Šta je novo?

BNC + UTP (Koriscenje odjednom)

easyyu

Čuven
Učlanjen(a)
26.12.2003
Poena
619
Zanima me da li mogu da koristim ,posto imam takvi Network karticu) odjednom BNC i UTP prikljucke...znaci preko bnc-a sam i dosad imao prikljucena 2 racunara koja su lepo radila sve dok nisam stavio u prvi racunar i utp uticnicu koja mi sluzi za wireless..znam,da je potrebno ip adrese napraviti...to se odradjeno kako treba jer kada izavadim utp kabel iz kartice (Bnc je takodje i talje unutra) tada mi radi protok preko bnc-a odnosno vidi preostala 2 racunara!
Sta je ideja ovog resenja da li 2 kartice ili pak postoji i neko software resenje da koristim karticu na ovaj nacin? :smash: :wall:

Mislim da ne mozes istovremeno NA ISTOJ kartici da koristis UTP i BNC.
Na istoj mrezi se mogu koristiti i BNC i UTP konekcije ako se izmedju njih postavi tzv. MEDIUM CONVERTOR.

Svedes celu koaksijalnu granu sa vise racunara na jedan konvertor, on ima T-racvu ili svoj terminator a iz njega ide UTP do HUB-a - i to ti je to.

Ako koristis samo jedan konvertor za sve racunare na koaksijalcu bice dosta usporeno.
Vise koaksijalnih grana - vise konvetrora, veca brzina.

Vidjao sam ranije hubove koji imaju mogucnost prikljucenja na coax.
U krajnjem slucaju moze jedan komp da ti sluzi kao most izmedju te 2 mreze ali je to sad pitanje koliko se isplati takvo zezanje

E i ja sam pretpostavio da se ne moze izvesti ovo sto sam naumio...sad mi preostaje da kupim HUB..Nego..da li mi mozete reci kakva je razlika izmedju HUB-a i SWICHER-a.Koliko kosta prvi a koliko drugi!?

Switch-brzi pouzdaniji
prosto objasnjenje kad vuces kod huba na jednom kompu sa vise njih on deli konekciju ,a kod switcha ide pusti jednom 100 mb pa drugom i tako dalje
Sve u svemu uzmi switch mada ce tebi i hub da radi posao
poz

Nazad
Vrh Dno