Pa realno kod laptopa treba da vidis seriju i brend i garanciju pre nego da gledas procesore , graficke i ne znam sta jos.Prvo los laptop znaci pakao i to sam se licno uverio kad sam imao MSI.Ja sam kao ti gledao samo hardver i nije me nista drugo zanimalo.Posledica mog izbora je pakao koji sam prosao sa MSI servisom...Nakon mog iskustva kupio sam dell xps koji realno ima losiji hardver ali zato ne brinem brigu i laptop mi radi 100%.
Za tih 40 000 din koliko planiras da kupis laptop kosta sad na akciji i moj laptop(ja sam ga platio 47 000 din a sad je 40 000 din).Moj laptop ima losiji CPU nego taj acer, graficka mu nije nista specijalno jaka za nove igre(mada moze da ih potera), imam ddr2 umesto ddr3 memorije i....Medjutim ono sta ja imam a msi , acer nemaju to je kvalitet izrade , minimalno grejanje , necujni kuler, vrhunska tastatura , alu kuciste a ne plastika, kvalitetan ekran i lepsa slika i bolja rezolucija i.....
Znaci ako oces da igras igre na laptopu i oces da imas kvalitet moras da platis vise.Iskreno necu da pametujem ali iskreno ja sam skeptik povodom te nove mode da brendovi izbacuju jako jeftine laptopove sa vrhunskim hardverom.Samo se pitam dal laptop od 40 000 din je moguce da ima tako jak CPU , jaku grafiku i da pritom ima vrhunsko hladjenje i kvalitet.Jer ako nema dobro hladjenje onda dzaba mu jak hardver posto danasnje 3d igre su extremno zahtevne i zahtevaju vrhusnko hladjenje na laptopu.
Evo jedan primer grafike koja moze da tera igru a ne moze da izdrzi.Naime rec je o jednom coveku koji je kupio maticnu za integrisanom grafikom.Rec je o desktopu.Naime covek je igrao sve najnovije igre na integraciji i nije imao problem da ne moze da igra.Normalno nije napucavao detalje na max ali nije igrao ni na 800x600 i low.Medjutim sta se desilo.Racunar se gasio.Naime integrisana grafika se grejala i do 95 stepeni posle pola sata igranja.Znaci pasivno hladjenje na ploci nije dovoljno da ohladi graficku da bi ona mogla da radi u zahtevnoj 3d igri.
Ista prica je i sa laptopom.Mozes ti da uzmes laptop koji moze da potera crysis 2 u high na full hd-u ali dzaba ti sve ako ti laptop bude kao da si ga drzao ceo dan u rerni.Zato druze ako oces jeftin laptop sa kojim oces da igras igre onda jednostavno nadji na netu rewiev i vidi sta ljudi kazu za taj model.Jer pazi ti Kinezi kad naprave nesto jako jeftino da moze sve obicno bude corak.
Imao sam prilike da vidim lika koji je vikao kako je ipad sr... i kupio je blubery pa mu se tablet raspao posle 3 meseca a da ne pricam kakva je izrada blubery tableta i to sto se tablet gasi i plus jos baterija drzi ocajno i...Znaci nije sve u ceni i jako hardveru.Ima nesto i u kvalitetu.A posebno kod laptopova.Ne znam necu da gresim dusu i puno pametujem ali imam osecaj da ce ljudi imati problema sa tim jeftinim lapovima sa jakim hardverom.Vec sam citao na nekim forumima da se ljudi zale na one asus lapove sto su nudili u bc group za sitne pare sa gamer grafikom koja ide u lapove od 700 evra pa navise.
Razmisli dobro druze pre nego sto uzmes laptop.Ako nista taj acer bar ima da se dokupi garancija sa 2 na 3 godine za jako sitne pare pa ako uzmes acer-a vidi da kupis u dogledno vreme tu dodatnu garanciju.40 evra koliko kosta 1 godina garancije dodatne za acer ne znaci nista ako ti fljosne ne daj moze ploca ili grafika posle 2 godine.Ja bi iskreno sutra uzeo za dell-a da ima sa 3 na 4 ili 3 na 5 godina.