Šta je novo?

Bower&Wilkins Matrix 1 S2 i Philips MK960II

mipko

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.02.2002
Poena
705
Imam priliku da kupim ove komponente:

1. zvucne kutije Bower&Wilkins Matrix 1 S2
2. pojacalo Philips MK960II

pa me interesuje da mi pomognete oko procene isplativosti.

Covek od koga kupujem komponente je pravi audiofil i komponente su provereno ispravne, fenomenalno ocuvane i NIKAD nisu otvarane.

Za zvucnike mi trazi 400 eura a za pojacalo 200 eura.

Interesuje me da li neko zna da mi kaze koji podatak za tog Philipsa, posto ja ne mogu da iskopam bas nista, osim da je 2x100W, da je tezak 15-ak kg i da zvuci zaista ODLICNO !!! A kutije ... ma prica za sebe odlicno zvuce i ocuvane su - kao nove.

Znaci interesuje me da li to vredi tih para.

hvala

pogresio sam oznaku pojacala. Tacna oznaka je FA960mkII

Opisi malo zvucnike.
Ja se secam jedino onih opakih (skuuupih) Matrih 801, ali to nema veze sa ovim.
Pojacalo u principu vredi tolike pare, ako nije stariji od 8-10 godina.

Hvala sto si obratio paznju.

pojacalo je tu oko 10-e godine ali skroz je savrseno ocuvano. Otvorio sam ga danas (prvi posto je lak na zavrtnjima bio neostecen) i niko nije "utrcavao" u njega lemilicom. Elektroliti su OK (nisu kuvali, etc...) Potenciometri ne krce. Ma dobio sam ga na probu i stvarno radi ko zmaj. A sad mala poslastica, kad pojacam do maximuma i prosetam se kroz sve ulaze NEMA suma cak ni na PHONO sekciji, o brumu da ni ne govorimo. Naravno nisam probao na B&W zvucnimi posto su oni prilicno "lenji" vec sam zakacio neku konfekciju sa velikim stepenom iskoristenja i 4 oma i nista... treble na max, volume na max i tisina... ludilo. To je vrlo redak slucaj cak i sa danasnjim novim "kvalitetnim" pojacalima koja se prodaju u radnjama.

Sta ti znas o ovom pojacalu ? nigde na netu ne mogu da nadjem specifikacije...

E sad o zvucnicima, najbolje da ti dam B&W specifikaciju. No posto je to discontinued model info je prilicno stur.

Neki saveti.
Mislim da bi mogao malo sa mu spustis cenu za pojacalo.
Razlog je sto to nije neki popularan model, i chovek bi morao da se otegli da ga proda.
Mislim da mozes da postigneg oko 150-160 Evra.
Sto se tice zvucnika, nisu mi poznati, morao bih da imam malo vise podataka tipa, koliko su stari, verovatno, nesto kao i pojacalo, i da se vidi kako izgledaju posle 10 godina, i da se chuju, kako to zvuci, ali skoro da mogu da tvrdim da toliko ne vrede. Koliko vrede - ne znam.

mipko je napisao(la):
E sad o zvucnicima, najbolje da ti dam B&W specifikaciju. No posto je to discontinued model info je prilicno stur.

Sto se kutija tice njihova cena je 90-tih bila oko 2k dm i dan danas sviraju bolje( mnogo bolje jednostavno nisu ista klasa) od recimo novih b&w dm 602 tako da sto se sonicnih kvaliteta tice nije to tako lose...,e sad ja dugo nisam pratio cene polovnih uredjaja pa neznam sta se desava po tom pitanju ali mislim da je cena vise manje korektna.

pozdrav

Taj model zvucnika je prodavao i Tehnopromet u Bulevaru revolucije, svojevremeno. Bili su najmanji model iz te Matrix serije. Zvucnici su kantice neopevane. Neefikasni, sa nekom cudnom impedansom. Poredjenje sa modelom 602 i nije neko jer su oni mozda i najvece kante koje B&W ikad napravio. Po meni je cena od 400€ totalno nerealna za te zvucnike. Za pojacalo nemam komentar, jer prvi put cujem za njega.

