Šta je novo?

Boot CD

Sime

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2001
Poena
619
Kako se pravi boot cd.
Probao sam sa opcijom iz NERO-a, i on je kao napravi, ali CD nije bootabilan...

Treba ti nero bar 5.5.5.8 jer u njemu postoji opcija da se skine ISO file version exstension sa kojom ukoliko je cd narezan ne radi boot...

Sime je napisao(la):
Kako se pravi boot cd.
Probao sam sa opcijom iz NERO-a, i on je kao napravi, ali CD nije bootabilan...
Pogledaj u FAQ sekciji foruma. Tamo sam ostavio detaljno uputstvo bas za Nero.

Re: Re: Boot CD

vlasta je napisao(la):
Pogledaj u FAQ sekciji foruma. Tamo sam ostavio detaljno uputstvo bas za Nero.

Hmmm, pa nesto nema tog posta.
Da nije obrisan?

Da li moze to da se izvede sa 5.5.5.1 ili da skidam najnoviji?

Simo, slušaš li ti mene. NEro 5.5.5.1 nema opciju za skidanje ISO verzije i zato ti boot ne radi. Ako nećeš da skidaš nero 5.5.8.x(ništa manje od toga koliko ja znam nema opciju za ukidanje ISO verzije) skini CDRWin koji je oko 500k. ALI PAZI DOBRO koji ćeš key da koristiš jer ako upotrebiš loš reže ti coastere iliti đubre. Uostalom evo ti moj key koji na verziji 4.0A Februar 2002 radi dobro. Stavi ga u dir sa CDRWin-om i evo ti link sa objašnjenjem kako da to izvedeš http://www.thetechguide.com/win2kbootcd . Objašnjenje je baš za CDRWin pa udri...doduše za Win2k ali ima i ostalo samo malo potraži

Skinuo sam 5.5.8.0 (nisam nasao noviji).
Negde sam zabio RW CD, pa jos nisam stigao da probam da li radi.

Jel treba nesto posebno da podesavam ili samo stavim da pravi BootCD.
Da li moze jos nesto da se snimi na taj CD (npr. instalacija Win98).

Treba mi Win98 boot cd, jer su svi ostali sami po sebi bootabilni (ME, XP, mislim da je i w2k, ali nisam probao).

Sime je napisao(la):
Skinuo sam 5.5.8.0 (nisam nasao noviji).
Negde sam zabio RW CD, pa jos nisam stigao da probam da li radi.

Jel treba nesto posebno da podesavam ili samo stavim da pravi BootCD.
Da li moze jos nesto da se snimi na taj CD (npr. instalacija Win98).

Treba mi Win98 boot cd, jer su svi ostali sami po sebi bootabilni (ME, XP, mislim da je i w2k, ali nisam probao).

Zasto ne bi mogao sa Nerom da napravis bootabilni disk,meni se cini da sam ja jos pre otprilike 2 god. sa Neom 5.0 pravio butabilni cd,i to back up win me i win 98 i jedan i drugi disk i dan danas sljakaju perfektno.
Pokrenes creates new copilation>zatvoris wizard>sa leve strane dobijas mogucnosti audi,cd-rom,cd extra,mixed... stavis na CD-ROM(boot) i stavis u flopy sistemski disk i gotova prica,sa flopija kopira suistemske fajlove i stavlja(narezuje) ih na CD.

Re: Re: Re: Boot CD

Sime je napisao(la):
Hmmm, pa nesto nema tog posta.
Da nije obrisan?
Da li moze to da se izvede sa 5.5.5.1 ili da skidam najnoviji?
Stvarno ga više nema :(
Može i sa 5.5.5.1. Ako me ne mrzi napisaću ponovo.

Kao sto sam vec rekao u Benchmark sobi, thread nije obrisan (evo ga). Stariji je od 30 dana, pa se ni ne prikazuje.

Nazad
Vrh Dno