ekran, blago pokvasi magicnu krpu toplom vodom i brisi, a za tastaturu mozes probati naci, sprej(za duvnje guma na automobilu)i lagano izduvati tastaturu.

Za brisanje TFT-a je najpogodnija magicna krpa - ovlazi jedan cosak krpe i detaljno prebrisi ekran,a odmah zatim suvim delom krpe glancaj.

Za izduvavanje prasine je najpogodniji kompresovani vazduh - upotrebi kompresor ali pazi na pritisak da posle ciscenja nebude viska delova :-devil-::-devil-::-devil-:

E pa nema svako kompresor,
Zato svako moze kupiti kompresovani zrak u spreju:)

A gde moze da se kupi kod nas taj kompresovani vazduh u spreju

...a jel probao neko onaj USB usisivač?

Ja sam probao, neki kineski model, i mogu da kažem da ne služi ničemu. Možda neki skuplji model može nešto da uradi, ovaj moj je koštao oko 300 dinara, ali za to mi može poslužiti i običan usisivač :D
Doduše ovaj moj ima četkicu koja može fino da se upotrebi. Sve u svemu, bolje popi pivo za te pare ;)

Da li su Crystal Glare ekrani jednostavniji za odrzavanje (brisanje). Kako je najbolje cistiti TFT laptopa?

Ma sve je to isto... a najbolje je čistiti običnom magičnom krpom natopljenom vodom... :)

Koristim krpicu dobijenu uz (drugov) samsung tft :)) Na monitoru radi ok sa malo vode, dok na laptopu sa sjajnim ekranom ostavlja tragove. Najvise se vidi napolju.Tako da sam zakljucio da se matirani ekrani lakse ciste :)

i ja dobio krpicu uz laptop,slicna onoj za naocare,mozda bi moglo i takvom,a ima ih svaki opticar..ovo sa magicnom krpom i vodom mi zvuci mnogo losija opcija..

I meni se više sviđa ova opcija sa krpicom za naočare :)

meni se na mom FS ponekad malo jace cuje ventilator kad pocne da "duva", imam utisak kao da grebe o nesto...

jel to moze biti do prasine ili da ga nosim na servis pod hitno...

ne znam da li smem samo da ga "produvam", jer ako ja dunem i vatru sunem :D

jel imao mozda neko slicnih problema???

Magicna krpa za ekran suva ako zatreba malo vode

A za prasiu u nedostatku kompresora koristinm pumpu :D

ma dajte... kupi jelensku kozu (u svakoj prodavnici auto delova je ima) i brisi ko covek...

Ja kupio magicnu krpu jos pre neku godinu na buvljaku i prebrisao sam ekran,mada bez vode tesko da obrises fleke i masnice.Najbolje je sto ne ostavlja delove i konce.
Mada verujem da bi perfeks ili neki bolji toalet papir (a da nisu jeftini listici) isto lepo zavrsio posao.

Nazad
Vrh Dno