Šta je novo?

Bojkot Telenora a mozda i drugih operatera?

Da li biste ucestvovali u bojkotu?

• Da

Glasovi: 67 47.5%
  • Ne

Glasovi: 74 52.5%

• Ukupno glasača
    141
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Genghis Khan

Čuven
Učlanjen(a)
18.03.2001
Poena
680
Pozdrav svima,

Interesuje me da li smatrate da bi neka vrsta bojkota urodila plodom?

Znaci da se organizujemo za neko vreme (10ak dana) i da na 2-3 dana iskljucimo telefone pokazujuci da i u Srbiji korisnik ima svoje JA. Znam da je mnogim ljudima ovo problem ali razmislite o tome da smo normalno ziveli i pre upotrebe mobinih telefona. Ovo bi moglo da pomogne jer bi sama svrha mobilne telefonije izgubila smisao kada vecina korisnika ne bi bila dostupna. Ne smao da vi ne biste trosili minute vec ni ljudi koji vas zovu. Svestan sam da mnogima mobilna komunikacija zivot znaci ali sam siguran da bi vecina korisnika mogla da iskljuci telefone na 2-3 dana bez nekih posledica.

Morali bismo da smislimo nacin promocije jer cikularna pisma ljudi ne shvataju ozbiljno a i kod nas se interenet ipak slabo koristi. Glupo je organizovati sve ako ce se na kraju zavrsiti kao i akcija sa mlekom. Onda bolje i da ne pokusavamo.

Ovakve akcije stvarno retko (mozda i nikada) prolaze dobro u Srbiji ali ko zna, mozda se situacija nekada i promeni a kada jednom bude tako svima ce nam biti mnogo bolje!

Misljenja?

Ukoliko smatrate da bi ovo moglo da uspe, mogli bismo da se organizujemo pa da krenemo :)

U zemlji Srbiji bilo kakav bojkot bilo cega nikad nije niti organizovan kako treba, niti uspeo, tako da smatram da ce i ovo biti mlacenje prazne slame. Kao drugo, meni mnogo vise znaci da se cujem sa dragim ljudima kad ja ili oni to pozele, nego da budem nedostupan zbog tamo nekog Telekoma/nora koji nece ni primetiti da me nema.
Zbog svega toga necu da ucestvujem u bojkotu.

Zaboravio si da obrazlozis zbog cega bi trebali da bojkotujemo Telenor a mozda i ostale. ;)

bice isti efekat i ako se dogovorimo pa sutra svi stavimo prezervative na glavu i izadjemo na ulicu |>>

Moje misljenje je da zbog takvog stava "to nece upaliti,mene jednog niko nece primetiti..." bojkoti nemaju efekta. Jedinka tesko biva primecena, ali zato ogromna masa ljudi ima sanse. Naravno, cilj bojkota treba da je dobro smisljen kao i nacin na koji ce se taj cilj ostvariti. Bas me zanima sta bi se desilo kada bi se jednom ljudi stvarno slozili i bili istrajni u ispunjenju nekog cilja?
Pa posle svih onih postupaka mobilnih operatera tipa " PROMO" i "u skladu sa tedencijama na trzistu...", meni je jasno zasto neko hoce da bojkotuje, i da im pokaze da nismo mi tu zbog njih, vec da su oni tu zbog nas!

Poslednja izmena:
Nema sanse da uspe zato sto ovde ljudi nemaju drustvenu svest, samo ja, ja, ja, ... Potvrdu ove teze mozes videti na svakom cosku.

Stvarno, a što da ih bojkotujemo?

mozda bi neka takva akcija, dobro organizovana i urodila plodom. mozda...

samo ni meni nije jasno zasto bismo najpre trebali da bojkotujemo telenor, a tek onda mozda i druge operatere? dobro, svako ima pravo na svoje misljenje i principe zaokruzivanja... ovaj, zakljucivanja.

mene vise brine jedna maximalno interesantna firma. dugo se bavi gradjevinarstvom. svakodnevno zida li zida... cene, nazalost. :)

ali, to je druga tema...

