Šta je novo?

Booking u Srbiji

S-man

Slavan
Učlanjen(a)
29.08.2005
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5700X, LC CC 120 RGB
Matična ploča
MSI B450 TOMAHAWK MAX
RAM
32 GB DDR4 G.Skill
GPU
Sapphire 7800 XT Nitro +
Storage
512 GB KINGSTON A2000 M.2, 1 TB Samsung Evo 870, 1 TB Samsung Evo 870, 512 GB Patriot P210S512G25, 480 GB Biostar SSD
Zvuk
Mercury 2.1, HyperX Cloud II
PSU
FSP HydroG Pro 1000W
Kućište
MS Black Widow
Monitor
Dell G2724D, AOC 24G2
Miš & tastatura
Genesis Xenon 800, Redragon Kumara
Ostale periferije
xbox gamepad
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ljudi interesuje me u kojim hotelima u Srbiji je moguće elektronsko plaćanje smeštaja unapred ?

Imaj na umu da je verovatno da zoves hotel i pitas za cenu nego da ides na booking.com, za hotele u BG :)

Inace, bitnije - kakav tip hotela:)

Hajde da se malo ja umesam posto sam radio jedno vreme u hotelijerstvu...
Sve rezervacije koje pravis preko booking.com se vode kao garantovane iz razloga sto ostavljas broj svoje kartice sa ostalim podacima. Kada neki hotel dobije rezervaciju preko booking.com, obicno vrse preautorizaciju sredstava sa tvoje kartice a po dolasku u hotel ti mozes da biras da li zelis da platis nekom drugom metodom ili da realizuju preautorizaciju.

Koliko vidim na ovom sajtu http://www.visitserbia.org/Hotel-Guide-For-Hotels-In-Belgrade-Serbia-1-1-1 se ostavljaju samo osnovni podaci, izabere se soba i rezervacija se vrsi preko e-poste, nema placanja.

Zanima me koliko zapravo to placanje preko neta funkcionise kod nas u Srbiji, licno mislim da se u manjem broju hotela moze regulisati sve elektronskim putem. Zahvaljujem Fox na mesanju :) svaka dodatna informacija je dobrodosla, npr kako se zove taj sistem koji hotel koristi za preautorizaciju sredstava sa kartice, koliko booking.com naplacuje rezervaciju preko njihovog sajta i slicno..

Preautorizacija se vrsi sa obicnog terminala za kartice. Na taj nacin se ne skida novac sa tvog racuna/kartice ali se zato on zamrzne (zamrzne se ona suma novca koja se ukuca u terminal, obicno u iznosu celokupne rezervacije). Nakon toga taj iznos se moze ili realizovati ili stornirati. Kada vrsis rezervaciju preko booking.com, nece ti nista naplatiti a sam procenat uzimaju od hotela tako da ti nemas veze sa tim. Inace ostavljas standardne podatke koji se koriste za online kupovinu (Ime i prezime, adresa, telefon, broj kartice, datum isteka i CVV2), ali ono sto mene buni je to sto sve te informacije dostavljaju u hoteli sa sve CVV2 kodom....

Mislim da to sada rade svi moderniji hoteli , jer je važno potencijalnim klijentima da imaju veći izbor što se tiče plaćanja. Iskreno, nisam nikada plaćao smeštaj unapred preko interneta i ne znam kako to tačno funkcionira, ali dobro je znati za ubuduće da takav jedan servis ne uzima procenat od mene u procesu naplate. Hvala mr_gee_fox na informaciji

Vrh Dno