Šta je novo?

Boiling point-da se mučim ili ne?

ToxiC

Čuven
Učlanjen(a)
12.12.2002
Poena
679
Instalirao sam i zaprepastio se od zahtevnosti!!!
sa 512 rama (B2500@3200oc, R9800Pro) trza, koči, zapinje, cvili...... skoro pa neigrivo!
sumnjam da je zbog rama, jer sva podešavanja u setup-u ne utiču toliko na igru i optimizaciju!!
spoiler
sad sam u onom gradu na početku, i smaram se da zaradim neku kintu !!

jel igra vredna ovog, na početku, smaranja po gradu u cimanja sa grafikom, uopšte?

Igra je vredna svakog sekunda FANTASTICNA JE!!! A sto se tice zahtevnosti sigurno je u pitanju memorija jer meni na dolenavedenoj masini ume nekad da pocne da krlja hard,koji nije preterano pun,a nece biti da joj je GF 6800 malo.

Sve u svemu nemoj da je deinstaliras mnogo ces propustiti neverovatno cega su se sve setili -kad sam vozio po nekom sumskom putu po kisi kola su zesce proklizavala,pirane u reci,blurovenje posle tekile!!! Drugo odusevilo me je sto ne pocinjes sa nekom ultra-super-mega opremom i kolima nego sa onom krsinom,a sto se tice memorije nikad nije bila jeftinija nego sad.

P.S. Jeli jel' znas gde se nalazi prodavnica oruzja -u odnosu na motel? Barmen mi je rekao da je ispred Waterfronta,samo mi nije rekao gde je to :wall:

Poslednja izmena:
Vrh i sjajan putokaz u kom smeru treba ici u buducnosti. Vredna svake sekunde!

Definitivno ti treba za igru 1gb rama.Inace igra po meni mnoogo obecava, igrao sam malo i koliko sam primetio odlicna je.

Ma daleko od toga, pucanje je sekundarna stvar, ultra dobar RPG, neverovatno koliko je detaljno, pogled je iz prvog lica, dobro ima i pucanja,ali uopste nije u prvom planu

Naravno. Ultra kompleksna igra koja je sjajna simbioza i putokaz zajedno sa Stalkerom. Mislim da ova igra i Stalker definitivno uspostavljaju nove standarde koje je tesko stici, a pogotovo ih konzole nece stici. Radi se o bukvalno interaktivnim svetovima, sa svim svojim zakonitostima, pravilima, nelinearnoscu, pricom, kompleksnoscu, osecajem ispunjenosti prostora i osecajem alternativnog sveta u single playeru kakav dosad nije vidjen sem ummorpg igrama, koje su opet (malo suvise) okrenute nekoj vrsti fantastike, bio to World of Warcraft, Everquest, City of Heroes, Guild Wars ili Matrix Online.

Jeste da je igra neoptimizovana za danasnje standarde od 512 i manje mb rama (mada je pitanje ima li opravdanja za neuzimanje vise rama jer je 1gb danas zaista nesto najnormalnije, premda i ja imam "svega" 512mb) i da ce joj to oduzeti dosta fanova ali ovo je definitivno igra buducnosti, nesto sto samo pc moze da pruzi. Moj vam je savet da ukoliko i ne mozete da je igrate sada ili da podnesete seckanje ovu igru obavezno sacuvate u svojoj kolekciji i date joj sansu sa prvim sledecim apgrejdom

Slobodno je deinstaliraj

Batice igra nije mozda losa, ali je ovo vec drugi naslov koji je izdao ATARI a da je bagovita.Ja iskreno volim kad igra klizi i ima lepu grafiku, ali ovo je preterano zahtevno.Igre kao sto su DOOM 3,HL 2 i FAR CRY koje su odlicne na tvojoj navadenoj konfiguraciji jedu malu decu u nekim normalnim setovanjima.Prema tome nek ATARI sam igra svoje neoptimizovane igre a ti uzivaj u naslovima koji su provereni i brate rade, a ne terba ovo pa onda ono pa kad nabavis ono uzmi onda to i kupis komp od 2500 oera!A siguran sam da vecina nas nema tu kintu da bi mu radin tamo neki BIJLER PETROLEJ!

@bubu63
u tvojoj izjavi ima istine, ali ako su svi pre tebe a posle mene rekli da je igra odlicna vredi je nastaviti :)

@Filipenko Brate, ti je nahvali kao da je jedna od najboljih igara svih vremena a skoro niko o njoj ne prica a i ne zna se za nju. U svakom slucaju cu je uzeti, moram to da vidim. A imam i 1GB ram-a. :)

U kom je fazonu taj RPG, sta nadogradjujes i kako?

