Šta je novo?

BOX kuler sa C2D E5200 @ radeon 4850 ?

DarkHorus

Slavan
Učlanjen(a)
03.11.2007
Poena
319
ima li sanse da se izvede ova budzevina? Neki predlozi?
juce sam posle intenzivnog igranja na 100% venta imao 109C ! :wall:
(i pored dodatnih 3x8cm ventova na Radeta :smoke:)
e to mi se vec ne svidja...a ova budzevina mi pade na pamet kad sam
drzao stock kuler u ruci. :-devil-:

kreativnost: 3, 4, sad! :smoke:

A da za pocetak ocistis kuler i zamenis pastu? Tvoja ideja zahteva veliko cimanje.

Probusis rupe na one cetiri nozice BOX kulera tako da se poklope na 4 rupe na PCBu. Ako imas onaj okvir na poledjini kartice i njega iskoristis kad uspesno provuces srafove koji drze kuler. Zasrafis matice i to ti je to. Nije komplikovano ako imas iskustva. Licno, ne bih to radio, a ti kako 'oces :D

EDIT: Najverovatnije ces morati jos nesto da budzis jer je BOX okrugao. Hocu reci da i kad bi ga zasrafio, verovatno ne bi mogao da stavis karticu u slot jer bi kuler udarao u plocu.

Poslednja izmena:
A da za pocetak ocistis kuler i zamenis pastu? Tvoja ideja zahteva veliko cimanje.

Probusis rupe na one cetiri nozice BOX kulera tako da se poklope na 4 rupe na PCBu. Ako imas onaj okvir na poledjini kartice i njega iskoristis kad uspesno provuces srafove koji drze kuler. Zasrafis matice i to ti je to. Nije komplikovano ako imas iskustva. Licno, ne bih to radio, a ti kako 'oces :D

EDIT: Najverovatnije ces morati jos nesto da budzis jer je BOX okrugao. Hocu reci da i kad bi ga zasrafio, verovatno ne bi mogao da stavis karticu u slot jer bi kuler udarao u plocu.

a) nema pomoci ovde. cist je kuler. samo je ref hladjenje = bullsh!t ... trust me on that :mad:
b) tako nesto hocu ,) (zato i pitam)
c) (EDIT) ima mesta do maticne knap (a ako zatreba flex moze da osisa malo rebaraca sa boxa od intelice :smoke:)

sve u svemu moze da uspe ,ne?

EDIT: idem da rastavljam da krenem da radim, javicu se sta je uspelo

Poslednja izmena:
Posao je uspeo! I isplatilo se!
Pre ovoga, temp su bile "waaaay to high": idle i do 65C (vent na 50%), u radu najcesce i do 100C sa 100% venta.
Sadasnje stanje: idle cca 42C, u radu do 73C (Tomb Rider Underworld posle 1/2h igre)

Sta sam uradio?
1) odsrafio stock kuler, skinuo mali vent sa njega
2) skinuo onu crvenu plastiku sa rebaraca
3) flexom prerezao parce stock kulera da ostane na filtraciji napona nesto da hladi
4) flexom skratio box intel kuler za 5-6 mm sa jedne strane
5) pricvrstio ga srafovima
6) ulepio sam super lepkom stock mali kuler na to parce sto sam ostavio na filtraciji napona
7) ustafio TT 8cm kuler gore na box intel kuler sada @ radeon

slede slike postupka

Poslednja izmena:
Posao je uspeo! I isplatilo se!
Pre ovoga, temp su bile "waaaay to high": idle i do 65C (vent na 50%), u radu najcesce i do 100C sa 100% venta.
Sadasnje stanje: idle cca 42C, u radu do 73C (Tomb Rider Underworld posle 1/2h igre)

