Šta je novo?

Braco, koji kuler da kupim?

ctebah

Čuven
Učlanjen(a)
14.05.2002
Poena
619
Pomoz bog dobri ljudi!

Imam T-bird na 1,2. Dvoumim se izmedju: Global Win Cooltium FQP38 (6800rpm), Thermaltake Volcano 6Cu+ (7000rpm). To su ponude List Computers-a i trenutno su na snizenju! Pored njih u ponudi kod lokalnih dilera mogu da se nadju neki SPIRE i COOLLINK kuleri. Gledao sam testove za ovaj termaltekov kuler na ovom sajtu i video da se dosta dobro rangira, video sam i da su globalvin kuleri za nijansu bolji ali se tamo ne spominje ovaj FQP38 vec WBK38 i CAK II-38, da li je on bolji od njih?

Hvala!

Pozdrav!
Steva, Nis

Nije los ni izbor SPIRE 5E34B, dosta je jeftiniji i uz to puno tisi.
A za vulcano najbolja je serija 7

Za t-birda mozes da biras od dva najjaca modela Spire. Sve ostalo bi ti bila greska (u obzir dolazi jos i Titan). Sve ostale kombinacije su pogresne, osim ako nisi gluv.

Ne.................nikako FOP38,imao sam ga i to je katastrifa !
Bucan je gore nego nasi trolejbusi,njega nemoj nikako izudece te buka !
A cuo sam da ti i je i taj 6CU+,isto ****** drugo pakovanje...tj i on je mnogo bucan...a sta mislis sto bas njih daju na snizenju ?
Pa ljudi ne znaju koja je to beda...i zalete i uzmu ta ******....a onda ocu da zamenim ...pa ti onaj prodavac lepo kaze PRC...bolje gledaj nesto tipa:
Fop32(mada mozda je on i preslab)
Titan DTCB(mislim da je to oznaka)
ili neki Spire ili cak neku Pent Alphicu...

Hvala braco, poslusacu vas!
Ja inace imam neki kuler, kupio sam ga jos pre godinu dana, ali temperatura procesora kada sam u win-u i nista ne radim je 58 a kada izadjem iz neke zahtevnije igre bude i 68, da li je to neka normalna temperatura, jer ide leto a ja ne bi voleo da bude posle 'steva spalio Djenku'?! ;)

Sto se tice Spire kulera u ponudi kod lokalnog dilera su:

SPIRE 5E32B3 Intel 2.2G&AMD XP1600+ (AMD Rec.) - 7 eu.
SPIRE 5E070B1H3G Intel 2.2G&AMD XP2100+ - 20 eu.
SPIRE 5T208B1H3T Intel 2.2G&AMD XP2100+ (AMD Rec.) - 9 eu.
SPIRE 5U213C1H3G Intel 2.2G&AMD XP2100+ - 15 eu.

Pozdrav!

Coolink 122 na 4500 obrtaja drzi Athlona XP 1600+ na 45 stepeni Celzijusa posle tri za redom pustena 3D Mark 2001 SE benchmarka. Prilicno je tih. Cena ne bi trebalo da bude veca od 16e + p.p. U Nisu ih mozes naci u Mega Trend-u, 018/547-253.

Titana sam trazio prosle nedelje poi celom gradu i nigde ga ne nadjoh :(
"Problem" je resen stavljanjem tela od CU+ i ventilatora FOP32. Dosta je tisi od CU+, a temperatura je 2 stepena visa...
Athlon XP 1500+ na max opterecenju duze vreme i Tmax=58 sto je meni sasvim OK...

Ja glasam za cuveni TITAN... 2db je tisi od Spirea (gore pomenutog), a hladi tek za nijansicu slabije... Mog preklokovanog Athlona XP 1600+ oc. na 2200+ hladi bez problema...

Takodje !!!!!! TITAN !!!!!!
kod mene ATHLON AXIAR na 1ghz neoverklokovan sa snizenim naponom na 1.6V ne prelazi 34C . GIGABYTE kt266A , CHIEFTEC big tower

Mojim mukama dosao je kraj!

Kupio sam TT Vulkcano 7cu i nisam se pokajao, spustio mi je temperatura za oko 25 stepeni, i sad mi radna temperatura (kada nije overklokovan ne prelazi 43 stepena(evo bas sam sad bacio pogled na sys tray i Via HM mi pokazuje 39 stepeni, a u normalnim slucajevima bila bi 58).

Hvala svima na pomoci!

Pozdrav!

Vrh Dno