Da je jedna od odlicnih igara jeste. Da ima mane ima. Ali je ovo putokaz u kom smeru treba da idu igre ovog tipa. Znaci sve smesteno u jedan interaktivan svet ciji si ti deo a ne kicma, da nadogradjujes svoje osobine koje ce ti omogucavati da lakse/drugacije resavas zadatke, da se kreces unutar jednog sveta po mogucstvu nelinearno. Naravno, ovde je to izvedeno mnogo autenticnije nego u recimo GTA SA koji to uopste nema, ali se bezobrazno reklamira da ima. Sta ja da radim sto ovu igru nisu izreklamirali na sva zvona, sto objektivno mnogo swapuje i sto nije prosta poput drugih "klasicnih" fpsova ili poput pomenutog GTA SA i treba mucnuti glavom tu i tamo.
U buducnosti se nadam da ce zanr igara iz prvog lica imati upravo ovakve dimenzije i razvijati se u 2 smera - 1) interaktivni svet u kome si ti smesten u ulozi prasinara pa se uzdizes, kao sto je to ovde i kao sto ce biti u revolucionarnom Stalkeru i 2) "klasican" fps ali sa skoro totalnom slobodom izbora nacina tj. puta kako do kraja misije, koncept primenjen u Chrome-u, Far Cry-u, uskoro i u Chromeovom nastavku SpecForce, koji se btw pozlatio, nego cekamo "domacu" verziju, jer ja pomazem Srbiji i kupujem "domace" :smoke:
Ovakve igre sa vizionarskim konceptom treba hvaliti na sva usta i po cenu gutanja mnogih objektivnih mana jer njima treba teziti, igrama objedinjenih koncepata, a ne skaradnim i vec dosadnim naslovima kakvih je 95% na pc-u/101% na konzolama

A sem toga mozda ce izaci neki patch kao za Deus Ex 2 pa ce biti manje zahtevna,mada kolika je oblast igre nemamo sta da se bunimo sto se tice zahtevnosti po pitanju memorije.

Drugo i Far Cry kad je izasao retko ko je mogao komotno da je igra,pa smo je opet svi igrali,naravno da ce neka igra koja toliko odskace od ostalih po kvalitetu i atmosferi (nove ideje i da ne pominjem) zahtevati mnogo vise nego na primer Doom3 gde ne mozes da zalutas sve i da hoces.

Igra je zaista prekompleksna i fantasticna. Nikada nisam video tako veliku 3D mapu, sa dobrom grafikom, a da sve radi odjednom. Medjutim, ja sam stavio i 1.5G RAM-a (inace imam ono u potpisu) da probam - i i dalje je swapovalo. Instalirao sam patch, opet isto. Nije zahtevna sto se grafike tice, kad si na jednom mestu, sve klizi, ali kad se vozis, uzas!
Ne znam kako su tako lose optimizovali. Da su se otvorili i pazarili CryEngine (FarCry), sve bi letelo, bilo jos lepse i bez bagova. Naleteo sam na par bagova koji su onemogucili resavanje bitnih kvestova, sto sam trazio na njihovom forumu, da vidim je li samo kod mene, i svima se to uglavnom desava. Onda imas nesto da prepravljas u nekim fajlovima i to sa HEX editorom i ja sam se pozdravio sa igrom... Mislim, mozda je nekad obrnem, kad je ispeglaju i kad budem imao 3 GB memorije :) Inace, sve ostalo je zaista fantasticno.. ali vredi jedino ako imate zivce kao konopce...

Pa to je stvarno neverovatno. Ja jednostavno ne mogu da verujem sta ti ljudi rade. I to ne mislim samo na ovu igru, nego generalno. Ljudi jednostavno ne mogu da urade dobru igru pa to ti je. Kao sve je super, sjajno, fenomenalno ali ti treba 3GB ram-a. Isto je bilo svojevremeno i sa FC-om i sa DOOM-om i i HL-om i sa Vampirima. Tako malo fali igri da bude nevidjena a bez toga je S*ANJE najobicnije. Jedino opravdanje bi bilo ako je problem u "verzijama koje mi igramo" .

Malo me tesi to sto si ti Max ispljuvao i Vampire propisno, da ti na toj zivotinji od kompjutera koji imas jedva radi u nekim deonicama ali meni je igra 100% radila savrseno. Ono sto malo secne kad' se pojavi novo okruzenje, to ne racunam, jer mi ne smeta. Max, da li ima smisla igrati igru i bez resenja tih kvestova?

I na kraju Filipenko, Urgh, da li vi to zaista IGRATE ili samo pricate kako je sjajno i bajno ali je neigrivo?

Ja ne mogu da razumem te programere, ZASTO izbacuju takve igre, zasto, zasto!?? Pa bolje i da sacekaju ako treba i godinu dana ali da urade kako valja nego da izbacuju ubagovane i neoptimizovane igre. Ne razumem cemu igra ako ne moze da se igra!?!?!?!?!? PROKLETSTVO!!!! :wall:

Da li igra vise swap-uje nego Vampiri, recimo?
Da li je zahtevnija od DOOM-a u trenutku kada je izasao?
Ili od FC-a?

