Šta je novo?

Bootovanje u recovery mode problem

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Ovako, Mac mi se dosta usporio pa reko da mu uradim repair permission što nije pomoglo. CleanMyMac takođe nije pomogao. Skinuo sam Onyx koji mi je čekirao disk i našao greške. Proverio sam preko Disk Utilitija koji je takođe našao greške i rekao mi da uđem u recovery mode i idem na repair disk iz Disk utilitija koji bih izabrao iz boot menija. Da bi ušao u boot meni moram da restartujem komp i da držim cmd+R dok se meni ne pojavi. E tu je problem jer se boot meni ne pojavljuje već normalno ulazi u sitem. Probao sam 10 puta i neće. U pitanju je Lav 10.7.3. jel zna neko o čemu se radi, zašto neće da uđe u boot meni ?

Probaj da drzis ALT/Option kada cujes zvuk, onaj "ding" kad se pali Mac.
Tad ce ti dati opciju da izaberes MacOS disk ili RecoveryHD.

Jel samo alt ili alt+ neki key

Samo "alt" ili ti "option" key... zavisi ko ga kako zove... za mene je to Alt. ;)

Ruzumeo sam, probaću tako

A da probas da podignes "Safe Mode", pa odatle da uradis repair permissions/disk?

To radis tako sto drzis "shift" pritisnut odmah nakon sto upalis komp, pre nego sto se cuje "zvuk". ;)

Uradio sam repair disk tako što sam ušao u recovery HD tako da je sad OK i čini mi se i da je nestao onaj slowdown koji sam imao. A u čemu je razlika raditi repair permissin iz safemodea i isto to raditi iz diskutility u normalnom modu, tj. rapair disku u safe modeu ili u recovery HD-u. Jedino što mi je na kraju repaira rekao da namestim neki boot što nisam razumeo, ali sam uradi verify kad se podigao sistem i bilo je OK.

Pa najveca je razlika u tome sto se u Safe Mode-u, podizu samo osnovni i najneophodniji procesi za funkcionisanje OS-a, pa samim tim je Safe Mode odlican za troubleshooting i za debugging. Ima jos prednosti... poput inicijalijacije samo osnovnih fontova, brisanje font cache-a... ima sigurno jos toga ali ja ne mogu trenutno da se setim.

Nazad
Vrh Dno