Šta je novo?

Bottleneck - procesor ili grafička

Lakishaa

Poznat
Učlanjen(a)
07.11.2021
Poena
40
Ovako imam sledecu konfiguraciju:
Intel i5 2300 2.8ghz
Amd radeon hd 6670 1gb
8 gb ram
Maticna intel 1155 za procesore 2 i 3 generacije

I sada me zanima sledece kada igram igrice pes 2017, Csgo gpu ussage je oko 30 posto a temperatura graficke ne prelazi 45c i imam dropove u igrici, takodje na sajt pise da je bottleneck za moju graficku i procesor 39%... Sad me zanima sta da promenim koji procesor da kupim ili graficku?

Grafika ti je problem. Juriš rx 470/rx 570 4gb za što manje pare. Vodi računa i o tome koje napajanje imaš i da li ima potrebne konektore, jer skok sa 6670 na rx 570 je poveći. Kako u performansama, tako i u potrošnji.

U pitanju je usko grlo (bottleneck - misli se na uski deo flaše pri vrhu), a u tvom slučaju radi se o tome da je grafička karta (pod broj 1), a i procesor usko grlo za novije igre. Prosto, prevaziđena tehnologija.
Šta kupiti?
Ako ne želiš da ulažeš, uradi ovo što ti je Džoni preporučio, kupi neku 470/570 4GB za što manje para i vozi dalje. Imaj u vidu da ćeš teško nabasati na neku kojoj nije duša vađena u crypto rudniku.
Ako pak hoćeš da uložiš malo više i zanoviš konfiguraciju, reci koliko si mislio, pa ćeš dobiti neki adekvatan predlog. Ovde bi moralo da se menja skoro sve, pa možda i napajanje (koje imaš napajanje?)
Kako god, upgrade sa grafikom će raditi posao neko vreme, ali ćeš za relativno kratko vreme svakako doći u situaciju da radiš full upgrade.

Prvi problem ti je napajanje, neće da može "neko", pa još od 450W i da tera ceo comp + 470/570 grafiku kako treba.
A onda ide grafa, za koju, koliko vidim po oglasima (i to za matori 470) traže minimum 150 EUR, što nikad ne bih u životu dao za tu grafiku. Em je matora, em joj je duša izvađena majnovanjem, em je AMD (ovo shvati uslovno).
Da košta 100 EUR, pa i nekako. Dodaš još 50-ak za kršteno napajanje od bar 550-600W i to je to.
Ovako, po meni to je čisto bacanje para.

GTX 1050,75w troši, nema dodatnog napajanja, i ispuniće tvoje zahteve

Nazad
Vrh Dno