Šta je novo?

Boot from LAN

• Začetnik teme Začetnik teme Vocko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vocko

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
679
Kako ??
Imam jednu masinu i ona je kompletna. E sada ja bih hteo i drugu masinu da mogu da koristim, ali ona nema hdd. Kako da odradim to ? Predpostavljam da ona treba sve da vuce sa ove koja ima hdd...

Kako to da uradim ?
thnx

Vocko je napisao(la):
Kako ??
Imam jednu masinu i ona je kompletna. E sada ja bih hteo i drugu masinu da mogu da koristim, ali ona nema hdd. Kako da odradim to ? Predpostavljam da ona treba sve da vuce sa ove koja ima hdd...

Kako to da uradim ?
thnx
a boot eeprom na kartici?
procackaj malo po nekom Linux how-to pa ces naci dokument diskless workstation ili tako nesto koji ti mozda moze pomoci
a za windows ... ne znam jel moze uopste da se radi bez hard diska i windowsa na njemu
manje je cimanja da kupis jos jedan hard! 🙂

na glavnoj masini moras imati instalirane Terminal servise.

zatim napravi "klijent konfiguraciju" tako sto ces pokrenuti Client deo terminal servisa. on napravi par disketica sa kojima ti butujes racunar i sve ti posle toga zavisi od jaciine servera, tj. kompjutera koji gura Terminal servise.

vrlo korisna stvar

Miroslav je napisao(la):

zatim napravi "klijent konfiguraciju" tako sto ces pokrenuti Client deo terminal servisa. on napravi par disketica sa kojima ti butujes racunar i sve ti posle toga zavisi od jaciine servera, tj. kompjutera koji gura Terminal servise.

vrlo korisna stvar
terminal services rade sa nt terminal services serverom ili sa w2k serverom i zahtevaju da na klijentu bude instaliran neki MS operativni sistem(bar w3.11 for workgroups)
i nije korisna stvar jer je cimanje oko licenciranja - traze i neki licencing server ili nesto sa slicnim nazivom,sto uglavnom niko nema piratizovano

Filo je napisao(la):
terminal services rade sa nt terminal services serverom ili sa w2k serverom i zahtevaju da na klijentu bude instaliran neki MS operativni sistem(bar w3.11 for workgroups)
i nije korisna stvar jer je cimanje oko licenciranja - traze i neki licencing server ili nesto sa slicnim nazivom,sto uglavnom niko nema piratizovano

Kako traze neki OS ??? Pricao sam skoro sa jednim likom i oni su pravili mrezu sa jednim serverom (neka besna masina) + 10ak klijent masina i one nisu imale hdd-ove...
Ja mislim da sam ga dobro razumeo.

Miroslav je napisao(la):
vrlo korisna stvar

Da li to ima pod w2k prof ili moram da instaliram w2k server ?
Pod w2k prof to nisam nasao kod instalacije servisa.

Vocko je napisao(la):
Kako traze neki OS ??? Pricao sam skoro sa jednim likom i oni su pravili mrezu sa jednim serverom (neka besna masina) + 10ak klijent masina i one nisu imale hdd-ove...

Diskless racunari sa mreznim karticama sa boot eprom. Kombinacija je bila NT 4.0 Terminal Server i Citrix Metaframe.

BTW, za postavljanje cele stvari je bio zaduzen upravo Cores.

Vocko je napisao(la):

Da li to ima pod w2k prof ili moram da instaliram w2k server ?
Pod w2k prof to nisam nasao kod instalacije servisa.
samo servger
ali kad saberes cene softvera(cak iako radi bez diska) mislim da je bolje da kupis nov hard

Filo je napisao(la):
samo servger
ali kad saberes cene softvera(cak iako radi bez diska) mislim da je bolje da kupis nov hard

Cena softvera ? 😀 😀 😀 😀
Imam ovde i adv.server + neki cd uz njega za diagnostiku ili tako nesto, samo da ga iskopam gde je.

btw kako to moze iz linux-a ? Posto imam i SuSe 8.1 instaliran.

pop je napisao(la):
Diskless racunari sa mreznim karticama sa boot eprom. Kombinacija je bila NT 4.0 Terminal Server i Citrix Metaframe.

Cekao sam kada ces nesto da napises 🙂

BTW gde mogu da najdem taj Boot Eprom ?
Imam Intel-ovu mreznu bez toga, tako da varijanta sa njom cini mi se otpada, a imam i 3Com 905 ili tako neka oznaka koji ima mesto za taj Eprom.

pop je napisao(la):

eh taj citrix 😀

jel ti radis u coresu mozda? ima tamo 3 popa, jedan je u vojsci u podgorici, taj sigurno nisi 😀

Vocko je napisao(la):
Imam Intel-ovu mreznu bez toga, tako da varijanta sa njom cini mi se otpada, a imam i 3Com 905 ili tako neka oznaka koji ima mesto za taj Eprom.
e da si rekao pre mesec dana, bacio sam ih sigurno 100 komada 😀 bolje promeni mreznu, ta koju ti imas, kad joj dodas boot eprom pravi razne probleme

ps. potreban ti je server najmanje, ili advanced server.

koliko ja znam, i siguran sam 99% svaki terminal servis klijent radi sa disketa, tj. ni jedan OS nije potreban

Miroslav je napisao(la):
eh taj citrix 😀

jel ti radis u coresu mozda? ima tamo 3 popa, jedan je u vojsci u podgorici, taj sigurno nisi 😀

Ne, ali firma u kojoj radim cesto koristi vase usluge 🙂

Vocko je napisao(la):
Cena softvera ? 😀 😀 😀 😀
Imam ovde i adv.server + neki cd uz njega za diagnostiku ili tako nesto, samo da ga iskopam gde je.

btw kako to moze iz linux-a ? Posto imam i SuSe 8.1 instaliran.

Cekao sam kada ces nesto da napises 🙂

trazi po linux how-to diskless workstation
i ne treba ti boot eeprom,samo disketa

posto je izgleda jako tesko naci linux how-to...

Nazad
Vrh Dno