Šta je novo?

Boki's Gaming Rig Ultima V1.0 :P:P:P:P:P

s7evin

Slavan
Učlanjen(a)
24.08.2008
Poena
304
Cao svima i prvo hvala sto ste odvojili malo vremena za ovo.
Ortak me je zamolio da mu sastavim neku pristojnu konfiguraciju posto mu je muka od semprona na 1.6Ghz i geforce 5200 :).
Komp bi trebalo da sluzi za gaming, download, muziku, filmove, i da radi 25h dnevno :)
Ovo je otprilike nesto sto sam ja zamislio:

Maticna:
ASUS M3A-H-HDMI- 65e
Graficka:
ASUS EAH4850- 140e
Procesor:
AMD Athlon 64 X2 7750+ - 85e
RAM:
2x 1GB Kingston HyperX DDR2 800MHz- 35e
Hard:
160-320GB ~40e
DVD:
Samsung S223F- 25e
Kuciste:
Antec 3Hundred- 55e
ili
Chieftec CH-02-R (ne znam tacnu oznaku)- 55e
Napajanje
Chieftec GPS 500AB-A 55e
ili
Chieftec GPS 450AA 45e
ili
CoolerMaster eXtreme power plus 400- 50e
ili
OCZ StealthXstream 500- 55e

Znaci buzdzet je oko nekih 450-500 evra i svako misljenje je dobrodoslo :)

core2Quad Q6600 152 evra
maticna 80 evra
Ati 4830 105 evra
2x2gb DDr2 800 Geil - 40 evra
WD640 AAKS - 60 evra
Lc power kuciste + napaj 35 evra
LG GH22NS30-RBB DVDRW + cita BR - 19 evra

Ova konfiguracija je 10000x bolja od one koju si ti smislio :)
A napajanje LC power od 420w ce izdrzati sve to ;)
Smesno je davati 100 evra za kuciste i napajanje za konfu od 450-500 evra...

p.s. ako mu bas ne treba veliki hard, tih 20 i jos plus 15evra moze da doda za 4850, mada nije velika razlika u performansama, a vise se greje i trosi struju....uz blagi OC postaje 4850......

Poslednja izmena:
možda grešim, ali ako će raditi 25h dnevno možda bolje neka intel c2d/q kombinacija? meni je doduše stari barthon radio pola godine bez gašenja, ali crkavalo je ljudima...

?
nemojte da sirite dezinformacije...

Smesno je davati 100 evra za kuciste i napajanje za konfu od 450-500 evra...

s' obzirom da covek hoce da drzi racunar ukljucen 24/7, upravo treba da uzme sto bolje napajanje. dakle, umesto tog q6600, da uzme neki dual core, bilo intel ili amd, i neko bolje napajanje od 420w lc-a...

?
nemojte da sirite dezinformacije...

s' obzirom da covek hoce da drzi racunar ukljucen 24/7, upravo treba da uzme sto bolje napajanje. dakle, umesto tog q6600, da uzme neki dual core, bilo intel ili amd, i neko bolje napajanje od 420w lc-a...

ne širim dezinformacije, duroni su ljudima crkavali na kilo, možda zato što su držali komp u furuni, ali su crkavali... od tad ja ne njušim nešto amd. ali opet jedan od najdražih rocesora ikad mi je barthon 2500+ u kombinaciji sa nf7-s v2.0. svejedno sad ne bih uzeo amd. moje subjektivno mišljenje... u suštini realno sada su slični.

elem... slažem se za napajanje... bolje uzmi neki dual core, a bolje napajanje, i nemoj molim te 4830, dodaj tih 20 eur za 4850

ne širim dezinformacije, duroni su ljudima crkavali na kilo, možda zato što su držali komp u furuni, ali su crkavali... od tad ja ne njušim nešto amd.

ja stvarno ne znam o cemu ti pricas. niti se secam da su duroni crkavali na kilo (?!?), a i da jesu, ne vidim kakve to ima veze sa tim da li su ti ljudi drzali svoje racunare ukljucene 2, ili 24 sata dnevno. a posebno mi nije jasno kakve veze danasnji x2/phenom procesori imaju veze sa falicnim duronima!?

upravo su zbog slicnih nepotpunih linija rezonovanja ljudi i obeshrabreni da kupuju amd-based sisteme...

