Prvi put rezervisem preko Bookinga, platio sam apartman u Napulju za 2 noci i skinuo mi je odmah novac sa debitne Visa Electron kartice normalno, i tamo u statusu rezervacije na booking.com stoji PLACENO.
E sad, za ostalih 8 dana u Rimu, nasao sam hotel, i takodje ukucao podatke debitne kartice da platim odmah rezervaciju, medjutim nije mi nista skinulo sa nje (iako imam i vise nego dovoljno sredstava). U statusu rezervacije nema onog PLACENO, iako mi je stigao mejl od bookinga da je rezervacija uspesna, ta soba vise nije izlistana u tom hotelu na bookingu itd.
Pretpostavljam da u tom slucaju placanje ide na licu mesta u hotelu, e sad nesto sam citao po netu i pisu da uglavnom hoteli traze kreditne kartice kod checkina (da bi mogli da naplate eventualnu stetu itd), a ja ne koristim kreditne uopste, sve sam oduvek placao ovom Visa Electron debitnom.
Ima li neko vise iskustva da mi pojasni ovo, pre nego sto kontaktiram hotel (znam da je noob pitanje verovatno, ali hotel je bas onakav kakav mi treba, ne u samom centru, a blizu metroa, pa ne bih da se ispalim)?