Šta je novo?

Bolja kupovina: fx5200 (128-bit) ili 9600se ?

dell

Čuven
Učlanjen(a)
07.08.2002
Poena
619
Dakle sta je bolja kupovina fx5200 (128-bit) ili 9600se ?
i ako moze bez onoga sve je to sr... znam to i sam
rado bih uzeo 9600pro ali ...

od ovoga ti je najbolje 9200 full...
ozbiljno...
ili 9000Pro ako nadjesh negde...

Voodoo_NBGD je napisao(la):
od ovoga ti je najbolje 9200 full...
ozbiljno...
ili 9000Pro ako nadjesh negde...
Slazem se sa ovim uzmi 9200 128MB 128 bit, bar ima lepo da radi!
def. 7000-7500 u 3DMark2001 i 1200-1300 u 3DMark03.
:wave;

dell je napisao(la):
Dakle sta je bolja kupovina fx5200 (128-bit) ili 9600se ?
i ako moze bez onoga sve je to sr... znam to i sam
rado bih uzeo 9600pro ali ...
fx5200 bih ja uzeo, cak i pre 9200 mada to nije tvoja dilema. FX5200 definitivno. 5200 je ipak nesto brza od 9200 (cca 15%) mada ne verujem da ti je to mnogo vazno, skoro da je svejedno koju ces od te dve uzeti. 9600se zaobidji. Cene su ... pa tu negde. 9600pro ne bih uzeo cak i da hocu da menjam svoju 4200 za brzu - ne isplati se..

Zavisi za sta ti je karta potrebna.Ako si covek koji hoce da uziva u toplini boja i lepoti tekstura uzmi ATI (ali ne 9600se).skupi jos neku kintu pa uzmi 9600pro neces se pokajati.FX 5200 je bacanje para pogotovo ako imas monitor od 21" u vecim rezolucijama nema je nigde a o 2D prikazu da i ne govorim.Ako te zanima sirova brzina onda ti je najbolje da pazaris nekog Gf 4 4200 ,trenutno ih ima ko' kineza po malim oglasima (jedino ih hvale ljudi koji su emotivno vezani za svojih 200 eura koje su nekad dali za nju mrgreen )

(jedino ih hvale ljudi koji su emotivno vezani za svojih 200 eura koje su nekad dali za nju )

I oni koji su ukapirali da sve igre rade na njima fenomenalno :)

GF4ti 4200 je fenomenalna karta. Kao sto igor rece, sve radi fenomenalno i za te pare ni u snu ne mozes naci slicnu kartu. Veliki sam navijac nVidie, ali 5200 ne uzimaj nikako! Ja sam se opekao bio. Jos uvek ti je Titanium najbolji izbor za male pare.

Po meni, za tvoju "dilemu", nema dileme: FX 5200, ako si siguran da 128-bit. Ako je 64-bit, sacuvaj pare, i bezi od nje (iz iskustva). Razlika izmedju te dve karte (64-bit-128 bit) je velika. Ovde imas izvanredne tekstove o toj karti:
http://www.benchmark.co.yu/vidito.php?sid=2769
http://www.benchmark.co.yu/vidito.php?sid=3011
http://www.benchmark.co.yu/vidito.php?sid=2967

hm..... kada se vec pominju GF4Ti4200 jel zna neko gde i za koliko imaju da se kupe?
ja trazio i nigde ispod 120e nemogu da ih nadjem!

imas gf4ti Xelo za 85E, pogledaj na PC berzi.

ZverBre je napisao(la):
Zavisi za sta ti je karta potrebna.Ako si covek koji hoce da uziva u toplini boja i lepoti tekstura uzmi ATI (ali ne 9600se).skupi jos neku kintu pa uzmi 9600pro neces se pokajati.FX 5200 je bacanje para pogotovo ako imas monitor od 21" u vecim rezolucijama nema je nigde a o 2D prikazu da i ne govorim.Ako te zanima sirova brzina onda ti je najbolje da pazaris nekog Gf 4 4200 ,trenutno ih ima ko' kineza po malim oglasima (jedino ih hvale ljudi koji su emotivno vezani za svojih 200 eura koje su nekad dali za nju :mrgreen: )
E svasta. GF4 4200 i polovna je najbolja kupovina za cca 80 eur (niko ti ih nece prodati za smesne pare koje za njih nudis - pratim ja oglase veoma pazljivo:)), sve radi savrseno: bez seckanja, usporavanja, pucanja i sl. Ko ima 21' monitor sigurno juri i brze karte od navedenih. Bacanje para je po meni 9600pro i brze jer trenutno nema sta ni da se igra a da ne radi i na 4200 odlicno, a dok dugo najavljivani zahtevni naslovi stignu (pocetak leta) 9700pro ce biti jeftinija bar za 50 eur pa vidi sta se isplati. 9600pro se ne isplati uzeti ako imas npr 4200 jer brate ne vredi tj nije toliko brza koliko vise kosta. DX 9? A koja to aktuelna igra koristi DX 9 u velikoj meri ?? Nijedna. Zakljucak: Dx 9 karta je trenutno bacanje para i nema ali.
Ako bas hoces novu uzmi 5200 ili 9200 u low end segmentu trista pa biraj. Skoro je svejedno.
@Voodoo NBGD: tesko da je 9200 brzi od 5200 u bilo kom testu a pogotovo ne u realnom radu.

