Šta je novo?

boot i system particija - xp64

ljuban

Cenjen
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poena
159
Radio sam format c: i ponovo instalirao isti XP x64 koji sam već imao, ali su na neku foru ntldr, io.sys i ostali prešli na drugu particiju koja je tako postala C particija, a ova gde mi je sistem je postala E. Kako da ovu gde mi je instaliran sistem učinim bootabilnom pa da joj dodeli slovo c: kao i do sad? Tj. da ista particija bude i boot i system i to baš ova gde se XP nalazi? Pomozite hitno je :)

Poslednja izmena:
Mora da si pogrešio u opcijama biosa za first boot device. Desilo mi se jednom prilikom da sam nepažnjom stavio za first boot device HDD-1, a trebao sam staviti HDD-0. Prilikom instalacije sam onda sistem instalirao na C particiju (HDD-0) a sistemski fajlovi (boot.ini i ostali) su se našli na na D particiji. Čudno skroz.

Sve u svemu, promenu "slova" sistemske particije ne možeš da uradiš koliko ja znam, ponovna instalacija ti je jedino rešenje ako hoćeš da ti glavna particija opet bude "C".

Edit : i još nešto, zašto instaliraš 64-o bitnu verziju? Ima li neko da mu ta verzija radi normalno bez ikakvih problema?

Poslednja izmena:
Ma pogodio je on hard, ali nije particiju. HDD-0 je ATA, HDD-2 i HDD-3 su mi SATA. Na HDD-2 bi trebalo da je sistemska i boot particija (C). Problem nije rešila samo renstalacija jer je Windows Installer opet bio u fazonu da boot particija bude D a ne C, pa sam morao prvo ručno da čačkam Paragon Partition Managerom. Dakle to je bilo rešenje.

x64 stavljam radi 64bitnog softvera (photoshop) a i zato jer radi bez greške, najstabilniji sistem na kom sam radio. Za 3 godine od hardvera jedino nisam uspeo da instaliram drajver za jedan tablet i jedan bluetooth, sve ostalo se zakrpilo.

Nazad
Vrh Dno