Šta je novo?

Bootable dvd disk od iso bootable fajla???

Učlanjen(a)
08.09.2004
Poena
304
Pocinjem da ludim jer nikako ne mogu da napravim bootable dvd disk. Programi kao magikiso i poweriso cak i kazu da je disk bootable ali ne radi... Inace rec je o WinVista home premium, koju sam, inace,:smash: instalirao i radi ok ali mi sada treba bootable dvd.
Hvala...

proveri jos jednom bootloader

znaci da ti DVD drajv nije bootablilan, imam isti problem sa NEC DVDRW-om, mozes da napravis butabilnu SMB disketu ili instaliras nesto tipa Grub na HDD.
pokusao sam update firmware-a ali nece da butuje DVD, samo CD.

srezi sliku direktno iz alkohola. Imao sam isti problem sa win xp. Samo je srezi i nema potrebe za dodavanjem bilo kakvih fajlova ili loadera. Nema veze da li je dvd ili obican cd

Poslednja izmena:
znaci da ti DVD drajv nije bootablilan, imam isti problem sa NEC DVDRW-om, mozes da napravis butabilnu SMB disketu ili instaliras nesto tipa Grub na HDD.
pokusao sam update firmware-a ali nece da butuje DVD, samo CD.
Ovo je nemoguće, šanse za to su nikakve, jedino ako je neispravan DVD drajv, u svakom drugom slučaju mora da butuje i CD i DVD! Imao sam sve moguće DVD uredjaje(sve NEC DVDRW od ATA do poslednjih SATA) i svaki je normalno dizao sa CD-a ili DVD-a!

Uz pomoć Nera nareži taj ISO butabilni fajl i radiće sve OK. Jedino ako je taj fajl neispravan i nije butabilan onda neće ni DVD biti butabilan!

ultra iso radi poso a ako te bas zanima za bootloadere idi na http://www.ezbsystems.com
vidi za easy boot i skokni na forum http://www.msfn.org/board

ovo je glupost za DVD versus CD boot, imas opciju u ultra iso da stripuje tj. izvuce boot fajl sda nekog cd/dvd-a windowsa ili nekog butabilnog diska (neko rece Hiren) pa ako ti nista drugo ne uspe probaj sa tim bootloaderima

pa ne znam mozda mi je problem u starom BIOS-u, samo znam da racunar sa NEC ND-4550A koji imam ne butuje DVD.

kucaj bootloader na netu ili u ultra iso i magik iso-u nadji opciju extract boot file ili save boot file znam zasigurno da svaki DVD ROM ili RW moze da botuje ili sa DVD-a ili sa CD-a
Uglavnom se ljudi zeznu prilikom rezanja bootloadera
Malo proguglaj sigurno ces naci resenje ako ne javi pa cemo ti pomoci (bar se nadam da cu ja moci)

ne znam sta sam ja mogao da zeznem, download-ovao sam UBUNTU Live DVD .iso i narezo ga i to je sve.. pokusa da butuje pa odustane. moj problem je verovatno druge prirode od OP-a

Daj malo informacije o mašini koju imaš. Da li je optički uređaj ATA ili SATA i da li ti je uključen AHCI u biosu?

Nazad
Vrh Dno