Šta je novo?

Boot QNX-a 6.1 sa HPT370 kontrolera...

• Začetnik teme Guest
  • Datum pokretanja
G

Guest

Guest
Sumnjam da neko zna, ali ajde da vidim možda imam sreće...Da li je neko uspeo da podigne QNX, a da je HDD na kome je instaliran zakačen na HPT370 kontroler... Koristim ga odavno (za AmigaOS XL...),ali svaki put kada hoću da bootujem u QNX moram da kačim HDD na Intelov kontroler na ploči da bi startup disketa poznala EIDE uređaj...Da li neko možda ima neki image fajl disketice koji bi pomogao ili sl...

Najbolje je da to pitanje uputis na njihov mail , ali koliko se ja secam , iz raznih readme file-ova, QNX ne podrzava rad sa razlicitim pci kontrolerima, npr. uopste nije video hdd na kontroleru sis730 chipseta ..... uostalom cini mi se da na njihovom sajtu postoji spisak hardwera koji odredjene ver. QNX-a vide, (mada bilo bi cudno da kroz punu veziju nisu podrzali rad sa HPT-om...)

Pa to ću i da uradim. Izašao je neki patch koji apdejtuje OS. Dosta im je konfuzan sajt, a ono što je meni trebaloi www.qnxstart.com je prestao sa radom. Tamo je bio jako dobar forum gde su ljudi znali sve stvari oko QNX-a, a i bio je i obiman FAQ. Na www.qnx.com su teme pretežno za developere, mada ima i drugih stvari, ali nema ovo što meni treba. slično je i sa QNX news grupama. Probao sam da podignem sistem sa W98 diskete pa da nakon procesa podizanja dodam linije koje se odnose na start QNX-a, ali ne pomaže jer sam QNX detektuje hardver... :(

Vrh Dno