Šta je novo?

boot floppy

Erne

Slavan
Učlanjen(a)
22.06.2007
Poena
301
Da li ima boot floppy disk sa kojim moze da se formatira NTFS particija? Zelim da instaliram nov O.S. ali bih pre toga hteo sa floppy disk-a da uradim format c: ali je to NTFS a disk vidi samo FAT 32. Unapred hvala...

Prilikom instalacije OS imas mogucnost formatiranje particije ili celog hdd u NTFS i FAT32.

mislim da ne postoji takva disketa, bolje potrazi butabilni CD.

Da li ima boot floppy disk sa kojim moze da se formatira NTFS particija? Zelim da instaliram nov O.S. ali bih pre toga hteo sa floppy disk-a da uradim format c: ali je to NTFS a disk vidi samo FAT 32. Unapred hvala...

A koj operativni sistem hoces da instaliras pa ti treba floppy disketa za formatiranje?

Ako je za 95icu možeš da upotrebiš CD od 98 osmice ako ti ta 95ica nije bootabilna. Iz bilo kog sistema možeš da napraviš boot disketu u dialogu za formatiranje ( Make System Disk). Takođe možeš da upotrebiš disketu sa instaliranim programom za flešovanje biosa. Obično se tu instalira DR Dos koji je zamena za MSDos. Jedini mali problem je da sve do XPa ne ide na 64 bitni komp. Takođe kod 95 ice imaš opciju da posle prebaciš na NTFS ako je instaliran na FAT32 bez gubitka podataka. Tako da slobodno možeš da instaliraš na FAT32 particiji ako je tako formatirana.
Možeš i da skineš DOS diskete pa da napraviš i to. Ja ih imam od DOSa 3.3 pa nadalje.

Poslednja izmena od urednika:
@countmike obrati paznju ko otvara temu, a ko pise neozbiljne postove :D

Ladno Win95.. Eh, to su bila vremena! Athlon @200MHz, gForce dvojka, HDD 6GB, 128 MB SDRAM.. MA SVE LETI! :)

Imam ja originalnu 95icu, doneo iz kanade, kupio sam je u 2 sata posle ponoći 20og juna 1995e. Pre mesec dana sam jednom prijatelju sastavio i aktivirao keca na 120MhZ da je upotrebljava kao kontrolu za nemku mašinu. Prema tome nebi bilo ništa neoubičajeno da neko hoće da stavi 95icu. One stare kečeve ni atomska bomba ne može da ubijje pa su idealne za radioničko okruženje.
Da, ako imam odgovor za nešto, što da ne uradim to, nije mi teško. Ako je *******cija , smejaćemo se zajedno.
Btw, ako nekom zatreba nešto od te starudije, imam pun podrum toga. Skupljao sam ploče da upotrebim kao tapete za zid ali skupljaju previše prašine.

Poslednja izmena od urednika:
Vrh Dno