Šta je novo?

Boyin BN - 201F , zna li neko ?

MichaelZ

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2002
Poena
620
Interesuje me ako ih neko ima ili ih je cuo kakvi su ?
Relativno su jeftini (209e) i video sam tehnicke karakteristike .
Mogu da odem i da ih cujem ali me interesuje komentar nekog od audiofila (ko je rekao Notax ?) :D :D :D

MichaelZ je napisao(la):
Interesuje me ako ih neko ima ili ih je cuo kakvi su ?
Relativno su jeftini (209e) i video sam tehnicke karakteristike .
Mogu da odem i da ih cujem ali me interesuje komentar nekog od audiofila (ko je rekao Notax ?) :D :D :D

Nisam ih slušao. Ali, kod hi-fi uredjaja važi da će se teško desiti da su neki zvučnici (ili neka druga komponenta) u klasi 200 Evra, u rangu kvaliteta sa nekima od 600 ili 800 Evra. Tako da i ovde važi: koliko para, toliko muzike. Na hrvatskom sajtu www.audiofil.net na forumu, soba hi-fi komponente, neko je pitao za te zvučnike kakvi su, i gomila ih je odmah popljuvala, tako da je i to možda neki pokazatelj. U nižim cenovnim rangovima, ako se hoće što bolji zvuk u celom opsegu, treba ići na male dvosistemske zvučnike, kao što je B&W 601 ili slični modeli drugih proizvodjača (Tannoy, Notax :D,...).

Pozdrav!

O.K. , hvala puno :wave:
Posle opsezne pretrage i ja sam saznao da iako ih reklamiraju kao Americki proizvod da ih imaju samo Hrvati i mi (a cak i da su Made In China) .
Sad si me zainteresovao kad si spomenuo zvuk u celom opsegu ...
U sustini mi i treba nesto u fazonu studijskih monitora (ali dobro ispod 700e koliko sam nasao polovno) .
Hteo bih da se odmaknem malo od kompjuterskih zvucnika koji su , realno namenjeni prvenstveno za igre dok najkvalitetniji primerci mogu da se koriste i za gledanje filmova , dok je slusanje muzike ipak prezahtevan zadatak za svaki iz te klase .
Tj. hocu "tacan" zvuk , sa jasno diferenciranim instrumentima i prirodnom dinamikom , bez muljanja i prstanja...
Provericu cene za te modele sto si mi savetovao , a ako imas eventualno jos neku ideju na PM ;)

Pozdrav , Misa...

Za 700 evra mozes naci izuzetno pristujne aktivne zvucnike...

ako hoces malo vise informacija o studijskim kutijama, poseti link ispod. Ja licno imam Alesis M1 active mkII (75w 8-inchni bass, 25w metalni tweeter) i vrlo sam zadovoljan. Zavrsava mi posao za muziku koju radim, a pritom su izuzetno prijatnog zvuka i ne zamaraju. Blizu dynaudija iako su oni nesto tacniji i topliji... :)

http://www.rumski.com/rumski/phpBB2/index.php

p.s. koju muziku pretezno slusas ?

Poslednja izmena:
kVu je napisao(la):
Za 700 evra mozes naci izuzetno pristujne aktivne zvucnike...

ako hoces malo vise informacija o studijskim kutijama, poseti link ispod. Ja licno imam Alesis M1 active mkII (75w 8-inchni bass, 25w metalni tweeter) i vrlo sam zadovoljan. Zavrsava mi posao za muziku koju radim, a pritom su izuzetno prijatnog zvuka i ne zamaraju. Blizu dynaudija iako su oni nesto tacniji i topliji... :)

http://www.rumski.com/rumski/phpBB2/index.php

p.s. koju muziku pretezno slusas ?

Manjak oznaka za akcenat je cudo :D
Kada sam rekao dobro (sa lalinskim akcentom , ne latinskim) ispod 700e , mislio sam - dosta ispod 700 e ... blize 200 :d
Znam da za te pare ne mogu dobiti cudo , ali sam nasao npr. na oglasu Wharfdale Diamond 8.2 za 170 e , jeftina ulaznica u svet zvuka zar ne ?
Citao sam ja o aktivnim monitorima ciji je glavni kvalitet cinio gomila filtera i crossover-a a kostali su cudo , naravno da tezim tome ali sve u svoje vreme .
Konkretno , zavrsavam igru na kojoj vec dugo radim i u ovoj fazi je vreme za uklapanje slike i zvuka .
Planiram i kupovinu klavijatura ... drugom prilikom .
Slusam pretezno radio :d , zenu , ...
Ma volim sve sto je kvalitetno producirano , znaci cenim dobar zvuk ali i padnem na pokoji aktuelni hitic .
U principu AC/CD , Depeche Mode , Negative , Police , ...jos ? :guitar:

Pozdrav , Misa...

P.S. Bio sam na sajtu , ali se jos distanciram od gazenja u te vode dok ne zavrsim posao ;)

Poslednja izmena:
Pa onda mislim da mozes slobodno neki kvalitetniji Altec Lansing... ;)

kVu je napisao(la):
Pa onda mislim da mozes slobodno neki kvalitetniji Altec Lansing... ;)

Šta ovo znači? Meni se čini da kod nas nema bilo kojih Altec Hi-Fi zvučnika.

notax je napisao(la):
Mislim da se covek salio na temu : vidi papka , oce monitore za 200 e ... ;)
Jasno sam rekao da kompjuterski zvucnici za mene vise ne postoje u smislu slusanja muzike .
Lozio sam se na MX5021 ali sam shvatio da bih se razocarao cak i ako bi ih nasao , a za te pare mogu da kupim Wharfdale kao sto rekoh ...

Pa mislio sam da u tom rangu do 200 evra ono sto sam uspeo da cujem od Altec-a npr. sasvim pristojno zvuci. Nista specijalno. Nemam neku bolju preporuku za te pare. :) NIkakav sarkazam nije bio u pitanju. :)

pozzz

MX5021 su ocajni zvucnici. U potpunosti za izbegavanje.
Ako mi neko ne veruje, nek ih kupi, rado cu mu pokazati sta ne valja :).

nesharm je napisao(la):
MX5021 su ocajni zvucnici. U potpunosti za izbegavanje.
Ako mi neko ne veruje, nek ih kupi, rado cu mu pokazati sta ne valja :).
Znao sam da neces izdrzati da se ne javis , verujem ti na rec mada da ne rece da se ni Maxu nisu svideli ... :D :D :D

Pa nije mi verovao, pa sam morao da mu dokazujem :D.

Nazad
Vrh Dno