Šta je novo?

Brand PC kao osnova za gaming?

Gileb

Cenjen
Učlanjen(a)
14.03.2015
Poena
195
Moja oprema  
Laptop
ideapad 700-15ISK
Mobilni telefon
Redmi Note 9
Pametni uređaji
Mi box 3, EON SDMC,Mi stick 4k,uca-bi60r
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ne znam da li je ranije diskutovano na ovu temu pa da pitam za druga :).
Trebalo bi da sklopim neki jeftin nazovi gaming pc. Izasao sam iz ovih voda pre 20godina pa mi je potreban savet. Vidim da ljudi koriste starije brand masine sa intelom za gaming. Pominje se Dell Optiplex kao dobar izbor. Kontam da kad se ubaci ssd i 16gb rama plus neka grafika i napajanje, da to moze da bude dobar izbor. Gaming bi bio na nekim srednjim podesavanjima,nista sega-mega-ultra. Ono sto ne znam je koji Intel i koje generacije je dobar za to? Kontam da neki Intel seste generacije moze da zavrsi posao. Opet cujem i da neki stariji Intel procesori trece i cetvrte generacije rade odlicno. Ne znam i koja graficka kartica moze da se koristi? Da li mogu ove skuplje novije kartice da rade u takvim masinama,naravno sa odgovarajucim napajanjem kad se bude imalo novca da se kasnije kupe. Ili mi predlazete da uzmem neki Ryzen pa da na njemu gradim sve ostalo? Koji stariji Ryzen bi bio dobar za to? Treba da ucinim dobro delo i pomognemu pokusaju sklapanja takvog racunara.

• Like
Reagovanja: NAS

Rick

Slavan
Učlanjen(a)
15.03.2011
Poena
335
Ti brend obično nisu nadogradivi, jer imaju nestandardno napajanje, kućište i ploču, ne samo samo da su nenadogradivi iz istog razloga je problem i popravka tj zamena pokvarenih komponenti.
Može se naći dobri polovni Inteli novijih generacija kao i Ryzeni, sve zavisi od toga koji je budžet?

Lanikor

Slavan
Učlanjen(a)
08.05.2016
Poena
265
Dell 3010 ima standardno ATX napajanje sa 24 pina, samo trazi Medium Tower (MT) izvedbu sa bar I5 3470 ili necim jacim. Moze da se stavi i neka normalna grafika kad se stavi drugo napajanje.

Evo kako izgleda jedna varijanta

Problem su ventilatori jer su ovi moroni iz Dell-a namerno to zakomplikovali, mozes samo njihove ili da se opasno petljas sa zicama i da ti cesto opet ne radi.

NAS

Slavan
Učlanjen(a)
01.06.2009
Poena
335
Moja oprema  
Laptop
MacBook Pro
Mobilni telefon
iPhone
Pristup internetu
  1. Optički internet

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
985
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
brand mašine koje spadaju u klasu workstation mogu da posluže za tu namenu. mana kod workstation-a je što verovatno dolazi sa profi grafičkom (poput nVidia Quadro) koja kao takva nije predviđene za igre. naravno da ta grafička može da se zameni sa nekom GeForce ili Radeon (sad, koliko velikom zavisi od kućišta te brand mašine)

tema za cloud gaming: https://forum.benchmark.rs/threads/game-streaming-services.485452/

Dark Magician

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2011
Poena
615
Šta je namera da se igra? Pretpostavljam na 1080p?
Cloud gaming je katastrofa što se tiče latencije, probao sam nVidia sa Tomb Raider, i smetalo mi je za SP, MP tek ne može.

OP
OP
Gileb

Gileb

Cenjen
Učlanjen(a)
14.03.2015
Poena
195
Moja oprema  
Laptop
ideapad 700-15ISK
Mobilni telefon
Redmi Note 9
Pametni uređaji
Mi box 3, EON SDMC,Mi stick 4k,uca-bi60r
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Namera je da se igra na hd ili ful hd detaljima.Na zalost novac je bitna stavka a moram da pomognem nekako. Ok,onda je mozda bolje sklapati pc od starijih komponenti samo mi preporucite koje starije Intel procesore da gledam. Bitno je je da za pocetak imam neku osnovu u koju kasnije moze da se doda i kvalitetnija grafika. Stvarno sam izasao iz te tematike odavno,godine stigle :( a resio sam da pomognem. Da li je mozda,za to sto sam zamislio,bolje uzeti neki Ryzen sa integrisanom grafikom pa kasnije uzeti neku grafiku? Budzet je bas skroman za pocetak max 300e.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
985
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet

sasa022

Čuven
Učlanjen(a)
14.11.2004
Poena
555
Mozda moze da se uklopi neka HP ProDesk masina i5-6xxx sa standardnim 300W napajanjem i GTX1060 ( 120W )

• Like
Reagovanja: NAS

Djolekg

Cenjen
Učlanjen(a)
10.12.2019
Poena
145
Toliko su ljosnule cene komponenti tipa ryzen platforme da nema logike kupovati brend mašine..

amdpower

...on thin ice...
Učlanjen(a)
27.09.2010
Poena
325
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 3
Matična ploča
Asus
RAM
Patriot
GPU
Radeon Sapphire
Storage
Kingston M2 Toshiba hdd
PSU
BitFenix Formula
Kućište
MS Industrial
Monitor
Philips
Miš & tastatura
Altos
Mobilni telefon
Realme 7
Pametni uređaji
Tanix
Pristup internetu
  1. ADSL
  2. Mobilni internet
Ja sam pre par godina uzeo Acer sa standardnim napajanjem,kasnije stavio novo napajanje,rx570 i kuciste.

Vrh Dno