Šta je novo?

Brand memorija

brokvic

Čuven
Učlanjen(a)
26.02.2002
Poena
604
Treba mi savet u vezi memorije.Uspeo sam da pronadjem sledece "brand"
memorije:SimpleTech,MT,PQI.Ima li neko iskustva sa ovim firmama.Preciznije,sta odabrati.
Da li postoje dileri koji imaju pravi brand name:Infineon,Samsung,Crucial..
Vredi li uopste trositi novac na njih za masinu koja nije oveclock-ovana?
Pozdrav!

PQI nije losa memorija. Posto navodis da te overklok ne interesuje, mozes komotno da je uzmes. Infineon, Samsung, Crucial i Kingmax se pojave tu i tamo u malim kolicinama ali su uvek znatno skuplje od ostalih memorija.

MT je takodje oznaka za Micron Technologies - pitanje je samo da li je njihov "MT" logo ili je neko iskoristio slicnost naziva sa Micronom.

Obrati paznju na sledece tipove memorijskih brandova:

- kompletna brand memorija (infineon cipovi na infineon modulu, micron cipovi na crucial modulu, itd). Obicno imaju stiker koji potvrdjuje da je kompletna memorija proizvod doticne firme, a neretko je odstampano i na pcb-u samog modula.

- brand cipovi na 3rd party modulu (Samsun na Apacer modulu, na primer)

- 3rd party na 3rd party (ocigledno je sta znaci).

Ako ti bash treba ime firme za Crucial memoriju - MD&Profy uvozi tu memoriju. Nazovi i pitaj, do sada su je redovno imali na lageru.

A šta kažete za onu Transcedent memoriju, ali iskreno? :D Uzeo bih 2 RIMM-a, pa reko da vidim ima li neko iskustva sa tim brand-om.

Jel zna neko gde ima IBM ECC registered memorije (ona visoka) ? trebao bih jedan 128MB modul......

magick je napisao(la):
A šta kažete za onu Transcedent memoriju, ali iskreno? :D Uzeo bih 2 RIMM-a, pa reko da vidim ima li neko iskustva sa tim brand-om.

Dobra.

brokvic je napisao(la):
Treba mi savet u vezi memorije.Uspeo sam da pronadjem sledece "brand"
memorije:SimpleTech,MT,PQI.Ima li neko iskustva sa ovim firmama.Preciznije,sta odabrati.
Da li postoje dileri koji imaju pravi brand name:Infineon,Samsung,Crucial..
Vredi li uopste trositi novac na njih za masinu koja nije oveclock-ovana?
Pozdrav!

Ako moraš da biraš između tih modela, uzmi PQI. Pre 1,5-2 godine sam imao PQI memoriju 128MB PC133, koja je radila na 155MHz CAS2, 2 godine garancije...
U principu bitna ti je stablnost i trajnost memorije jer razlike u performansama u non OC okruženju nećeš primetiti.

Re: Re: Brand memorija

Misa® je napisao(la):
Ako moraš da biraš između tih modela, uzmi PQI. Pre 1,5-2 godine sam imao PQI memoriju 128MB PC133, koja je radila na 155MHz CAS2, 2 godine garancije...
U principu bitna ti je stablnost i trajnost memorije jer razlike u performansama u non OC okruženju nećeš primetiti.

Na PQI uglavnom ide tri godine garancije preko Flaminga. :)

Re: Re: Re: Brand memorija

Aca je napisao(la):
Na PQI uglavnom ide tri godine garancije preko Flaminga. :)
Zar naPQI memoriju nije išla lifetime guarantee? :)

To zavisi od dobavljača, ja sam kupio u Austriji i tada je bilo 2 godine garancije.

Re: Re: Brand memorija

Misa® je napisao(la):

Principijalno, kakve veze ima kad je proslo 2 godine ? Za 2 godine moze milion stvari da se desi i uopste ne mora da znaci da ako je nesto valjalo pre 2 godine (plus sto je to bio SDRAM) ne znaci da valja i sada...
Recimo Mushkin je bio tata za memoriju u vreme SDR-a a ja ga ne videh skoro nigde sa DDR-om...tacnije apsolutno nigde...

Re: Re: Re: Brand memorija

Mister No je napisao(la):
Recimo Mushkin je bio tata za memoriju u vreme SDR-a a ja ga ne videh skoro nigde sa DDR-om...tacnije apsolutno nigde...

Citaj malo overklokerske forume po Americi, pa ces videti da dosta njih koristi Mushkin High Performance PC2700 DDR.

Ovo su reči preuzete sa jednog OC sajta...

This also leads to you needing ram that will run at these higher FSB, we recommend using PQI. We have tested lots of different brands of memory and PQI has consistantly out performed all the rest, even top brands like Corsair. All our batches we have bought in have overclocked to between 145 - 160+ at CAS2, believe it or not!!!

Re: Re: Re: Re: Brand memorija

Aca je napisao(la):
Citaj malo overklokerske forume po Americi, pa ces videti da dosta njih koristi Mushkin High Performance PC2700 DDR.

Jesi li i ti savetnik u necijem kabinetu ? :D Priznajem nisam jedno vreme to mnogo pratio ali u pocecima DDR-a tj. 1600 i 2100 ama bas nigde ga nisam video...cak ni reklamu na nekom od sajtova koji su ih tradicionalno forsirali...

Re: Re: Re: Re: Re: Brand memorija

Mister No je napisao(la):
Jesi li i ti savetnik u necijem kabinetu ? :D Priznajem nisam jedno vreme to mnogo pratio ali u pocecima DDR-a tj. 1600 i 2100 ama bas nigde ga nisam video...cak ni reklamu na nekom od sajtova koji su ih tradicionalno forsirali...

Ne savetujem samo sebe. :) A ako nisi o necemu obavesten onda nemoj ni da se istrcavas kao zdrebe pred rudu. ;)

Nazad
Vrh Dno