Sta sam uradio?
1) odsrafio stock kuler, skinuo mali vent sa njega
2) skinuo onu crvenu plastiku sa rebaraca
3) flexom prerezao parce stock kulera da ostane na filtraciji napona nesto da hladi
4) flexom skratio box intel kuler za 5-6 mm sa jedne strane
5) pricvrstio ga srafovima
6) ulepio sam super lepkom stock mali kuler na to parce sto sam ostavio na filtraciji napona
7) ustafio TT 8cm kuler gore na box intel kuler sada @ radeon

slede slike postupka

da,zaboravih, TT 8cm kuler sada radi konstantno, steknuo sam ga na plocu kao: chassis fan_1

sve u svemu sada je masina vrlo tiha, i sto je najvaznije:
- ne greje se rade ko blesav ,)
- I had fun while avoiding varranty :smoke:

Prilozi

• Image022.jpg
    Image022.jpg
    124.3 KB · Pregleda: 294
  • Image023.jpg
    Image023.jpg
    126.7 KB · Pregleda: 299
  • Image025.jpg
    Image025.jpg
    135 KB · Pregleda: 440
svaka chast na ovome.

btw. bio ti je vent zapushen pre intervencije sigurno
evo mog tempa dok kucam poruku

Prilozi

• temp.jpg
    temp.jpg
    233.5 KB · Pregleda: 163
svaka cast na trudu i uspesnoj budzevini...kako se sada zove ta kartica? :) kakve su ti temperature memorije?

svaka chast na ovome.

btw. bio ti je vent zapushen pre intervencije sigurno
evo mog tempa dok kucam poruku

:smoke:
pa nije bio zapusen, cistio sam ga pre cca 1-2 meseca. ali temp su otprilike iste kao i kad je bio nov. rerna.

@matrixxsu - Radeon 4850 Balkan Expres series :p
pa ne znam odakle da izmerim temp memorije osim "prstic" senzor (sacujem cca 40C)

Zaista jako kreativno ^^ lol
Haha,balkan express series :p
Ova se slika stavlja na blog ^^

Pitanje,posto imam i ja 4850,koji si kuler stavio na kraju maticne? ... i kako si ga prikacio ?

:smoke:
pa nije bio zapusen, cistio sam ga pre cca 1-2 meseca. ali temp su otprilike iste kao i kad je bio nov. rerna.
vishe nego dovoljno vremena da se zapushi.
meni je jednom prokljuchao na temperature slichne tvojima ali tad je bio potpuno zapushen.

ja sam mislio da pokazuje mem temp everest i jos neki programi...meni na 4870-ki pokazuje

Bash si (Balkan) expressan. :D

Svaka cast i na uradjenom i za resenost i brzinu. Od ideje do gotove stvari za manje od 24h. Meni bi trebalo jedno mesec dana teoretisanja i pripreme, a i lenj sam malko :d

@aca85 - "Pitanje,posto imam i ja 4850,koji si kuler stavio na kraju maticne? ... i kako si ga prikacio ?" - ne kontam koji kuler?

@darkado - kad sam ga rastvaio bio je max 5% zapusen od zadnjeg ciscenja

@matrixxsu - lazy me :p

@mitarus - fala, fala! btw- od ideje, sprovedene akcije, i zavrsenog posla je proslo max 3h.

Interesantan mod, nema sta, svaka cast. :) Mislim da ti nije ni trebao vent na regulatorima napona, kad vec imas onaj pasivni dio. :) Na koliko rpm je taj Titan vent?

Imao sam identicnu karticu (tu Gigabyte HD4850 sa referentnim coolerom) pa mi nikako nije jasno otkud 100C u loadu cak i kad je vent na 100%, to je jako cudno, dobre temperature (ispod 80C) sam imao i sa 60-ak % venta.

Poslednja izmena:
Interesantan mod, nema sta, svaka cast. :) Mislim da ti nije ni trebao vent na regulatorima napona, kad vec imas onaj pasivni dio. :) Na koliko rpm je taj Titan vent?

Imao sam identicnu karticu (tu Gigabyte HD4850 sa referentnim coolerom) pa mi nikako nije jasno otkud 100C u loadu cak i kad je vent na 100%, to je jako cudno, dobre temperature (ispod 80C) sam imao i sa 60-ak % venta.

interesantan ideed :smoke:

ne znam od kada sam je kupio uvek je bila usijana. cistio sam je pre cca max 2 meseca, evo sada je bila tek tek zaprljana, i ciscenje ko da nista nije pomoglo.

Titan je nakacen na plocu kao chassis fan_2 i ide na 1,4k obrtaja konstantno
ovaj TT 8cm sto je sada na radetu je na 1,8k onstantno i ne cuje se. da dodam da je od juce (nekako, ne znam ni ja kako) doslo do pada temp graficke sada max ufati 70C posle cca 1+h igranja Tomb Ridera ili DMC 4...

mod mi je uspeo jako lepo zadovoljan sam :smoke:

jesu ti nesto visi klokovi mozda? trebalo bi da jesu...

evo slika kako to sada izgleda.
kartica je sada otprilike triple slot :smoke:
(i moze da krene glasanje za najneurednije kuciste :-devil-:)

Prilozi

• IMG_0186_1.jpg
    IMG_0186_1.jpg
    463.8 KB · Pregleda: 300
  • IMG_0187_1_1.jpg
    IMG_0187_1_1.jpg
    399.1 KB · Pregleda: 269
Jao, cemu toliki ventilatori? :d :d :d

Ona dva na dnu su totalni visak, a mislim da je nepotreban i onaj na regulatorima napona na grafickoj. Kao i onaj na CPU cooleru i onaj iznad graficke. :)

Poslednja izmena:
bolje da si stavio napred 1, da bi regulisao airflow u kompu (ako ga drzish zatvorenog)

Grozno.

tako je :smoke: ali radi :smoke: i jos nesto: bice sredjivanaj kablova koji dan ,)

@suba nikada u zivotu ni jedan komp nisam drzao zatvoren i necu

@ SRV - lepo zapazanje. obrazlozenje:

a) gore na Titanu je box sa 5200-ke, i pomaze. temp na intelici je sa njime oko 7C prosecno manji
b) gore na radetu - malko ga ohladi i od gore (rucni digitalni IC termometar pokazuje cca 10+C razlike sa i bez tog "nepotrebnog" venta) a i cipset je hladniji za cca 5C prosecno
c) dva na dnu su pre bila ispod radeta, sada idu vani posle ove modifikacije
d) onaj na regulatorima napona na grafi je verovatno visak ali ne znam kako ce se ponasati rade ako ga skinem? hoce li biti neke frke? hoce li se buniti? ima li neko iskustva ? ... i pored svega sto sam uradio ne experimentise mi se ...

Pa prati temperaturu tih regulatora, HD4850 ima tamo senzor. :) Ili prst metoda. :d

lelee....ajde mod tu i tamo, estetski je katastrofa, al kad sam ti video kucishte......

Nema veze vazno da je funkciono :)

25iuagh.jpg

E - iz svega ovoga ima jos jedna pozitiva (iz moje tacke gledista):
napokon je neko nasao korisnu upotrebu intel box coolera, posto za MB je totalni fijasko i za montazu a i nekako mi nesigurno deluje (oni cooler-i sa sarafima su pravo resenje, ali da ne idem u off).

Svaka cast!

Sva cast za trud i kreativnost, al ebes ti tu grf kad moras 16 kulera da stavis da duvaju u nju.

He, he... Fali josh samo sobni ventilator umesto stranice i COOL. :smoke:

Sva cast za trud i kreativnost, al ebes ti tu grf kad moras 16 kulera da stavis da duvaju u nju.

to je bilo temporary. sada je sve staro poizbacano. ima samo jedan od 4 cm na n/b. jedan sto duva u 4850 od dole na box E5200 kuleru i kraj. :smoke:

Vrh Dno