Šta je novo?

Boot messages nakon kernel update-a

syntax

Slavan
Učlanjen(a)
26.05.2004
Poena
319
Imam blagih problema sa nvidia drajverima nakon što se kernel update-ovao (sa verzije 2.6.32.10 na verziju 2.6.32.11).

Javilo se par boot poruka, pa ću preneti ono problematično :

Kod:
Running DKMS auto installation service for kernel 2.6.32.11-99.fc12.i686.PAE
Failed.
Failed.
Failed.

Ignoring nvidia-kmod as it failed earlier [WARNING]
Checking for module nvidia.ko [FAILED]
nvidia.ko for kernel 2.6.32.11-90.fc12.i686.PAE was not found [WARNING]
The nvidia drier will not be enabled until one is found [WARNING]

Pokušao sam ovo da rešim ponovnom instalacijom drajvera za grafiku ali dobijam poruku da su dotični već instalirani. Najlakše mi je da u boot meniju izaberem "stariju" 2.6.32.10 verziju kernela (što i radim) ali bih voleo da znam šta treba da uradim da ispravim one greške?

To je zato sto je nvidia driver ustvari jedan kernel modul, a ti si updejtovao kernel i sad taj modul treba da se napravi dinamicki symlink na nove kernel headere pri init procesima a to nije odradjeno pri apdejtu kernela..a kad izbaci te warning msg posle udev nadje neki drajver...taj sto si imao i ranije koji u principu radi..ali nije symlinkovan na novi kernel.
Problem je sto ti u init-u i daljer stoji stari dep-ovi sa starim symlinkovima.
da bi to resio moraces ponovo da instaliras nvidia driver , ali prethodno ces morati potpuno da deinstaliras stari driver.,..kako ces to uraditi neznam pogledaj dokumentaciju...treba ti nesto kao driver sweeper za windows jer ta automatizovana instalacija nvidia drivera ne konta na koji nacin i pri kojim sve procesima se poziva driver..mozda pre udev-a mozda i posle..zavisi od distribucije...pa onda imas ovakve akrobacije
citaj koje sve fajlove instralacija drivera pravi po /etc /etc/x11 /lib/verzija_kernela/modules/ /bin/ /sbin usr/sbin /usr/bin...
pobrisi ih i onda ponovo instaliraj ..naravno to iz konzole...init 2 ili 3 ...zavisi koja ti je distribucija
Akrobacija...pa sta mislis sto ti trazi kernel headers pri kompajliranju nvidia drivera, znaci da je tacno za taj kernel..makar ponovo ti rekompajlirao taj isti kernel opet ces istu stvar morati odraditi
i na kraju za svaki slucaj depmod -a
I da ne zaboravim. jako bitno a deluje trivijalno
POBRISI logove instalacije nvidia drivera.
neznam tacno gde se nalaze...davno sam se bakcao sa tim, ali secam se da su neke verzije drajvera gledale u /var/log/x11 nvidia_install.log da li postoji, i ako postoji setup je pretpostavljao da je driver vec instaliran i prekidao dalju instalaciju... moronski skroz

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno