Šta je novo?

Boost signal pomocu ukucavanja koda?

Misa®

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
20
Jel' moguce?
Na netu svi linkovi na tu temu vode kupovini antene.
Mene interesuje ukucavanje koda za pojacavanje signala u telefon Nokia 6600.

Moguce je ali drasticno skracuje trajanje baterije.mogu da potrazim kod imam ga negde zapisanog.

Jesi li mislio na ovo?

*#3370# - Enhanced Full Rate Codec (EFR) activation. It will automatically restart.
*#3370* - Enhanced Full Rate Codec (EFR) deactivation. It will automatically restart.
*#4720# - Half Rate Codec activation. It will automatically restart
*#4720* - Half Rate Codec deactivation. It will automatically restart

Enhanced Full Rate will give you much better sound quality when you enable it. The new Enhanced Full Rate CODEC adopted by GSM uses the ASELP (AlgebraicCode Excitation Linear Prediction) compression technology. This technology allows for much great voice quality in the same number of bits as the older Full Rate CODEC. The older technology was called LPC-RPE (Linear Prediction Coding with Regular Pulse Excitation). Both operate at 13 kilobits.(but you take up more space on the network, so they can charge you more) - Talk-time is reduced with about 5%

Ali pazi, to je bio nekada štos za starije GSM telefone, nisam siguran da li to uopšte funkcioniše na novijim modelima...

A jel moze nesto tako za Erikson. Imam jedan 1018 koji mi stoji na vikendici na jednoj planini. I moze da se uhvati signal pomocu eksterne antene, ali usled nekih drugih problema, ja ne mogu da je primenim gore. Sva resenja koja vam padnu na pamet dolaze u obzir.
Hvala unapred.

Malo sam čačkao po Netu u potrazi za kodovima za Ericsson ali ih nisam našao... Svuda samo Nokia codes, pa sam se zapitao podržavaju li Ericssonovi telefoni uopšte tu "tehnologiju"? Zato sam okrenuo potragu u tom smeru... Izgleda da podržavaju (našao sam u specifikacijama starog R520 da ima i EFR), ali opet nema kodova za tako nešto. Postoje samo neki za ulazak u servisni meni koji otvara dalje gomilu opcija, ali nigde se ne pominje EFR... Ima li neko ideju kako se to uključuje?

Poslednja izmena:
Sasa_NS je napisao(la):
Jesi li mislio na ovo?

*#3370# - Enhanced Full Rate Codec (EFR) activation. It will automatically restart.
*#3370* - Enhanced Full Rate Codec (EFR) deactivation. It will automatically restart.
*#4720# - Half Rate Codec activation. It will automatically restart
*#4720* - Half Rate Codec deactivation. It will automatically restart

Enhanced Full Rate will give you much better sound quality when you enable it. The new Enhanced Full Rate CODEC adopted by GSM uses the ASELP (AlgebraicCode Excitation Linear Prediction) compression technology. This technology allows for much great voice quality in the same number of bits as the older Full Rate CODEC. The older technology was called LPC-RPE (Linear Prediction Coding with Regular Pulse Excitation). Both operate at 13 kilobits.(but you take up more space on the network, so they can charge you more) - Talk-time is reduced with about 5%

Ali pazi, to je bio nekada štos za starije GSM telefone, nisam siguran da li to uopšte funkcioniše na novijim modelima...

Probao sam i radi na 6100, ali ne vidim nikakvu razliku...

Ako si na mestu gde je i inače odličan signal, nećeš ni primetiti razliku... Treba otići u neku nedođiju gde telefon pokazuje jednu ili dve crte...

Misa® je napisao(la):
Probao sam i radi na 6100, ali ne vidim nikakvu razliku...

Naravno da neces primetiti razliku, jer ovi kodovi nemaju nikakve veze sa nivoom signala koji telefon emituje. To su kodovi koji (kao sto i topic gore kaze) povecavaju/smanjuju bit rate kojim se glas kodira. Dakle, jedino sto bi mogao da primetis je malo kvalitetniji glas sagovornika (tj. to ce primetiti tvoj sagovornik, a ne ti).

Pozdrav

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno