Šta je novo?

Boot diskete za WIN XP......

mneo

Čuven
Učlanjen(a)
23.02.2001
Poena
609
Pokusao sam da instaliram Win XP na Abit KR7-a RAID ali............

Win XP krece instalaciju :
kopira fajlove sa boot-abilnog CD-a; i kada treba da pokrene "setup" zaglavi : izbaci plavi ekran na kome kaze da ne prepoznaje diskove ...? to jest:
-Da se proveri sa konfigurisanjem diskova (dva Maxtora D740X-6L ATA 133) konfigurisani da rade "miroring".

Da napomenem da se Win Me ; i Win 98se instaliraju bez problema.

Dali neko zna dali se sa" boot disketama "resava ovaj problem,
i na koji nacin ?

najbolje resenje je....

...da pokusash...
Imash na Windowsowom sajtu make boot ja sam sa njima instalirao Xp na par racunara i nisam imao....ama bash nikakvih problema....
Pozdrav IGGSy

Cini mi se da problem nije do boot disketa,vec moras da na disketu snimis drivere za XP od kontrolera na ploci (bese HPT 372?).Pri pocetku instalacije reci ce u dnu ekrana Press F6 if you want to setup additional controlers (ili tako nesto,ne secam se tacno).Pritisni F6,posle par sekundi ucitavanja,zatrazice ti disketu sa drajverima,ubacis je,nacice drivere i to je to....disketu nemoj vaditi dok ti XP ne javi da je izbacis.
Trebalo bi da radi.

P.S.Win9x i Me imaju neku vrstu generickih drivera za kontrolere,dok win2k i XP nemaju.

Hvala vam obojici.

Kada uspem javicu...

Pozdrav

Ima i fora na divljaka, instaliras windows na obicnom kontroleru (za koji ti ne trebaju driveri) a ne na raid-u. Pa posle instaliras u Windows-u raid kontroler pa posle samo prebacis disk na njega.

Pozdrav Milos.

P.S. Neso srecan rodjendan :).

Vrh Dno