Šta je novo?

Bootabilni USB Flash disk

JasonKiller

Slavan
Učlanjen(a)
05.10.2006
Poena
304
Da li postoji nacin da se bootabilni "non floppy emulated" ISO image prebaci na USB flash disk, da bi racunar mogao se butuje sa flash-a ?

Nije problem napraviti bootabilni flash kada image bootabilan preko emulacije FDD-a, moguce je prebaciti i razne BartPE/MiniPE bazirane bootabilne ISO image, ali postoji li univerzalno resenje, tj. program ili metod kojim bi se od bilo kojeg bootabilnog ISO image-a dobio bootabilni USB flash disk ?
Naravno, nije cilj samo boot sa flash-a, vec i da sve radi kao sa medijuma sa kojeg je vrseno prebacivanje.

Da, postoji program FlashBoot i radi baš to što hoćeš, od svakog boot-abilnog ISO imagea možeš dobiti boot-abilni USB flash disk.
Ograničenje za neregistrovanu verziju je da je takav USB boot-abilan samo jednom, naravno, niko ti ne brani da ponoviš postupak za sledeće boot-ovanje

Da, postoji program FlashBoot i radi baš to što hoćeš, od svakog boot-abilnog ISO imagea možeš dobiti boot-abilni USB flash disk.
Ograničenje za neregistrovanu verziju je da je takav USB boot-abilan samo jednom, naravno, niko ti ne brani da ponoviš postupak za sledeće boot-ovanje

Hvala na odgovoru, ali nazalost FlashBoot nije resenje za ono sto ja hocu, jer on moze da konvertuje samo floppy emulated ili Linux based ISO image, ali ne i bilo koji ISO ...
Probao sam FlashBoot, i on radi sasvim korektno to sto moze, ali ne moze ono sto meni treba.

Naime, napravio sam MultiBoot CD koji sa kojeg je moguce podici vise raznih bootabilnih "okruzenja" (Hiren's Boot CD, razni image-ovi disketa, MiniPE, i slicno).
Sada bih hteo da to sve prebacim na USB Flash, ali problem mi je oko bootovanja.
Taj CD NE bootuje preko emulacije floppy-ja, a sva uputstva ne Netu koja sam dosada nasao se svode na nekoliko scenarija, od DOS based, preko Linuxa-, do WinPE/BartPE, ali ne uspevam da nadjem kako se pravi za bilo koji ISO ... ne deluje mi logicno da je nemoguce, ali kako se radi ?

Nazad
Vrh Dno