Nažalost, ne bih mogao da bojkotujem bilo kog operatera ni na dva minuta, jednostavno bez mobilnog sam kao vatrogasac bez šmrka (mislim na posao naravno, privatno jedva i da koristim mob :) )

Dok mi ne das, brate, jedan dobar razlog da bojkotujem, pogotovo Telenor, moj telefon ostaje ukljucen :).

Mislim, daj bilo kakav razlog bojkota. Sve si propustio osim onog glavnog :) .

pa kako sam ja shvatio, prvi pasus je razlog ... neko privremeno oslobadjanje od obaveze koju sobom nosi mob telefon, odnosno neko davanje oduska ...mogu reci da shvatam coveka, ali kod nas takva akcija zaista nema sanse ... rulju je tesko povesti u bilo kom pravcu, a kamoli ih nagovoriti da se odreknu svojih slatkih navika

zasto telenor ni meni nije jasno ... jer ako sam dobro shvatio nameru, bojkot je mobilnog telefona kao servisa, a ne odredjenog provajdera

Kako kaze moja keva, drugo najbitnije otkrice je mobilni (tochak no 1)...Ja kao ja bez moba mogu 7 dana laganizza, al` pos`o...moram budem dostupan....

Niko nije rob mobilnog telefona, to je jednostavno makina koja olaksava i zivot i pos`o...Zahvaljujuci njemu, mogu po ceo dan da visim u gradu, kafitji & stuff, u suprotnom bih mor`o da sedim pored fixnog :D Ako se vi osecate kao da vam je mob obaveza....pa bacite ga, nije vam ni telenor, ni telekom, ni vip kriv...k`o da vas neko tera da koristite penu za brijanje i brijach umesto rdjavog noza..

Cene su po meni ok, ko koga tera da talavanji po 10 minuta na mob?A ono "pa to je bio promo period"...Il` prochitajte lepo ugovor pre potpisa, ako vam se neshto ne svidja, molim lepo, prepaid. ako su prekrshili odredbe ugovora, molim lepo, tuzba. Ak` vam se ne svidja maxi, molim lepo, Svajcarska :D Pa kad pola Srbije ode u druge zemlje, nek` vide k`o ce da im kupuje lebac (im bem).

Svi imamo mogucnost izbora...E sad ako neko prospe prichu kako mi u stvari nemamo izbor, nek` se nosi na Brankov most, pa nek izabere sa koje ce strane da skochi :D

Ak` vam se ne svidja maxi, molim lepo, Svajcarska :D Pa kad pola Srbije ode u druge zemlje, nek` vide k`o ce da im kupuje lebac (im bem).

iako smajli verovatno treba da pokaze kako se malo salis, primer i nije bas saljiv. kome se ne svidja - u svajcarsku? tuzno je ako treba da odem, da bih nekome nesto dokazao. usput, nista on shvatiti nece. nastavice da dere dalje, upravo za onoliko % vise, koliko je poceo da gubi zbog onih koji su otisli.

inace, logika u kojoj su opcije da ti dzelat dere kozu i ti to prihvatis, trpis i cutis ili krenes u beg, na zicu pa gde stignes je opasno dobar, patentirani srpski modus vivendi. on nas je i doveo tu gde smo...

pitam se samo zasto npr. u svajcarskoj ne prihvate taj i takav modus i da onda oni imaju izbor da ostanu ili beze. pa da za njih mi budemo zemlja obecana... nikad bilo, niti ce biti!

Bojkot mobilnih operatera? Eto jos jedne gluposti po kojoj bi bili prvi na svetu.
A i na pravom mestu je pokrenuta. 50 clanova foruma.
Get serious.

Zvuci kao onaj bojkot stranih kompanija u Srbiji...