Pozdrav

Hvala na iscrpnim odgovorima ali jos uvek nisam nacisto, izgleda da je
5200 bolja kupovina od 9600se ali razlika u ceni je samo 10 € a u testovima (3d markici) oko 50 %, to je glavni razlog dileme , jedino jos da uzmem u obzir 4200.

Stan (fx) ili mercedes (TI4)?
Ne znam ni sam

Zaboravio sam da kazem glavnu stvar.

svrha izbora je zbog igranja u 1024x768 i to bez potrebe za ostalim filtriranjima slike. Dakle fps bez AA i slicnog.

dell je napisao(la):
Hvala na iscrpnim odgovorima ali jos uvek nisam nacisto, izgleda da je
5200 bolja kupovina od 9600se ali razlika u ceni je samo 10 € a u testovima (3d markici) oko 50 %, to je glavni razlog dileme , jedino jos da uzmem u obzir 4200.

Stan (fx) ili mercedes (TI4)?
Ne znam ni sam

Mercedes. :mrgreen:

U tom slucaju 4200, e sad ne znam po kojoj ceni nabavljas...

Ne znam kakvi su vasi kriterijumi sto se tice grafickih karti ali FX GF4 4200 me uopste nije zadovoljila. Prosao sam skoro kompletan evolucioni ciklus od S3 virge preko voodoo-a i tacno znam sta koja karta moze da pruzi.Do sada sam u svojim racunarima imao oko 30 tak vrsta grafickih karti i na njih sam potrosio brdo love.Sebe ne smatram grafickim expertom u tom smislu da silujem memoriju i gpu raznim overclock-ovanjem.Po meni, dobra graficka karta je ona koja na svom default taktu stabilno radi u aktuelnim aplikacijama.Svojevremeno sam se zgrazavao dok sam gledao klince kako u Quake 3 skidaju teksture samo da bi dobili na brzini to je po meni cist idiotizam!.Isto tako nikad nisam mogao da shvatim ljude koji su bacali po 400 DM za graficku kartu a pred sobom imali neku bednu petnaesticu koja nije mogla da prikaze ni pola od onoga sta je ta karta mogla da odradi.Trenutno imam Dell P1110 trinitron flat 21"
igranje u rezoluciji 1204x768 je bez antialaisinga smesno a povecavanjem rezolucije padaju brzinske performanse, e tu je Ti 4200 Puko! Ukljucivanjem antialaisinga brzina karte se skoro prepolovi. Mislim
da je ATI sto se toga tice sa svojim smoothvision standardom u velikoj prednosti.O prikazu DivX a da i ne govorim ,gledanje filma u full screen-u na TI 4200 me podseca na srednjovekovni mozaik. eye

Pa niko nije ni rekao da je 4200 majisplativija karta ikad napravljena. Ja sam npr najzadovoljniji bio sa V3 2000. Jeftina karta, ali sa slikom kojoj nije bilo ravne i sa pristojnim 3D prikazom (mada je nedostajalo par ,pokazace se bitnih, stvarcica). GF2 MX/MX400 je bio veoma isplativa i zahvalna karta takodje. Cak i sada u kombinaciji sa win 98 moze da potera sasvim pistojno brojne novije naslove (probao Gothic 2, Tron 2.0). Ne vide se dx8 efekti ali za ispod 20 eur koliko kosta kartica je odlicna.
Sto se FSAA sa ATI kartama tice: tacno je ali ima i solidnih preterivanja. Pusti noviji naslov sa odvrnutim FSAA u nesto vecoj rezolucijii na 9700pro ili brzoj pa ces da vidis slide show samo takav. Za 21' koji imas potrebna ti je papreno skupa karta da bi mogao da igras sa max detaljima u visokoj rezoluciji npr 1600x1200. Tako veliki monitori nisu za igranje. Bolja je varijanta manji monitor npr kvalitetna 17-ica i TV.
4200 je za pare koje kosta neprikosnoveni best buy (bilo nova bilo polovna).
Sto se kvaliteta slike divX formata tice: slika nije nista losija od bilo koje ATI karte cak i iz viseg cenovnog ranga. Tvoj glavni problem je ogroman monitor koji ti omogucava da vidis sve nedostatke divX-a. Isti prikaz sigurno imas i sa bilo kojom drugom (skupljom) kartom (ili vrlo slican).
Probao sam i ja podosta karti i pisem iz licnog iskustva.

