Šta je novo?

Bravia problem!

BitrAtE

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
24.08.2003
Poena
1,085
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D @ DeepCool LT520 WH
Matična ploča
Gigabyte B650M AORUS ELITE AX ICE
RAM
32GB (2x16GB) Kingston FURY Renegade DDR5 RGB DDR5-6000 CL32-38-38 @1.35V
GPU
GIGABYTE RTX 5080 AERO OC SFF
Storage
Kingston KC3000 2TB + KC3000 1TB /
Zvuk
Edifier S880DB MKII / Edifier T5 Sub @ AudioQuest DragonFly Black / Asus ROG Delta II Wireless
PSU
NZXT C1200 Gold ATX 3.1
Kućište
Fractal Design Pop Mini Air White TG Clear
Monitor
Asus ROG Swift OLED PG32UCDM
Miš & tastatura
Asus ROG Strix Scope II 96 Wireless Gaming + ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition @ Razer Pro Glide XXL
Ostale periferije
C1 55" & PS5 & Q990B
Mobilni telefon
Honor Magic7 Pro
Pametni uređaji
Huawei GT2 Pro, GT5...
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Dakle uzeo sam ovaj LCD 40"...Namjestim kanale sve al slika shusti! wtf?? Znachi slika kristalna a zvuk shusti? I to na svaki kanal.shta da radim???

PAL/SECAM i sl. podešavanja?

Imas u opcijama neka podesavanja za zvuk, ili za sortiranje/nalazenje programa, mislim da je na defaultu AV3, ili AC3, ne secam se, u svakom slucaju, to prebaci na AV1, ili AC1, ili sta_vec1.

Poslednja izmena:
i probaj na fine tune, odes malo levo-desno i ako ton bude super a slika ne valja, moguce da je do tjunera ili signala koji primas

Znachi sve sam probao..i preko audio filtera..nishta...do tv-a nije jer znachi od 11 programa na samo jedan imam ton...i to Atlas TV koja je digitalna televizija..znachi i tamo se cuje sustanje i kad stawim audio filter na low...ton se stabilizuje...na sve ostale kanale ovo ne pomazhe jedino se shustanje smanji...Interesantno probam na istu antenu Benq 32" LCD i sve radi savrseno...

Znachi sve sam probao..i preko audio filtera..nishta...do tv-a nije jer znachi od 11 programa na samo jedan imam ton...i to Atlas TV koja je digitalna televizija..znachi i tamo se cuje sustanje i kad stawim audio filter na low...ton se stabilizuje...na sve ostale kanale ovo ne pomazhe jedino se shustanje smanji...Interesantno probam na istu antenu Benq 32" LCD i sve radi savrseno...

Na Sony TV imas neko podesavanje za svaki kanal tipa BG-DK. Kod mene (doduse na obicnom TV :) ) susti kada je podeseno na DK dok je na BG sve OK.

Poz

Ja tebe nishta ne razumem, jel shushti slika ili zvuk ? I shta to znachi shushti ? Nema ga uopshte ili ima shuma ?

Na Sony TV imas neko podesavanje za svaki kanal tipa BG-DK. Kod mene (doduse na obicnom TV :) ) susti kada je podeseno na DK dok je na BG sve OK.

Poz

Bice da je ovo u pitanju... nije dobro nameshten sistem prenosa... Ako nije - teraj na garanciju momentalno...

Poslednja izmena:
Ja tebe nishta ne razumem, jel shushti slika ili zvuk ? I shta to znachi shushti ? Nema ga uopshte ili ima shuma ?
Slika je skroz jasna a zvuk npr na nekom filmu chuju se glasovi slabo u pozadini preovladava shum kapiras?Jedino na Atlas TV koja je digitalna televizija kad na audio filter stavim low zvuk se skroz stabilizuje...na svaki ostali shusti!Gdje se nalaze te opcije za BG-DK???

mislim da je samo u pitanju podesavanje. moj drug je imao slicnih problema, doduse sa drugim tv-om. znaci malo preturaj po meniju i promeni podesavanja za zvuk, nesto u vezi formata(Sound Formats). ako ne uspes, onda najbolje idi tamo gde si ga kupio, jedna reklamacija i nadam se da ce da ti rese problem:)

Biće da je ovo što su kolege već rekle, Pal B/G koristi za 1 MHz pomeren pod-nosioc zvuka (sound carrier) u odnosu na Pal D/K u UHF opsegu. Prostudiraj opcije u meniju ili prosto RTFM (Read The *Beep* Manual). :)

Mada, može biti i da je greška do primerka...

pod analogue set-up menu,pa mannual programme preset,pa pod system izaberi b/k

To je to,ne znam kako mi je promakla owa opcija....Tek je sad vidjeh...hvala svima!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno