a boot eeprom na kartici?Vocko je napisao(la):Kako ??
Imam jednu masinu i ona je kompletna. E sada ja bih hteo i drugu masinu da mogu da koristim, ali ona nema hdd. Kako da odradim to ? Predpostavljam da ona treba sve da vuce sa ove koja ima hdd...
Kako to da uradim ?
thnx
terminal services rade sa nt terminal services serverom ili sa w2k serverom i zahtevaju da na klijentu bude instaliran neki MS operativni sistem(bar w3.11 for workgroups)Miroslav je napisao(la):na glavnoj masini moras imati instalirane Terminal servise.
zatim napravi "klijent konfiguraciju" tako sto ces pokrenuti Client deo terminal servisa. on napravi par disketica sa kojima ti butujes racunar i sve ti posle toga zavisi od jaciine servera, tj. kompjutera koji gura Terminal servise.
vrlo korisna stvar
Filo je napisao(la):terminal services rade sa nt terminal services serverom ili sa w2k serverom i zahtevaju da na klijentu bude instaliran neki MS operativni sistem(bar w3.11 for workgroups)
i nije korisna stvar jer je cimanje oko licenciranja - traze i neki licencing server ili nesto sa slicnim nazivom,sto uglavnom niko nema piratizovano
Miroslav je napisao(la):na glavnoj masini moras imati instalirane Terminal servise.
zatim napravi "klijent konfiguraciju" tako sto ces pokrenuti Client deo terminal servisa. on napravi par disketica sa kojima ti butujes racunar i sve ti posle toga zavisi od jaciine servera, tj. kompjutera koji gura Terminal servise.
vrlo korisna stvar
Vocko je napisao(la):Kako traze neki OS ??? Pricao sam skoro sa jednim likom i oni su pravili mrezu sa jednim serverom (neka besna masina) + 10ak klijent masina i one nisu imale hdd-ove...
Ja mislim da sam ga dobro razumeo.
samo servgerVocko je napisao(la):Kako traze neki OS ??? Pricao sam skoro sa jednim likom i oni su pravili mrezu sa jednim serverom (neka besna masina) + 10ak klijent masina i one nisu imale hdd-ove...
Ja mislim da sam ga dobro razumeo.
Da li to ima pod w2k prof ili moram da instaliram w2k server ?
Pod w2k prof to nisam nasao kod instalacije servisa.
Filo je napisao(la):samo servger
ali kad saberes cene softvera(cak iako radi bez diska) mislim da je bolje da kupis nov hard
pop je napisao(la):Diskless racunari sa mreznim karticama sa boot eprom. Kombinacija je bila NT 4.0 Terminal Server i Citrix Metaframe.
BTW, za postavljanje cele stvari je bio zaduzen upravo Cores.
eh taj citrix 😀pop je napisao(la):Diskless racunari sa mreznim karticama sa boot eprom. Kombinacija je bila NT 4.0 Terminal Server i Citrix Metaframe.
BTW, za postavljanje cele stvari je bio zaduzen upravo Cores.
e da si rekao pre mesec dana, bacio sam ih sigurno 100 komada 😀 bolje promeni mreznu, ta koju ti imas, kad joj dodas boot eprom pravi razne problemeVocko je napisao(la):BTW gde mogu da najdem taj Boot Eprom ?
Imam Intel-ovu mreznu bez toga, tako da varijanta sa njom cini mi se otpada, a imam i 3Com 905 ili tako neka oznaka koji ima mesto za taj Eprom.
Miroslav je napisao(la):eh taj citrix 😀
jel ti radis u coresu mozda? ima tamo 3 popa, jedan je u vojsci u podgorici, taj sigurno nisi 😀
trazi po linux how-to diskless workstationVocko je napisao(la):Cena softvera ? 😀 😀 😀 😀
Imam ovde i adv.server + neki cd uz njega za diagnostiku ili tako nesto, samo da ga iskopam gde je.
btw kako to moze iz linux-a ? Posto imam i SuSe 8.1 instaliran.
Cekao sam kada ces nesto da napises 🙂
BTW gde mogu da najdem taj Boot Eprom ?
Imam Intel-ovu mreznu bez toga, tako da varijanta sa njom cini mi se otpada, a imam i 3Com 905 ili tako neka oznaka koji ima mesto za taj Eprom.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari