Šta je novo?

Bol u saci

G.Pikvik

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2005
Poena
319
Ljudi imam neopisiv bol u saci, izmedju kaziprsta i srednjeg, u korenu prstiju, dok koristim mis, kad dizem prst za scrool i sl...znaci bas boli da moram prestati sa radom...mis je neki jeftini hama opticki, srednje male velicine...

jel postoje neke vezbe za to, neka dijagnoza :), ili neki poseban mis koji pomaze tj. sa kojim mozda ne bih trpeo taj bol? uh, dosao i taj dan...:-devil-:

hvala na savetima...

Poslednja izmena:
Kupi misa za levoruke.

Promeni miša za nekog koji će ti lepo ležati u šaci. Verovatno ti je šaka prevelika za tog miša koji koristiš.

da, ovaj mi je verovatno mali pa se grci saka...mada mi to ranije nije bio problem, al eto...

razmisljao sam da uzmem neki mis sa scroll wheelom sa strane, kod palca, pa da ne moram dizati prst kad skrolujem, jel probao neko to, valja li? neke preporuke?

a mozda na kraju i probam sa levom rukom, mada dok tu ne naciljam sta treba .. :D

Poslednja izmena:
Jel se bavis nekim sportom, odbojka, basket?
Malo je verovatno da si ti tolki bol izazvao koristeci tj sedeci za kompjuterom po ceo dan...citiram
"Ljudi imam neopisiv bol u saci, izmedju kaziprsta i srednjeg, u korenu prstiju,"

To si ti negde istegao nekom fizickom aktivnoscu pa sad ruka mora da miruje dok se ne zaleci.

Hahh pa bavio sam se, al bas nazalost zbog silnog sedenja proteklih meseci nisam imao prilike za basket :D 100% je bol od misa, jer samo u toj pozi se javlja, i bas bas neprijatno, da moram skloniti ruku istog trena...doduse moguce da ce mi olakasati neki veci mis, koji pod celu saku padne...trazio sam neki sa tockicem sa strane, ali jos nigde nisam kod nas video, bar u NS...

Nekoliko puta sam morao da radim na laptopu (tuđem, bez tač peda i sa onim glupim malim džojstikom između tastera) pa sam se koristio onim malim portabl mišem. Uopšte mi nije jasno kako to neko može da koristi duže od 15 minuta. S obzirom da mi je šaka bila nekako stalno skupljena počeo je da se javlja jako neprijatan osećaj u zglobovima.

Na kućnom mišu (Logitech MX 510) nikad nisam imao ni najmanji problem.

Meni se slican bol javnja kad levom rukom koristim Touchpad na laptopu

Ja kod kuce radim levom a na poslu desnom rukom, i bolovi su nestali.

nikako da nadjem misa sa tockicem sa strane, ima li neko ovakav mis?

znam za taj, ali to mi je previse novca za mis. Ima li neki jeftiniji model :)

Zaradio si sindrom karpalnog kanala. Više ovde: http://en.wikipedia.org/wiki/Carpal_tunnel_syndrome

Manje sedi za računarom. Više se bavi fizičkim aktivnostima, sportovima koji uključuju aktivnost zglobova šake i ramenog pojasa.

Najbolji miš na svetu neće te spasiti bola (sindroma) ukoliko prečesto sediš za računarom.

Postoje razne aktivnosti koju jacaju saku, preporucujem da prilikom one aktivnosti koju najradije upraznjavas kad si sam sa sobom koristis obe ruke (malo leva pa desna).

Poslednja izmena:
kupi g9 i maksu koja ti najvise odgovara ...
to je najbolje resenje a mislim da je negde oko 6500 hijada .

Postoje razne aktivnosti koju jacaju saku, preporucujem da prilikom one aktivnosti koju najradije upraznjavas kad si sam sa sobom koristis obe ruke (malo leva pa desna).
AHAHHAHAH koji si ti kralj:D

Pa nema potrebe sa levom, lepo sam napisao da me desna muci, znaci sto se toga tice sve po starom ;)

a za CT sindrom sam se i bojao, al za to vec mora da se ide kod dr.

hm...posto cu za kompom sedeti do kraja zivota, nada je da se razvije tehnologija upravljanjem mislima :wc:

evo posle par dobrih basketa posredstvom lepog vremena, nestali bolovi, kao rukom odneseni...
videcemo dokle ce potrajati :d

evo posle par dobrih basketa posredstvom lepog vremena, nestali bolovi, kao rukom odneseni...
videcemo dokle ce potrajati :d

Ipak povedi racuna da ne predje u hronicno, obavezno kupi misa u skladu sa velicinom sake.

Tesko da je prestalo od basketa, pre ce biti da si manje bio na komp-u.

a LOL ovo je za potpis hehehe... a ti definitvno uzmi neki veliki mish i ja sam to imao sa nekim pijacharskim malim ali sad sa ovim nemam tih problema... imash onih Logitech zaboravio sam oznake koji JAKO dobro lezhe u shaci ;)

Nazad
Vrh Dno