Uspesnost ce biti na nivou kao da sutra neko organizuje bojkot Eps-a tako sto ce svi pogasiti sijalice i sedeti u mraku sledeca 3 dana. Ideja potekla sa drugog foruma kojima kao da je tarifni paket i mobilni telefon jedina stvar koju imaju u zivotu.

Poslednja izmena:
u pravu je marko_84.
Niko Vas ne tera da koristite mobilni,ko ce bojkotuje slobodno

Ali zasto? Sta je cilj tog bojkota? Mislim.. ako Telenor kaze.. ok uplasili smo se, mnogo ste mocni, sta zelite da promenimo pa da vise ne bojkotujete nasu mrezu?
Ne pada mi na pamet da ugasim mob. na 2-3 dana bez ikakog razloga.

iako smajli verovatno treba da pokaze kako se malo salis, primer i nije bas saljiv. kome se ne svidja - u svajcarsku? tuzno je ako treba da odem, da bih nekome nesto dokazao. usput, nista on shvatiti nece. nastavice da dere dalje, upravo za onoliko % vise, koliko je poceo da gubi zbog onih koji su otisli.

pitam se samo zasto npr. u svajcarskoj ne prihvate taj i takav modus i da onda oni imaju izbor da ostanu ili beze. pa da za njih mi budemo zemlja obecana... nikad bilo, niti ce biti!

Mentalitet batjo, mentalitet. Srbin ce, kad ode u Svajcarsku, postovati propise, kad mu odrape kaznu po glavi. A Svajcarski propisi jesu, za moj ukus, maaaalciice surovi, i prilagodjeni su fazonu "Ako u prostoriji u kojoj boravi 20 ljudi ima jedan nepushach, ko zapali cigaretu, kazna 3K franaka". A mene za menjanje nechega u ovoj zemlji apsolutno zabole. Za koga da menjam? Za morona koji ti na zuto svira na semaforu da krenes? Individui cu uvek pomoci, a mentalitet promeniti ne mogu, niti zelim.

Kad ti ne odgovara, nemo` pokushavati da promenish sistem na kojem si, neg` predji na drugi sistem. Uglavnom su ti koji su tokom poslednjih xx godina pokushavali da promene sistem zavrshili u stanovima svojih roditelja (koji su za razliku od njih neshto radili) ili iskoristili sistem pa zavrshili u kucerinama....

Tak` da gospodo, tim bojkotom necete nishta postoci, samo sebi shtetu pravite...Da je svima loshe, svi bi se bunili, tak` da, izvedite zakljuchak.

PS: Zakljuchak nije "ajd da zavrnemo i iskoristimo sistem da bi nam bilo dobro"

Poslednja izmena:
Dakle 18 poruka, a niko da objasni zbog čega konkretno bi trebalo da se bojkotuje Telenor i/ili ostali operateri! :S:

Do tada, mogu samo da citiram Maxu iz jedne ranije rasprave

Da, a najviše se radujemo ovakvim gej tredovima... :)

Ako ti sve kod telenora odgovara, onda ti nemash zashto da ga bojkotujesh i nema potrebe da ti neko objashnjava. Nema ljutnje, kome neshto ne odgovara bojkotuje, kome odgovara cjuti i uzhiva.

Ovo ima smisla samo u uslovima monopola na trzistu.
Ako nema monopola, kao npr. kod banaka, zatvoris racun u jednoj i ides u drugu, jednostavno...

Ma ko hoce da bojkotuje neka bojkotuje, gomila ljudi odavde se nakupila para prodajuci telefone za koje su sklapali ugovor sa istim, a sada hoce da bojkotuju ... ne vidim zbog cega, da nije bilo telenora mi ne bi smo videli telefon preko mobilnog providera bolji od nokie 3300 ... a ako su vam braco Srbi cene visoke, pa daj onda da bojkotujemo fiksnu telefoniju ili one sto ne daju da se koristi VOIP ... da toga ima kod nas u zemlji i cene mobilne telefonije bi bile jeftinije... i naravno ko misli da je telenor ovakav ili onakav ima covece jos dve opcije Telekom i VIP pa nek izvoli.
Bojkot ... lol bolje da trazi svako od nas povecanje plata pa nece biti problema sa cenama bilo cega.