Ukratko, da li da je uzimam aman ili ne!?

Poslednja izmena:
:D Ma smiren sam ja, samo jednostavno ne mogu da shvatim neke stvari.
Izgleda da vise nije bitno napraviti dobru igru, samo je vazno uzeti lovu od igraca na brzaka, dok jos ne uvide da su se *****ali.

Veruj mi i meni smeta kad pocne malo da secka,sto mislim da moja masina ipak ne zasluzuje (a ni dzep :d ) ali je toliko zanimljiva da me jednostavno vuce da je opet upalim i opet i opet...

Evo sad vec 4. put pocinjem jer mi se nije svidelo kako sam poceo pre toga, a to sto secka,pa sta seckao mi je i Far Cry kad je izasao, pa sam ga opet zavrsio nekoliko puta.

Ne, ne igram je, vec samo upalim kad idem u komsiluk da opteretim procesor. Sto se tice vapaja, uputi protestno pismo programerima, agituj za njihovo uklanjanje, angazuj nekog od agenata DBa da likvidira sefove tamosnjih izdavackih kuca, ne znam...

Igra zahteva dosta rama jer je jednostavno takva. Hoces, neces, ne moras. Jedno je sigurno, ti prokleti programeri od tebe sigurno nece uzeti lovu na brzaka, ako shvatate sta hocu da kazem

S'vremena na vreme izlaze ovakve stvari koje celokupnu scenu ili sokiraju novim konceptom i/ili vuku unapred. Nazalost, nema svako razvojni tim od 30-40 najjacih programera da moze da optimizuje kod da radi na svemu. Niti je to moguce ponekad.
Uvek mozes uzeti ps2 ako volis jednolicne igre prostog gameplaya gde je izazov stisnuti 4 dugmeta na dzojpadu u pravilnom redosledu i tajmingu, a ne mucnuti glavom

Ja sam baš prije dva dana završio igru i igra je odlična.Igrao sam negdje oko tri tjedna svaki dan po 2/3 sata.Od početka je više rpg radiš za vojsku,mafiju,gerilu,bandite,CIA-u i paziš da ne odeš u preveliki minus sa bilo kime jer su ti onda neprijatelji.Iz mojeg iskustva sa vojskom je najbolje biti dobar jer kontroliraju sve kontrolne rampe.Usput za sve odrađene poslove dobiš lovu kojom onda možeš doči do informacija o svojoj nestaloj sestri.Nemoraš baš sve platiti možeš i obilaznim putem.Pošto nema levela mogu reči da je zadnja trečina igre čisti FPS.
Po meni igra je savršena i tko voli takve igre poput Deus Exa i slične trebao bi obavezno odigrati.
Što se tiče grafike ona je vrlo dobra,jedino kod učitavanja nekih djelova zna doči do zastoja i sa gigu rama.Bugova ima sa zvukom, meni je jednom jednostavno nestao auto,nekad se igra zna zamrznuti kad hočeš sejvati ali sve se to događalo bez patcha.

Izvini, ali ne znam da li si procitao Maxov post. Covek je lepo i eksplicitno objasnio kako igra ima bagova i mimo zahtevnosti. To o cemu ti pricas nema veze sa ovim sto sam ja pisao. Ti kazes da je dobra ideja, koncept itd. i to jeste super, ali dzabe ako je neigrivo. To bi mozda moglo da prodje kao neki demo ili prezentacija onoga sto bi trebalo da se pravi u buducnosti.

A tebe cu prvoga da pitam kada se pojavi Stalker sta ces reci o njemu. Ne znam zasto unapred pricas da ce igra biti revolucionarna itd. To sto si mozda video ili igrao demo ili video igru na TV-u ne znaci nista. Ti ces, doduse, mozda i reci kako je igra super, da bi opravdao ovo sto si sada rekao (i verovatno ne samo sada) ali vec vidim kakvi ce komentari da budu. Sve je to stvar propagande, kao i u politici. Pogledaj FC - ni jedna rec a kakva igra! ISTO to ste pricali i kada je izlazio DOOM 3 pa katastrofa, pa za HL isto tako, vecina je bila u fazonu "sta je bre ovo?" i tako ce, ubedjen sam, biti i kada izadje Stalker! Ne znam cemu uopste tolika euforija oko izlaska jedne igre. Ipak je to igra, nije Srbija usla u EU.

I da, nemoj da me teras sada da trazim po starom GTA:SA thread-u kako su "znalci" sa ovoga foruma velicali igru i pricali kako ce to biti nesto nevidjeno, neverovatno, apsolutno fabulozno..... i? Sta je bilo?

