Šta je novo?

Bridge mode modem?

Aleksandar1987

Poštovan
Učlanjen(a)
22.01.2017
Poena
55
Pozdrav svima! Koristio sam internet od vise razlicitih provajdera , sto ADSL, sto kablovski. Trenutno koristim u inostranstvu VDSL internet. Kod svakog provajdera sam koristio ruter koji dolazi, i njega podesavao u bridge mode, zatim koristio svoj Mikrotik ruter, jer je daleko bolje resenje. Ono sto bih zeleo da menjam jeste ruter koji dolazi od tog provajdera za neki bridge modem ako postoji, jer mi ne treba ruter tu ako ne koristim njegov ful potencijal, a jos plus su bas glomazni. :) Da li neko ima neku ideju sta je najbolje uzeti i da li postoji nesto tako? Hvala unapred.

Jedino sto sam ja nasao tog tipa je:

AT&T u americi daje 5gbps internet i svojim korisnicima isporučuje uređaj koji je veličine Playstation 5 konzole. To tako mora ako hoćeš te brzine.

Imaj na umu da je jedna stvar prebaciti modem u bridge mode, a potpuno druga stvar zameniti uređaj drugim. Pored PPoE parametara koje ti je tvoj ISP dao, potrebni su i VDSL parametri. Da li će tvoj ISP dati te parametre, to moraš da vidiš sa njima pre nego što se upustiš u avanturu zamene uređaja.

Vec koristim drugi uredjaj, i to nije problem. Problem je sto je taj drugi uredjaj koji sam ja postavio ruter sa sve antenama u bridge modu. S obzirom da ne koristim pun potencijal tog uredjaja, smatram da mi je suvisan tu. Umesto njega zelim da postavim znatno manji uredjaj. Ono sto sam sada nasao jeste da se to moze uraditi sa media converter-om.

Vec koristim drugi uredjaj, i to nije problem. Problem je sto je taj drugi uredjaj koji sam ja postavio ruter sa sve antenama u bridge modu. S obzirom da ne koristim pun potencijal tog uredjaja, smatram da mi je suvisan tu. Umesto njega zelim da postavim znatno manji uredjaj. Ono sto sam sada nasao jeste da se to moze uraditi sa media converter-om.

Onda si na konju. Možeš kako hoćeš kad ISP daje toliku slobodu.

Vrh Dno