Šta je novo?

brži pristup internetu u selu bez optike

x2doubt_

Zapažen
Učlanjen(a)
12.11.2023
Poena
15
Pozdrav svima, imao bih nekoliko pitanja pa vas molim da ne zamerite sto se ne razumem toliko u materiju. :)

Pre dve godine sam u Telekomu uzeo Box 3 (satelitska + fiksni + net 10 Mbps) i naravno internet je prespor. Tada su mi rekli da je fiksna linija koja je uvedena pocetkom 2000-ih stara i da mi ne mogu ponuditi vecu brzinu interneta na ovoj lokaciji. Uskoro mi istice dvogodisnji ugovor i posto optika jos uvek nije stigla u selo u kojem zivim pitam se postoji li neki drugi put do brzeg interneta s obzirom na situaciju i okruzenje u kojem se nalazim? Pretpostavljam da ni SBB ne bi mogao da mi ponudi vecu brzinu interneta (uz paket sa tv-om i fiksnim) ili mozda gresim? Hvala unapred!

Koje mesto je u pitanju?
U dosta sela u Šabačkoj i Vladimiračkoj opštini se trenutno radi na postavljanju optičke infrastrukture.

Znam da u nekim selima u pocerini rade na postavljanju optike, čudi me da u Žabaru nisu ništa radili po tom pitanju a od grada ste oko 12km.

Znam da u nekim selima u pocerini rade na postavljanju optike, čudi me da u Žabaru nisu ništa radili po tom pitanju a od grada ste oko 12km.
Čini mi se da neće to skoro, zato i pitah ono gore. Ako ti ili neko drugi može da mi odgovori bio bih zaista zahvalan, pošto mi zaista treba brži internet :)

Ostaje ti jedino Wi-Fi internet Astra Telekom, opet zavisi kako si pozicioniran u odnosu na njihove AP ili neki paket kod mobilnih operatera.

Nazad
Vrh Dno