Jaksa: kod nas kao da je monopol:) i to ne mislim samo u vezi mobilne telefonie, nego svega:) Kod nas niko ne razmishlja, jao komshija je jeftiniji daj da skinemo cenu i mi, nego komshija je skuplji aj i mi da deremo :)
offtopic u vezi sa proshlim postom:
Meni se uzhasno svidja moto nemachkih prodavaca AUDIJA kada ti kazhesh da je AUDI skip, oni ti kazhu : Audi nije skup, samo ste Vi gospodine loshe placjeni, razmislite o promeni posla:) Crnjak, josh da u Srbiji ima posla.....tolika je nezaposlenost da ljudi rade za kikiriki, samo da prezhive:( tuga golema.....

Poslednja izmena:
Ja namerno uvodim u pricu banke, jer sam licno nezadovoljan uslovima koji nam se nude, ali ne uspevam da ne koristim njihove "usluge". Situacija je takva da su interesi kapitala nemilosrdni.
Ko moze bez mobilnog, bez banaka, mleka..nek izvoli.

Dakle 18 poruka, a niko da objasni zbog čega konkretno bi trebalo da se bojkotuje Telenor i/ili ostali operateri! :S:

Do tada, mogu samo da citiram Maxu iz jedne ranije rasprave

Zoni vrati se, sve ti je oprošteno :d
PS
bojkot, čemu to. Jeste, ugasim mob kada mi sve dozlogrdi i to je to, a inače tred je gloop.

U jeee... ceo forum se žali na svoje mobilne operatere, kako se utrkuju i kopiraju jedni druge koji će pre i gore da promeni uslove ugovora, da ukine povoljnosti, da poveća cene i uslovi veću potrošnju, kako nemaju mehanizme provere ni te i takve loše uslovljene potrošnje, svi otprilike (svako ima neku svoju muku, a većina ih deli zajedničku) znaju o čemu je reč, a onda kad se povede tema o tome kako pokušati da se stane na put bahatoj logici velikih kompanija "zašto da im poboljšamo uslugu, kad ne moramo", čak i u naizgled oblastima bez monopola (da ne pominjem internet veze ili fiksnu telefoniju, ili čak gorepomenuto mleko i mlečne prerađevine) - svi se prave blesavi. Još kao pametujete, nemate vi pojma, iznad situacije ste i ostalo... Možda bojkot i nije prava stvar, najverovatnije nije, ali treba poduzimati inicijative u svim delatnostima i oblastima života i pokušavati popraviti stvari. Takve inicijative, ako već nemamo snage, ideje ili volje da ih započnemo, treba ili podržati, ili konstruktivno kritikovati u cilju izmena i započinjanja nekih drugih, smislenijih ili efikasnijih.
Ko je ulugama operatera zadovoljan, nema potrebu da se javlja na ovoj temi, osim ako ima neki poseban interes od odbrane ovih kompanija.
Ja sam uslugama Telenora nezadovoljan, skorijim promenama u prepaid i postpaid paketima nezadovoljan, posebno zaokruživanjem 60+1, život mi ne zavisi niti od točka, niti od mobilnog telefona, mada oba izuma intenzivno koristim, i mogao bih podržati ovaj bojkot, jer pametnijih ideja nemam, trenutno.

p.s. El Toro voli zaključavanja, ne dajte mu ključ. ;)

Lock & Delete

Pa evo konstruktivno da Vam pomognem, smislite neku razumnu ideju i pokušajte da je sprovedete u delo. Ovo je daleko od razumnosti. Ako se rec 'inicijativa' moze u nekoj dimenziji povezati sa otvaranjem poll-a na bench forumu onda sam ja debelo u zabludi.

Sto da se zakljucava, bolje u ovakvim tredovima da se kanalise shum nego okolo nasumice :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno