Šta je novo?

BNC 5x pitanje za CRT eksperte

ZMilos

Slavan
Učlanjen(a)
22.10.2006
Poena
309
Juce sam kupio 21" monitor Eizo T962.
Vidim da ima pozadi 5xBNC input ...
Da li ima smisla kupiti ovaj kabl u D-Sub to 5xBNC varijanti (analog to analog) ili pak DVI to 5x BNC(digital to analog) ?
Da li je slika u nekoj od ove dve varijante bolja nego preko obicnog VGA kabela?

Naravno da je BNC interkonekcija bolja od standardnog VGA kabla.

Samo da razjasnimo nešto... ne možeš mešati digitalnu i analognu interkonekciju korišćenjem običnog kabla... tu bi već morao da postoji D/A konvertor (teoretski govoreći), ali to je ionako besmisleno raditi kada već imaš analogni izlaz i sa HD15 i sa DVI konektora na kartici.

Po meni bi trebalo kupiti negde dobar (fabrički) HD15->5xBNC kabl, mada postoji i opcija da se napravi, ali tu je već veoma lako zeznuti stvar, ako ti neko vrhunski ne uradi terminaciju tih kablova.

Imam i ja Eizo pa me interesuje gdje ima da se kupi taj kabal i po kojoj ceni ako neko zna.

Naravno da je BNC interkonekcija bolja od standardnog VGA kabla.

Samo da razjasnimo nešto... ne možeš mešati digitalnu i analognu interkonekciju korišćenjem običnog kabla... tu bi već morao da postoji D/A konvertor (teoretski govoreći), ali to je ionako besmisleno raditi kada već imaš analogni izlaz i sa HD15 i sa DVI konektora na kartici.

Po meni bi trebalo kupiti negde dobar (fabrički) HD15->5xBNC kabl, mada postoji i opcija da se napravi, ali tu je već veoma lako zeznuti stvar, ako ti neko vrhunski ne uradi terminaciju tih kablova.

Da,bas sam razmisljao da za DVI to BNC 5x treba neki DA konvertor(kao kod profesionalnih zvucnih kartica).
Mislim da sam video oglas u nekom starom SK broju(od pre godinu dana:)) da za 600 din ima 15 pin standardni VGA to 5xBNC.

Poslednja izmena:
Da,bas sam razmisljao da za DVI to BNC 5x treba neki DA konvertor(kao kod profesionalnih zvucnih kartica).

Nema potrebe za tim... prvo što bi eksterni D/A konvertor, zadovoljavajućih performansi, za tu vrstu signala bio preskup, a drugo što u DVI-I konektoru, koji imaš na kartici, pored digitalnog - postoji i analogni signal. Ona izolovana grupa od četiri pina su upravo R, G, B i sync analogni signali. Tako da... sve jedno ti je da li ćeš praviti DVI-I—>5xBNC ili HD15—>5xBNC.

Ja sam samo hteo da ti skrenem pažnju na to da se ne zanosiš sa „digitalnim” jer ionako poseduješ „analogni” monitor, a sa kog konektora ćeš da vučeš analogni signal je sasvim sve jedno, osim što ćeš lakše naći gotov HD15—>5xBNC jer ti ne bih preporučio da se zezaš sa pravljenjem kabla (to ti je tek nauka ako težiš savršenstvu). :smoke:

Vrh Dno