Polako :p, hvala na savetima i mislim da ce komp otprilike da izgleda ovako:

Maticna:
DFI BloodIron- 70e
Graficka:
ASUS EAH4850- 140e
Procesor:
Intel Core2Duo e5200- 65e
RAM:
2x 1GB Kingston HyperX DDR2 800MHz- 35e
Hard:
160-320GB ~40e
DVD:
Samsung S223F- 25e
Napajanje
OCZ StealthXstream 500- 55e
Kuciste:
Antec Three Hundred- 55e

Sve zajedno nekih ~485 evrica + onih 15 za pljesku i pivo :)

Nekako mi se cini da je bolje da sve to stoji na malo boljoj ploci, a 7750 je nesto malo bolji od e5200, mada ne verujem da bloodiron to ne moze da izvuce...

ja stvarno ne znam o cemu ti pricas. niti se secam da su duroni crkavali na kilo (?!?), a i da jesu, ne vidim kakve to ima veze sa tim da li su ti ljudi drzali svoje racunare ukljucene 2, ili 24 sata dnevno. a posebno mi nije jasno kakve veze danasnji x2/phenom procesori imaju veze sa falicnim duronima!?

upravo su zbog slicnih nepotpunih linija rezonovanja ljudi i obeshrabreni da kupuju amd-based sisteme...

o tome i pričam, ne žele ljudi da kupuju proizvod od firme od koje su videli da predhodni proizvodi ispustaju dušu... realno u loše provetrenom kućištu, sa pola kila prašine na kuleru i sve to nabijeno u fijoci od radnog stola (a to su baš uslovi u kojima ljudi kojima nije stalo do kompa čuvaju svoje mašine) + da radi 24h dnevno mnogo veću šansu ima da rikne amd nego intel... bar je tako bilo davno nekad... ne mora da znači da je tako i sad... i sam kažem da sam bio ponosan vlasnik amd mašine koja nije gašena, ali bukvalno nije gašena pola godine... samo mi nešto ovi novi ne ulivaju poverenje (al opet to je subjektivno...) svi u mom okruženju pričaju kako su amd procesori sad extra, i reviews idu u njihovu korist, i cene, i sve, ali opet niko, i to baš niko od njih ne kupuje amd based mašine.... sve je to opet relativno, i ne mora da se pokaže kao ispravno....

elem, ta konfiguracija je totalno ok, uživaj... mada bi opet ploča i memorija moglo malo bolje, ali apsolutno nije neophodno i ovo je cool

pozdrav!

Poslednja izmena:
Maticna:
DFI BloodIron- 70e
Intel Core2Duo e5200- 65e

ne znam koju to verziju bloodiron-a uzimas, ali nigde nisam video p45-t2rs ispod 100eur. vodi racuna o tome da nije u pitanju neki bloodiron sa starijim chipsetom...
i, ako nije velika doplata, umesto e5200 uzmi e5400.

Mozda ipak treba razmisliti o memoriji na 1066. ;)

ne širim dezinformacije, duroni su ljudima crkavali na kilo, možda zato što su držali komp u furuni, ali su crkavali... od tad ja ne njušim nešto amd. ali opet jedan od najdražih rocesora ikad mi je barthon 2500+ u kombinaciji sa nf7-s v2.0. svejedno sad ne bih uzeo amd. moje subjektivno mišljenje... u suštini realno sada su slični.

elem... slažem se za napajanje... bolje uzmi neki dual core, a bolje napajanje, i nemoj molim te 4830, dodaj tih 20 eur za 4850

LOL

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno