Šta je novo?

Boot.ini

jorgovan

Čuven
Učlanjen(a)
13.03.2002
Poena
825
Imam sledecu situaciju:
Na C disku Win98Se koji je puko i na D WinXP. Hteo bi da obrisem C particiju i da je pridruzim D particiji, a da pri tome ne ostetim WinXP. Sta sve treba i kako da uradim?

Ma mozda moze:
Partition Magic, pa merge C: i D: ali tako da bivsi C: postane folder u bivsoj D:
I obavezno make new partition active.
Zatim jednostavno obrises folder u kojem je sve iz bivse C:

Ili drugi scenario - mozda boji: opet PM u ruke, delete C: pa set D: active, pa je resize na levo da zauzme ceo neformatizovan prostor koji je ostao od C:

Sve to zadati PM-u da radi odjednom naravno, jer ako radi jedno po jedno, moze biti da ce negde da se zakuca...I naravno sam PM ce ti ponuditi da pokrene DriveMapper nakon obavljenog posla jer su se promenila slova particija, sto svakako prihvatis.

Mada bi ja jos pre svega toga uradio i resize D: tj smanjio je sa desne strane i napravio jednu E: na kojoj bi backup-ovao sve sto treba ili jos bolje ghostovao ceo D:
Ako ne uspe gore navedeno, samo formatizujes ceo prostor sem E: i reinstaliras XP iz ghost image-a

Istina, prekrstis se tri puta pre nego sto pritisnes Apply 🙂

ma moze sve to lepo da se odradi prebacivanje particija ali zaboravljas da WINXP "zna" da je instaliran na D particiju, znaci ssa user settings i Win dir se nalaze na D-u, ako krene da ga dize sa C-a prijavice mu da dosta esencijalnih fajlova nema

Miroslav je napisao(la):
ma moze sve to lepo da se odradi prebacivanje particija ali zaboravljas da WINXP "zna" da je instaliran na D particiju, znaci ssa user settings i Win dir se nalaze na D-u, ako krene da ga dize sa C-a prijavice mu da dosta esencijalnih fajlova nema

Ma tu postoji i jedan veliki problem koji se zove boot.ini, da li ce windows znati odakle da se podigne???

milos1985 je napisao(la):
Ma tu postoji i jedan veliki problem koji se zove boot.ini, da li ce windows znati odakle da se podigne???
oznacis c particiju aktivnom, stavis boot.ini na c: i to bi bilo to. najvise sto mozes da uradis, ali ce vindows 100% odbiti da se bootuje

Nazad
Vrh Dno