Šta je novo?

Braco,"Zaglupljivanje" lokalne mreze....

radoje

Slavan
Učlanjen(a)
19.09.2004
Poena
301
Vec 2 godine tragam za pravim odgovorima....
Zasto Lan pod WinXP ,radna grupa sa 15 komp (celeroncine na 2200 sa 3com kartama) ,dobrim kablovima ,3com svitch-evima,podesenim IP adresama kako "Bog zapoveda" itd ,isl ...ZAGLUPI.Sad se vidimo u mrezi sad ne vidimo.Probano serovanje diskova sa max dozvolama,mapiranje ,bajanje,bacanje pasulja .....i opet zona sumraka.Probana i mreza sa server 2003 a klijenti XP ali avaj.Kad mi se na monitoru pojavi pescani sat sa tendencijom da tu ostane beskonacno onda mi dodje da ... :mad: Hvala unapred na bilo kakvom savetu,javicu sa ja opet...
PS Isto pitanje sam postavljao na jos nekim forumima pa mi ga skinuli posle jednog dana.Vec sam uvrtio u glavu teoriju zavere.

A sto ne setujes IP adrese rucno? Jel imas SP2?

covek napisa da je podesio "dobro" ip adrese. jesi li probao da na tom win2003 podignes neki WINS server? ili ako je masina non stop ukljucena, podigni dhcp, dns i wins, kombinacija radi odlicno.

DA,da...Sp2 na svim winXP klijentim sa rucno podesene Ip adrese (192.168.0.10 pa nadalje sa subnet 3*255 i tako to...).E jos nisam probao ovu varijantu sto predlozi Miroslav.Cim i to "procackam" javicu ....Al me bas zanima zasto se to (problem) desava.Pitao sam neke "Administrattore" po telekomu,elektroprivredi i sl. firmama i vecina odgovora su bili u fazonu "J... ga brate,to ti je tako .Nesto i ne pridajem znacaja tome"

radoje je napisao(la):
DA,da...Sp2 na svim winXP klijentim sa rucno podesene Ip adrese (192.168.0.10 pa nadalje sa subnet 3*255 i tako to...).E jos nisam probao ovu varijantu sto predlozi Miroslav.Cim i to "procackam" javicu ....Al me bas zanima zasto se to (problem) desava.Pitao sam neke "Administrattore" po telekomu,elektroprivredi i sl. firmama i vecina odgovora su bili u fazonu "J... ga brate,to ti je tako .Nesto i ne pridajem znacaja tome"

Tako se i meni desavalo dok nisam uzeo neki isdn ruter koji je imao ugradjen i dhcp server.Od tada (da kucnem) sta god, ali sta god ubacim u mrezu radi bez ikakvog cimanja. Znaci trenutno je server 2K,imaju 2-3 racunara sa XP-ovima, desetak sa 98-icama i nekoliko dual boot masina. I sve radi.

Dakle moja je preporuka probaj da dignes neki dhcp server pa vidi sta se desava :type:

Miroslav je napisao(la):
covek napisa da je podesio "dobro" ip adrese. jesi li probao da na tom win2003 podignes neki WINS server? ili ako je masina non stop ukljucena, podigni dhcp, dns i wins, kombinacija radi odlicno.

Nisam ga razumeo... :p

Miroslav je napisao(la):

Nisam ga razumeo... :p

U kabinetu informatike u nasoj skoli ima neki server na glavnoj masini i ne prave vise kompovi probleme... Radi sve fino. Pre nisu hteli da se vide Shared Docs ili C ili D, a sada se vide...

radoje je napisao(la):
Vec 2 godine tragam za pravim odgovorima....
Zasto Lan pod WinXP ,radna grupa sa 15 komp (celeroncine na 2200 sa 3com kartama) ,dobrim kablovima ,3com svitch-evima,podesenim IP adresama kako "Bog zapoveda" itd ,isl ...ZAGLUPI.Sad se vidimo u mrezi sad ne vidimo.Probano serovanje diskova sa max dozvolama,mapiranje ,bajanje,bacanje pasulja .....i opet zona sumraka.Probana i mreza sa server 2003 a klijenti XP ali avaj.Kad mi se na monitoru pojavi pescani sat sa tendencijom da tu ostane beskonacno onda mi dodje da ... :mad: Hvala unapred na bilo kakvom savetu,javicu sa ja opet...
PS Isto pitanje sam postavljao na jos nekim forumima pa mi ga skinuli posle jednog dana.Vec sam uvrtio u glavu teoriju zavere.

Pazi, imali smo slican problem u lokalnoj mrezi. Imali smo 9 racunara, zakacili 10 i mreza je prolupala. Radila je uzasno sporo ili nije radila uopste. Posle raznih proba i eksperimenata smo ustanovili sledece, i resili problem. Mreza je radila kad jedan od racunara u mrezi iskljucimo, iscupamo mrezni kabl, mislim na UTP kabl. Da ne duzim. Ustanovili smo da mreza radi OK jedino kad novi racunar radi bez uzemljenja, mislim na uzemljenje koje ide na uticnicu u zid 220V. Zasto je to tako ne znam ali radi i to vec godinu dana bez problema.

hahaha, ovo sa uzemljenjem je jako dobar fazon :)
racunari si chudo uvek nas iznenade ...

Vrh Dno