Kao prvo slobodno kopaj tredove, ja sigurno nisam medju onima koji su pricali kako je GTA SA cudo, tu ces naci drivera, hajlija, borisa lozaca i slicno...

Kao drugo nemam pojma o kakvim quest problemima Max govori. Verovatno je pucao u sve sto stigne pa kad se igra pogubi jer je to lice trebalo da da ili resi neki naknadni kvest onda je ko zna ko kriv ;)
Sto se tice optimizacije igra radi podnosljivo. Naglasavam podnosljivo. Maxi naravno secka sta god da stavi jer su njegova setovanja 1280*1024*16xaa*16xaf sa view distanceom na maksimum, sve napucano

Stalker ce biti revolucionarna igra zato sto ja tako kazem :d Ja nisam rekao da ce hl2 biti revolucija, to opet moras da se obratis drajveru, borisu lozacu itd. :D Nisam rekao ni da ce D3 biti revolucija vec rimejk starog Dooma.

Ne znam sta da ti kazem, valjda nisu ovo igre za tebe :) Cemu toliko nerviranja a da je jos nisi ni video/probao? Ja recimo ne znam, mozda bih mogao da zamenim ove 4.5 (ili 4.6, 4.7, nemam vise pojma) sa novim 5.6 drajverima, mozda ce ici bolje, ko zna...Opusti se, covece, i uzivaj. Ja odo u prasumu da se tabam sa vojskom tj. zlocinackim udruzenjem koje ucestvuje u zajednickom zlikovackom poduhvatu :)

Ma u redu je, glavno je da je ta igra sada meni sledeca na spisku. :)
Peace. :)

U pravu si, pricam a nisam je ni probao, isto su me tako smorili i za Vampire (ko je rekao Max?) a radili su mi super. Imam 1GB memorije tako da cenim da ce moci da se igra.

Ne lupaj filipenko, nije mi prvi put da igram rpg... a i pogledaj malo strane forume... :)
Raptore, ne znam kakve je to probleme imao HL2 i FC - te igre su zaista bile optimizovane od samog starta (doduse, FC je imao problema na ubogim FX kartama, ali to je zbog tadasnjeg stanja drajvera, a ne zbog loseg enginea).

Maxu se zabaguju teksture na capljama u lokalnoj bari pa umesto belo-roze budu zeleno-plave boje i zbog tog baga on se iznervira, ne moze dalje i deinstalira igru :d

Hoce li mi neko reci gde se nalazi prodavnica oruzja u odnosu na motel? :wave:

URGH! je napisao(la):
Hoce li mi neko reci gde se nalazi prodavnica oruzja u odnosu na motel? :wave:
Pritisneš tipku TAB da ti je u gornjem desnom kutu stalno mapa i ako ti je rekao gdje se nalazio pradavaona, onda je imaš u inventoriju pod mission da je posjetiš.Mišem označiš taj zadatak i na mapi ti je crveni križič tog mjesta.

byMaX je napisao(la):
Raptore, ne znam kakve je to probleme imao HL2 i FC - te igre su zaista bile optimizovane od samog starta (doduse, FC je imao problema na ubogim FX kartama, ali to je zbog tadasnjeg stanja drajvera, a ne zbog loseg enginea).

U vezi FC-a sam mislio na tadasnju zahtevnost a u vezi HL-a na svima dobro poznate bagove.

E *** taman me nalozili na igru i sad se oladih kad vijeh koliko je zahtjevna.Imam sasvim prosecnu masinu 2500+ 1GB DDR i 9600xt.Da li ikako igra moze raditi na owome?Inache chuo sam da problem u zahtjevnosti predstavlja loading screen.Ok je to sto su pokusali da igru urade bez dosadnih LS ali su zato zeznuli performanse zesce.... Mislim da je to dobro rijeseno u FarCry...

Pa znas kako,glavno je da imas 1Gb zbog ogromne mape,a sto se tice graficke prvo tvoja je daleko od slabe,a drugo ako ti grafika bude usko grlo,uvek mozes da oboris detalje ili rezoluciju jer nije grafika glavna stvar u igri nego atmosfera i nelinearnost kakvu garantovano ni u jednoj igri nisi video

Marac hvala ti puno za pomoc,jedva cekam da stignem kuci da probam.

Kod mene igra radi relativno dobro. Imam AMD 2200+@1800GHz, 768mb DDR, Asus V9520 (FX5200). Ponekad ukoci na 1-2 sekunde kad vozim kolima ali nije strasno.
@ URGH!
Ako nisi nasao prodavca oruzja zaustavi nekog prolaznika i pitaj ga da li ima negde da se kupi oruzje i pojavice ti se kao misija. Inace nalazi se (u prvom gradu) u susednoj ulici kod policije (paralelna ulica, juzno, preko puta prodavca voca).

Nazad
Vrh Dno