Šta je novo?

bolji lap top: ACER vs ACER

stevanix

Slavan
Učlanjen(a)
07.06.2011
Poena
225
Pozdrav svima zelim da kupim lap top do 40 000 vec sam izdefinisao svoje potrebe i ono sto ocekujem od lap topa je da moze da se slusa muzika gledaju filmovi pokrenu neke igre i naravno da moze da se radi sa office i programima.
Upravo sam zbog toga svoju odluku sveo na 2 Acer modela zbog toga sto nemaju integrisane graficke i zbog toga sto njihov opis odgovara onome sto meni treba.
E sad mene zanima samo koji je bolji od ova 2 jer su tu negde priblizni po karakteristikama a 2000-3000rsd je zanemarljiva razlika.....
ACER Aspire AS5742ZG-P614G50MNK
http://www.laptopcentar.co.rs/product/ACER-Aspire-AS5742ZG-P614G50MNK--13201105
ACER ASPIRE 5738ZG-452G32MNBB
http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/acer_aspire_5738zg-452g32mnbb-6548

:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje

Poslednja izmena:
hvala

1) cpu T4500 je bolji od P6100 ali razlike su minimalne.Znaci CPU je identican prakticno
2) grafika je bolja ATI Mobility Radeon HD 560v nego nvidia.
3) Acer: ACER Aspire AS5742ZG-P614G50MNK ima 1 gb vise ram-a i malo veci hard.

Po svemu sudeci bolji je ACER Aspire 5738ZG-452G32Mnbb bez obzira sto je jeftiniji :) A zak81 je dao bolji predlog od ta 2 jer ima i3 CPU koji je bolji i od T4500 i od P6100.Generalno moje misljenje je da i3 za te pare tesko da mozes da nadjes.Grafike prolaze i odlaze a procesor ostaje.3 ili 4 gb ram-a je nevazno jer je doplata za 1 modul od 1 gb smesnih 1600 din a generalno na laptopu ti je sasvim dovoljno 3 gb.Za 64-bitni OS je taman a za 32-bitni i vise nego dovoljno.Ja kad zakuvam igre na desktopu i popalim ff sa 20 tabova i jos par programa jedna dodjem do 1.9 gb :)

:D A ja mislio da ce kupovina lap topa biti prosta :S Kupujem u petak i bas me zanima kolko cu puta promeniti odluku do tad :D

Hvala

Pa realno kod laptopa treba da vidis seriju i brend i garanciju pre nego da gledas procesore , graficke i ne znam sta jos.Prvo los laptop znaci pakao i to sam se licno uverio kad sam imao MSI.Ja sam kao ti gledao samo hardver i nije me nista drugo zanimalo.Posledica mog izbora je pakao koji sam prosao sa MSI servisom...Nakon mog iskustva kupio sam dell xps koji realno ima losiji hardver ali zato ne brinem brigu i laptop mi radi 100%.

Za tih 40 000 din koliko planiras da kupis laptop kosta sad na akciji i moj laptop(ja sam ga platio 47 000 din a sad je 40 000 din).Moj laptop ima losiji CPU nego taj acer, graficka mu nije nista specijalno jaka za nove igre(mada moze da ih potera), imam ddr2 umesto ddr3 memorije i....Medjutim ono sta ja imam a msi , acer nemaju to je kvalitet izrade , minimalno grejanje , necujni kuler, vrhunska tastatura , alu kuciste a ne plastika, kvalitetan ekran i lepsa slika i bolja rezolucija i.....

Znaci ako oces da igras igre na laptopu i oces da imas kvalitet moras da platis vise.Iskreno necu da pametujem ali iskreno ja sam skeptik povodom te nove mode da brendovi izbacuju jako jeftine laptopove sa vrhunskim hardverom.Samo se pitam dal laptop od 40 000 din je moguce da ima tako jak CPU , jaku grafiku i da pritom ima vrhunsko hladjenje i kvalitet.Jer ako nema dobro hladjenje onda dzaba mu jak hardver posto danasnje 3d igre su extremno zahtevne i zahtevaju vrhusnko hladjenje na laptopu.

Evo jedan primer grafike koja moze da tera igru a ne moze da izdrzi.Naime rec je o jednom coveku koji je kupio maticnu za integrisanom grafikom.Rec je o desktopu.Naime covek je igrao sve najnovije igre na integraciji i nije imao problem da ne moze da igra.Normalno nije napucavao detalje na max ali nije igrao ni na 800x600 i low.Medjutim sta se desilo.Racunar se gasio.Naime integrisana grafika se grejala i do 95 stepeni posle pola sata igranja.Znaci pasivno hladjenje na ploci nije dovoljno da ohladi graficku da bi ona mogla da radi u zahtevnoj 3d igri.

Ista prica je i sa laptopom.Mozes ti da uzmes laptop koji moze da potera crysis 2 u high na full hd-u ali dzaba ti sve ako ti laptop bude kao da si ga drzao ceo dan u rerni.Zato druze ako oces jeftin laptop sa kojim oces da igras igre onda jednostavno nadji na netu rewiev i vidi sta ljudi kazu za taj model.Jer pazi ti Kinezi kad naprave nesto jako jeftino da moze sve obicno bude corak.

Imao sam prilike da vidim lika koji je vikao kako je ipad sr... i kupio je blubery pa mu se tablet raspao posle 3 meseca a da ne pricam kakva je izrada blubery tableta i to sto se tablet gasi i plus jos baterija drzi ocajno i...Znaci nije sve u ceni i jako hardveru.Ima nesto i u kvalitetu.A posebno kod laptopova.Ne znam necu da gresim dusu i puno pametujem ali imam osecaj da ce ljudi imati problema sa tim jeftinim lapovima sa jakim hardverom.Vec sam citao na nekim forumima da se ljudi zale na one asus lapove sto su nudili u bc group za sitne pare sa gamer grafikom koja ide u lapove od 700 evra pa navise.

Razmisli dobro druze pre nego sto uzmes laptop.Ako nista taj acer bar ima da se dokupi garancija sa 2 na 3 godine za jako sitne pare pa ako uzmes acer-a vidi da kupis u dogledno vreme tu dodatnu garanciju.40 evra koliko kosta 1 godina garancije dodatne za acer ne znaci nista ako ti fljosne ne daj moze ploca ili grafika posle 2 godine.Ja bi iskreno sutra uzeo za dell-a da ima sa 3 na 4 ili 3 na 5 godina.

Poslednja izmena:
Pazi nije sve tako u pravu si ali tendencija na svim trzistima je takva, vlada besparica, najbolji primer ti je autoindustrija gde neki brendovi za koje nikad nebi rekao da ce davati popuste upravo to cine. Tako je i za lap topove sta se meni isplati da izbacim lap top od 250k kad niko nece kupiti, bolje da razbcam komponente po jeftinijim modelima, jasno je da se nece ocuvati izrada ali tako je i dok se nesto ne promeni moramo da se dovijamo.

Acer ima veoma dobre prenosne racunare,2007 sam kupio za 80k njihovu neku designed by bmw seriju ako se dobro secam tada vrhunski segment izrade(za 4 godine rada samo jednom otvaran da se zameni zvucnik a prasine je bilo veoma malo jer se sve lako usisivacem cistilo)
Skoro sam video i5 SB acer prenosni racunar i bolji je od tog od pre 4 godine sto se kvaliteta plastike tice a jeftiniji neuporedivo.Takod a i ta low segment acer ponuda ima veoma kvalitetnu plastiku i izdrzace hladjenje.Uostalom imas rok da vratis ako nisi zadovoljna masinom

Odlican je taj i3 diskretna grafika dosta rama i dobar hdd BT 3.0 6cell baterija.Za te pare sigurno ne moze bolje da se nadje...a u 2011 uzimati zastareli procesor je najgluplji moguci potez.Plus baterija ce duze trajati sa boljim performansama na ovoj platformi

da

Super ti je taj. Mnogo bolji izbor nego prva dva.

Vrh Dno