Šta je novo?

bootabilan CD / USB ?

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
Hi,

kako da napravim bootabilan npr. iPod ili neki drugi USB mass storage ??

nasao sam program DasBoot link ali ne prikazuje mi ni jedan od mojih USB diskova :(

da li postoji neki drugi program koji moze da uradi istu stavar?

skini programcic usb_format i ako imas neki Hiren's CD, mozes da napravis bootabilni USB.
1. Ubacis Hiren's CD

2. Pokrenuti fajl: usb_format.exe

3. Odabrati u opciji Device vas USB Flash memory

3. Pod file system odabrati OBAVEZNO FAT32

4. U Volume Label upisati: BOOTCD_USB

5. Stiklirati opciju Create a DOS Bootable Disk i za lokaciju odabrati root CD drajva

6. I na kraj kliknuti na dugme Start

7. Kada se zavrsi formatiranje memorije i kada se iskopiraju svi sistemski fajlovi, iskopirati iz foldera USB sve fajlove i folder BootCD s' tim da kada Vas pita da zamenite vec postojece fajlove, kliknete na NE.

Sada imam 2 bootabilna USBa, jedan Hiren's i jedan Backtrack 3 :D

heh... morao sam da proverim da nisam postovao u Windows deo foruma ali nisam :)

@IzNoGooD jesi li probao da li ovo radi sa Mac-om ? po onome sto sam procitao tesko :) ali ako si probao...

btw u svakom slucaju hvala! pre ili kasnije ce mi trebati i za PC ovako nesto...

Ja bih razmišljao u pravcu Carbon Copy Clonera i njegove opcije Make bootable. Problem može biti baš to što su ti diskovi FAT32. Meni nije bio problem napraviti bootabilnim externi USB disk, ali ne znam da li ćeš isto to moći i sa običnim flešom.

ok, pogledacu Carbon sta sve ima od opcija ali sam nasao iDefrag verziju koja moze da se bootuje sa DVD-a...

btw da li je neko uspeo da pokrene/iskoristi onaj DasBoot ?

Ja na jednom Mac rezwa forumu pronađoh neki skup bootabilnih utilityja, pod nazivom Goldy locks, na kojem se nalazi i iPartition i iDefrag. Može se narezati na DVD ili raspakovati na particiju sa koje se posle mašina bootuje.

aha, znaci ne moram da rezem disk, mogu samo da iskopiram sadrzaj na neku particiju ! :)

Da li od toga boot USB-a ili CD-a može da se napravi da se startuje pomoću njega norton ghost ili slično, a da se sa HDD pokrene image file, pa da se tako opet podigne sistem?

Da li od toga boot USB-a ili CD-a može da se napravi da se startuje pomoću njega norton ghost ili slično, a da se sa HDD pokrene image file, pa da se tako opet podigne sistem?

pogledaj u kojoj si temi ;)

---

hvala Mario! :wave:

nisam ni primetio ;)

da, sad sam malo po netu video šta sve može Carbon Copy Cloner... Pa mi jasnije o čemu ste pričali :)
Eto samo da sam malo pročitao...

Ma opušteno, neće niko od nas da ti zamjeri... :d:d:d

Nismo mi kao protivnički tabor... :whip: :d :d :d :-devil-:

Techtool ProToGo moze da napravi bootabilni CD/DVD/Externi harddisc od trenutne instalacije ili ciste. Uz to moze da doda proizvoljne, vec instalirane, aplikacije na takav buduci bootabilni medij.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno