Šta je novo?

Boot Vista

NovajlijaBG

Čuven
Učlanjen(a)
18.11.2003
Poena
619
Nekoliko puta sa instalirao Vistu na drugu particiju diska pored postojeceg XPSP2.
Prilikom ucitavanja mi stoji i dalje da biram izmedju Viste i XP-a. Pri tom, Viste vise nema, samim tim nemogu iz nje da prepravim boot. U XP-u kaze da u Visti koristim bcedit za to, al' Viste vise nema...
Koji fajl da editujem?

Idi control panel->system->advanced->startup & recovery->settings->edit i onda u tom editoru moras da imas sledeci text :

[boot loader]
timeout=8
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="XP" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="VISTA" /noexecute=optin /fastdetect

Vista ne koristi boot.ini vise, jedini nacin da se odstrani Vista boot manager je bcdedit.exe koji se nalazi u system32 direktorijumu Viste.

Podigni sistem sa instalacionog diska XP-a, udji u Recovery console i ukucaj fixboot i fixmbr. Meni je ovo resilo probleme.

Kad smo vec kod boota Viste, ja sam njega izgubio. Menjao sam XP OS i pri tome sam formatirao C: kako bih krenuo cist i naravno, desilo se to da se meni sada standardno dize XP bez izbora Viste (to sam i ocekivao). Medjutim, kako moja Vista jos uvek stoji netaknuta na D: particiji, ne bi bilo lose da i ostane tu, samo me zanima, kako da vratim onaj boot screen gde menjam izmedju XP i Viste za start?

ja sam kukao za to i niko nije uspeo da mi pomogne.. 🙁
ali, ja ne bih bio ja kada bih ja bio neko drugi.... :d

nego, ubacis vistin dvd, i ides na repair, i dobices taj bootscreen... 😀

ja sam kukao za to i niko nije uspeo da mi pomogne.. 🙁
ali, ja ne bih bio ja kada bih ja bio neko drugi.... :d

nego, ubacis vistin dvd, i ides na repair, i dobices taj bootscreen... 😀

Super, hvala 😉

Nazad
Vrh Dno