Pojacalo sam uzeo. Definitivno je odlicno. A za zvucnike sam bacen u tesko neznanje. Prosto je neverovatno koliko su misljenja podeljena. Za sada (van foruma) imam vise (+) misljenja o njima nego (-). Oni jesu "tromiji" zvucnici, znaci nema basa koji otkida na 15-20W, ali nema nikakvih izoblicenja kako snaga raste. Jednostavno zvuk ostaje kristalno cist i na 100W (vise ih nisam opterecivao). U pitanju je bilo veoma lepo slusanje Klasike (nagli prelazi sa timpana na chinele, etc..). Slusao sam i Mission M74 i nisu me dojmili, jednostavno kako je snaga rasla gubila se ostrina... Ne znam razmislicu jos malo. Ah da ! Definitivno je UZASNO bitno da ih ne slusate kao PODNE zvucnike, vec da ih smestite na stalke. Poptuno drugi utisak.
Zamolio bih vas da mi date neku preporuku za zvucnike u tom cenovnom rangu ~400 Eura (ne moraju da budu novi bitno je da su ocuvani).

Hvala svima na savetima.

mipko je napisao(la):
Pojacalo sam uzeo. Definitivno je odlicno. A za zvucnike sam bacen u tesko neznanje. Prosto je neverovatno koliko su misljenja podeljena. Za sada (van foruma) imam vise (+) misljenja o njima nego (-). Oni jesu "tromiji" zvucnici, znaci nema basa koji otkida na 15-20W, ali nema nikakvih izoblicenja kako snaga raste. Jednostavno zvuk ostaje kristalno cist i na 100W (vise ih nisam opterecivao). U pitanju je bilo veoma lepo slusanje Klasike (nagli prelazi sa timpana na chinele, etc..). Slusao sam i Mission M74 i nisu me dojmili, jednostavno kako je snaga rasla gubila se ostrina... Ne znam razmislicu jos malo. Ah da ! Definitivno je UZASNO bitno da ih ne slusate kao PODNE zvucnike, vec da ih smestite na stalke. Poptuno drugi utisak.
Zamolio bih vas da mi date neku preporuku za zvucnike u tom cenovnom rangu ~400 Eura (ne moraju da budu novi bitno je da su ocuvani).

Hvala svima na savetima.

Stvarno nisam upucen u cene polovnih kutija i sta danas moze da se kupi za 400 € ali b&w matrix 1 s2 nisu kantice definitivno,jesu neefikasne(86 db) i moraju na stalak ali u odnosu na nove modele razlicirih proizvodjaca u tom cenovnom rangu nemas nista bolje.Nisam siguran da je 400€ realna cena ali sam siguran da nisu toliko djubre.U krajnem slucaju prevrti oglase i prodji malo po radnjama pa vidi sta ti odgovara novo ili polovno.

pozdrav

mishkooo je napisao(la):
U krajnem slucaju prevrti oglase i prodji malo po radnjama pa vidi sta ti odgovara novo ili polovno.

pozdrav

Hvala Misko,

Prevrteo sam oglase, prosao po radnjama i ono sto se nudi za te pare jeste stvarno prilicno lose.
Potrazio sam po netu cene polovnih matrixa i te "kantice" kostaju od 400$ do 600$ (Matrix 1 S2) u zavisnosti od godista i ocuvanosti. Posto poznajem coveka od koga bih kupio kutije i znam kako su koristene (apsolutno izgledaju kao nove), najverovatnije cu ih uzeti (barem na ozbiljno testiranje - preslusavanje, pa cu va preneti utiske).
B&W ima da se kupi nov u BGD-u ali je cena...

Jos jednom se zahvaljujem svima na savetima i sugestijama. Bilo bi zanimljivo uraditi jedan pregled gde i sta ima kupiti od ozbiljnije audio opreme u BGD-u.

pozdrav
Mipko

Vrh Dno