M
[Miki]
Guest
E moze li negde kod nas da se poruci/kupi/bilo sta...alienware racunar
?
jeste shteta ali kad opet vidish shta ljudi rade od svojih kucishta tj. kako ih moduju onda alienware pozelish samo zbog onog smrdljivog mirisa nove robegx-x je napisao(la):fora je sto je ALIENWARE MNOGO DOOOBROOO KUCISTE !!!! i ne moze da se kupi odvojeno:smash:
zerbah je napisao(la):ne znam kako izgledaju novi dell-ovi i hp-ovi, ali se secam da kada sam jednom otvorio starog dell-a (bio je valjda p2), bash sam se iznenadio nekim tripovima koje su oni tamo koristili - npr. bilo je desktop kuciste, a kartice su bile na nekom "mostu" koji je koliko sam skapirao dell-ov dizajn. Kapiram da brand name ipak nije samo to shto moze da se kupi u bilo kojoj prodavnici nego i neke specijalne zezalice koje ga cine drugacijim od "made in garage"...
zerbah je napisao(la):@Notax
da se razumemo - sam sebi nikada ne bih kupio brand komp (osim mozda neko chudo tipa sgi kad bi bash bio pun para) i nisam nikada imao takav komp. stvar je u tome da nekim ljudima odgovara da kupe gotov komp iz nekih razloga.
ako smo vec poshli tim putem, svako moze da sastavi muzicki stub iz komponenti, ali mnogi kupuju gotove sisteme - zashto tako ne bi bilo i sa kompovima?!?
zormanic je napisao(la):Molim vas da ne mesate muziku i racunare!
Retko koji muzicar pravi svoj instrumenat, osim ako se ne radi o najprostijim tipa: suplja tikva, frula, gusle, gajde i slicno.
Zaljubljenici u HiFi su druga kategorija korisnika i treba ih tretirati kao hobiste, dok sa racunarima cesto nije to slucaj.
Neretko hobi preraste u "nesto od cega moze da se zivi", da ne kazem profesionalno bavljenje njima, pa je i potreban drugaciji racunar, a onda nastaju problemi.
notax je napisao(la):To se zove Plascibo efekat. Utripovo si da je bolje, ili jednostavno tražiš razloge da je bolje, zato što si platio više.
Ovo "made in garage" je toliko besmisleno, da svako ko iole poznaje kompjutereke komponente, može samo da se nasmeje.
Znam da nije kompjuter, ali pogledaj sličicu dole. To je Aleph Pass 5. Za SVE delove je trebalo je oko 700-750 Evra. Pokušaj nešto tog ranga kvaliteta delova i zvuka da kupiš bilo gde serijsko i za 3X veće pare. Nemoguća misija. Isto tako se AlienWare kompjuteri naplaćuju da to boli. A njih su delovi višestruko manje koštali.
Made in Garage je prednost, za pojedinca koji zna znanje.
Pozdrav
notax je napisao(la):Najkvalitetniji instrumenti (i najskuplji), koje koriste najbolji muzičari, su ručno radjeni.
mitnick je napisao(la):Notax, najskuplje posudje je isto ruchna izrada, shto nikako ne govori da je industijsko posudje loshije...
Da si seo na duze od 5 minuta za pravu brand mashinu, shvatio bi da si se nalupetao za medalju....
Poshto vidim na nemash bash iskustva sa brand mashinama, nemoj da delish savete, k'o boga te molim ako nisi upucen bash u brand mashine (tvoje iskustvo se, kako vidim, svodi na "video sam na netu"...)
Prvo, zavisi za shta ce mashina da sluzi...Ako ce da sluzi za office, bez pardona bih se uvek opredelio za brand mashinu....Promenio sam x komada i nikada, ponavljam NIKADA ni sa jednom nisam imao problema...Pod brand ne priznajem COMTRADE :wall: ...Svaka brand mashina je pouzdanija od zute, samim tim shto je optimizovanija 20 puta vise i testirana duze nego bilo koja mashina koju ce neko od nas sklopocati...
Ako je game mashina, vec bih malo razmishljao, obzirom na to da bih cepidlachio mnogo sa komponentama, ali nije nemoguce da bih opet uzeo brand...Ti si video Alienware i odmah nabio sebi u glavu da sve brand mashine koshtaju 3000$...
Uostalom, pitaj ljude koji imaju malo vishe iskustva sa brand-ovima od tebe...Pitaj Pecu, Simps-a i ostale da li su ikada kukali zbog brand mashine......
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari