Šta je novo?

Bluetooth slušalice i kašnjenje zvuka

nsAce

Slavan
Učlanjen(a)
25.11.2007
Poena
330
Imam bluetooth slušalice ATH-M20xBT. Sve radi savršeno u pogledu kvaliteta zvuka i opcija osim problema sa kašnjenjem zvuka.
Kada slušam neki Youtube video, preko PC-a sve radi ok. Međutim, dovoljno je da ga pauziram i ako nastavim da ga gledam, gubi se sinhronizacija zvuka i slike. Ako pritisnem pauzu na slušalicama i onda opet pritisnem za nastavak gledanja, sve se vraća u normalu.
Nešto čitam da ovakvo ponašanje nije izolovan slučaj i da se dešava i kod drugih modela. Probani su novi drajveri i drugi usb za bluetooth adapter, drugi bluetooth adapter ali je stanje je nepromenjeno. Šta raditi u ovakvom slučaju?

To mi deluje kao da sluške imaju neki buffer u slučaju gubljenja konekcije. Da li ti probao da pustiš online radio, neki film, pa da testiraš šta se u tom slučaju dešava?

Probao sam preko Android televizora. Isto se dešava ali posle 5 ili malo više sekundi slika i zvuk opet uskoče u sinhronizaciju bez ikakve intervencije. Na računaru ne.

Ja sve BT sluške provaljujem da kasne, više ili manje, sem modela koji imaju gaming mode, ili low latency mod. Najčešće mora ručno da se aktivira. Android telefon aktivira automatski, na primer.

Imaju i ove low latency mod ali ne vidim neku razliku. Bukvalno kada kasne, pritisak na pauzu i ponovo play u samom pretraživaču ne radi ništa. Mora to isto da se uradi preko fizičkih tastera na samim slušalicama.

Zanimljivo. Baferuju očigledno malo duži segment strima. Da li se isto ponašaju i sa drugim uređajima?

Nazad
Vrh Dno