ZverBre je napisao(la):
Ne znam kakvi su vasi kriterijumi sto se tice grafickih karti ali FX GF4 4200 me uopste nije zadovoljila. Prosao sam skoro kompletan evolucioni ciklus od S3 virge preko voodoo-a i tacno znam sta koja karta moze da pruzi.

pa eto, ja sam vozio sledece:

S3 ViRGE
Voodoo2
Voodoo3 2000
GeForce2 MX400
i sada R9000

a probao TNT2, GeForce3 Ti200 i Savage4,i odgovorno tvrdim da je 4200 odlichna karta za tih 80 evra shto koshta.

brate, voodoo2 je bio keva...

mada sam ja bio najzadovoljniji sa V3...

sa AMD-om na 300MHz u to vreme bio sasvim ok... UT radio ko zmaj, Q3 bio sasvim igriv, ostalo da ne govorim...

da da ... voodoo 2 bese to fina spravica. Secam se, prodao sam zlatnu kajlu da bih je kupio . voodoo 2 , matrox mistique i cuveni celeron 300a... e al se omatorilo..

ja sam bash povoljno doshao i do voodoo2 i do voodoo3... zahvaljujuci komshiji koji je radio redovan upgrade a nije znao kome da ih proda... :mrgreen:

Voodoo_NBGD je napisao(la):
ja sam bash povoljno doshao i do voodoo2 i do voodoo3... zahvaljujuci komshiji koji je radio redovan upgrade a nije znao kome da ih proda... :mrgreen:

ja jos uvek imam voodoo 35000 sa integrisanom tv covece karta je majka i bolje taj tuner radi od pinnacle-a koji sam kupio

igor2 je napisao(la):
(jedino ih hvale ljudi koji su emotivno vezani za svojih 200 eura koje su nekad dali za nju )

I oni koji su ukapirali da sve igre rade na njima fenomenalno :)
Jel to neko rece Halo? :mrgreen:

ZverBre je napisao(la):
Ne znam kakvi su vasi kriterijumi sto se tice grafickih karti ali FX GF4 4200 me uopste nije zadovoljila. Prosao sam skoro kompletan evolucioni ciklus od S3 virge preko voodoo-a i tacno znam sta koja karta moze da pruzi.

Apsolutno se slazem sa svim sto si napisao. Imao sam MSI Ti4800SE (dakle takoreci 4400) koji se fenomenalno overklokovao, ali je Radeon 9700Pro koga sada imam (figurativno :D) 14000000x bolja karta (i sto se tice 2Da i 3Da) i vredi/vredela je svaku paru. Kada sam nedavno startovao Call Of Duty bez (greskom) ukljucenih AA/AF nisam mogao da verujem kako ruzno izgleda.

p.s. imao sam i ja Voodoo 2+Matrox Mystique+Cel 300A :D

Minja je napisao(la):
Pusti noviji naslov sa odvrnutim FSAA u nesto vecoj rezolucijii na 9700pro ili brzoj pa ces da vidis slide show samo takav.

Ajde! To ce se desiti samo ako bi se desilo na bilo kojoj trenutno dostupnoj karti i u malom broju naslova.
Ti 4200 zaista nudi mnogo za svoju cenu, ali ne treba preterivati sa takvom logikom - isto vazi i za Pentium I ili 486, eto cele konfiguracije za <20€. :D

9600 Pro bih uzeo umesto Ti4200 'any day of the week and twice on Sunday'. 8)

sa druge strane

imam silura 4200 ti i radi kao sat na svim novim fps-ovima ukljucujuci i gore pomentui halo, naravno u 1024x768

PS. doduse malo je klokovana :mrgreen:

mikac79 je napisao(la):
...
ja jos uvek imam voodoo 3500 sa integrisanom tv covece karta je majka i bolje taj tuner radi od pinnacle-a koji sam kupio

Hoce li to da radi na P4 plocama?

Nazad
Vrh Dno